سیدهادی سیدافقهی کارشناس مسائل سیاسی گفت: طرفداری بی‌سابقه مردم آمریکا از فلسطین امداد غیبی است. در تحلیل‌های من این اتفاقات در یک قالب زمینی قابل گنجایش نیست.

پرچم فلسطین بر فراز ساختمان پارلمان اسکاتلند

به گزارش همشهری آنلاین، «نوآم چامسکی»، متفکر سیاسیِ چپگرای اهل آمریکا، در گفتاری که با رسانه «آزاد» داشت گفته بود که نسل جوان این کشور رغبت زیادی به مقاومت فلسطینی‌ها پیدا کرده و حتی سمت و سوی جهت‌گیری دموکرات‌های آمریکایی که معمولا به نفع لابی اسرائیل بوده این بار به سمت دفاع و حمایت از فلسطین رفته است. خبر اخیر بیان‌کننده این است که 48 شهر آمریکا در بیانیه‌ای خواستار رخداد آتش‌بس در غزه شدند. برای تحلیل این موضوع با سیدهادی سیدافقهی پژوهشگر مسائل منطقه گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

یک موضوع کم‌نظیر در جهان

سیدافقهی در ابتدا گفت: تحولات اخیر غزه و جنگی که بین مقاومت و نیروهای رژیم صهیونیستی پس از طوفان‌الاقصی رخ داد امر کم‌نظیری بود. ما در سال‌های اخیر موضوعاتی مثل جنگ اوکراین یا حضور دوباره طالبان در قدرت افغانستان را نظاره‌گر بودیم. اما هیچکدام نتوانست به قدر تحولات غزه جهان را به صدا در بیارد و چنین شوکی را بین مردم جهان خلق کند. این موضوع در وضعیتی رخ داده است که 90 درصد امکانات رسانه‌ای و سیاسی در اختیار غرب و صهیونیست‌هاست، اما با تمام این اوصاف در چنین جنگ روایت‌هایی که اینچنین نابرابر است، خیزش و شور عجیبی در جهان ایجاد شده است که به نفع فلسطینیان دارد به پیش می‌رود.

پیشی غربی‌ها از مردم شرق!

وی افزود: امروزه تظاهرات بر ضداسرائیل و صهیونیسم بین‌الملل در غرب گاهی بیشتر از شرق رخ می‌دهد. موضوع بیانیه 70 شهردار و شورای شهر آمریکا در محکومیت جنگ و تقاضای آتش‌بس قطره‌ای از دریایی است که این روزها به حرکت درآمده است. حتی کار به جایی رسید که افرادی از کارمندان خود کاخ سفید هم به این نسل‌کشی و جنایت مبرهن و واضح واکنش نشان دادند و به نشانه اعتراض استعفای خود را نوشتند. کار به جایی رسید که در دانشگاه‌های مهم آمریکا مثل هاروارد و ام‌آی‌تی پرچم فلسطین برافراشته شد و بر ضد اسرائیل شعار سر دادند و که سر آخر به دلیل چنین رخدادهایی رئیس سه دانشگاه مهم را عزل کردند.

یک امر غیبی

این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: در تحلیل‌های من این اتفاقات در یک قالب زمینی قابل گنجایش نیست. من این وضعیت را یک امداد غیبی می‌دانم که در پاسخ به قتل‌عام زنان و کودکان فلسطینی ایجاد شده است. همین امپراتوری رسانه مگر پشت سر اوکراین قرار نگرفت، نتیجه چه شد؟ امروزه که به کلی اوکراین فراموش شده است. امروزه آن جوانانی که از ابتدا تحت تأثیر تبلیغات مظلوم‌نمایانه اسرائیلی‌ها بودند دعا می‌کنند فلسطین پیروز جنگ شود و به کلی نسبت به تحلیل رسانه‌های آمریکایی بی‌اعتناست. این یک رخداد عجیب و خاص در دنیای معاصر ماست.

کد خبر 829634

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha