Hamshahri Logo
ميز آنلاين نشريات انتشارات درباره ما ارتباط با ما جستجو نقشه سايت


ايران جهان
اقتصاد بورس
بزرگراه سايبر شهر مجازی
ارتباطات دانش و تکنولوژي
موسيقی سينما و تلويزيون
ورزش سلامت
آموزش هنر
مهارت‌های زندگی ديدگاه
انديشه قرآن کريم
سفر محيط زيست
پيشخوان کتاب
اجتماع مسکن
پليس حادثه
شهردار شورای شهر
شهر مسير
حمل ‌و‌ نقل مترو
فرهنگ تاريخ
ادبيات داستانی زنان
کودک و نوجوان تغذيه
عکس آب و هوا
سرگرمی

به روز شده: 21 بهمن 1388 ساعت 00:43  - ‏آمار بازدید سایت: آمار بازدید  RSS
صفحه اصلی اقتصاد
 
آخرين وضعيت بازار نان پس از افزايش قيمت
قيمت‌ها- علي ابراهيمي:
افزايش قيمت رسمي و غيررسمي نان سنتي و فانتزي موجب شده است تا علاوه بر افزايش قيمت، اين روزها نان با نرخ‌هاي چندگانه به مصرف‌كنندگان عرضه شود.

تحولات يك ماه اخير بازار نان موجب شده است كه  با وجود اعلام نرخ‌هاي جديد نان سنتي توسط اتحاديه نانوايان و حذف يارانه آرد نانوايي‌هاي فانتزي به‌دليل ضعف نظارت، هنوز هم نان به نرخ‌هاي متفاوتي به مصرف‌‌كنندگان عرضه شود.

گرچه دست‌اندركاران بازار نان نرخ‌هاي اعلام شده را در راستاي واقعي كردن قيمت اين كالا و براساس مصوبه ماه‌هاي نخست كار گروه تنظيم بازار نان قلمداد كرده و معتقدند اين امر به معناي افزايش نرخ نان نيست، اما اكنون برخي انواع نان مانند بربري و سنگك با چندين برابر قيمت‌هاي اعلام شده رسمي به مردم عرضه مي‌شود.

چالش‌هاي اخير بازار نان موجب شده تا قيمت انواع نان سنتي در نانوايي‌هايي كه از آرد دولتي استفاده كرده يا حتي نانوايي‌هاي آزاد پز افزايش پيدا كند. با اين روند در نقاط مختلف شهر نان بربري با آرد يارانه‌اي به نرخ 150تا 250‌تومان، بربري آرد آزاد 300 تا 400 تومان و سنگك آرد يارانه‌اي به قيمت‌هاي متفاوت 200 تا 300 و با آرد آزاد تا بيش از هزار تومان به مردم عرضه مي‌شود.

همچنين قيمت نان لواش با آرد يارانه‌اي به بيش از 35 تومان، تافتون تنوري با آرد يارانه‌اي 40 تا 50‌تومان و تافتون تنوري با آرد آزاد به قيمت 90 تا بيش از 100 تومان افزايش يافته است.

وعده‌هايي كه عمل نشد

عضو هيأت‌مديره اتحاديه نان‌ فانتزي نيز با بيان اينكه با حذف يارانه آرد، اكنون اين نانوايي‌ها در وضعيت نابساماني به سر مي‌برند به خبرنگار ما گفت: اين اقدام موجب شده تا اكنون توليد‌كنندگان نان فانتزي با كاهش بيش از 50درصدي فروش، تعديل 30درصدي نيرو و كاهش توليد مواجه شوند.

مير‌علي سيف با بيان اينكه اكنون توليد‌كنندگان نان فانتزي براي تأمين نقدينگي تهيه آرد نان غيريارانه‌اي با مشكل مواجه شده‌اند، افزود: با وجود مصوبه استاني دولت مبني بر اينكه از محل حذف يارانه آرد تسهيلات لازم براي تأمين سرمايه در گردش و نوسازي پرداخت شود، اين مصوبه هنوز اجرايي نشده است.

وي با اشاره به افزايش نرخ برخي نهاده‌هاي توليد نان فانتزي مانند آرد، روغن، شكر، تخم مرغ و خميرمايه و دستمزد در زمينه نرخ‌هاي تازه ابلاغ شده نان فانتزي تصريح كرد: اكنون نرخ نان باگت فرانسوي ساده 400تومان، كنجدي 450‌تومان، نان ساندويچي فرانسوي كوچك 200، بزرگ 250‌تومان، نان بربري كنجدي 500، ساده 450‌تومان، باگت معمولي 300 تومان، نان هات‌داگ 300‌تومان و نان همبرگري به200‌تومان افزايش يافته است.

نزديك شدن نان به نرخ واقعي

با وجود اين پس از درج گزارشي در صفحه نخست ‌روزنامه‌همشهري پنجشنبه مورخه21/8/88 با عنوان «نان گران شد» اتحاديه نانوايان استان با ارسال توضيحاتي خواستار درج آن شده است.

در اين جوابيه آمده است: گرچه قيمت نان به‌مدت چند سال ثابت بوده اما دستمزد كارگران و قيمت همه ملزومات نانوايي‌ها افزايش چشمگيري داشته است، لذا جهت ممانعت از تنزل كمي و كيفي نان و جلب رضايت مشتريان مقرر شد به وزن چانه‌هاي خمير افزوده ‌شود و به همين دليل مبلغي با توجه به افزايش حقوق كارگر، عوارض‌نوسازي و كسب و پيشه شهرداري، ماليات، بيمه، آب، برق، گاز و... به قيمت هر قرص نان اضافه شود.

در بخش ديگر اين پاسخ آمده است: اين تصميم پس از بررسي كارشناسي و نرخ جديد با رعايت صرفه و صلاح مصرف‌كنندگان تعيين و به اتحاديه ابلاغ شد كه نانوايان ملزم به اجراي آن شدند و اتحاديه نيز توسط بازرسان خود با جديت بر روند اجراي دقيق آن نظارت دارد. با اين اقدام قيمت نان به نرخ واقعي نزديك شد.

اين اتحاديه مي‌افزايد: در هفته‌نامه شوراي اصناف نيز همين مطلب بيان شده و صحبتي از گراني نان نبوده با اين وصف عنوان كردن گراني نان آن هم در صفحه اول روزنامه‌همشهري و درج گفت‌وگو به‌صورت ناقص سؤال‌‌برانگيز است چرا كه علاوه بر اينكه ناقض اطلاع‌رساني شفاف و صحيح است، مي‌تواند تشويش اذهان عمومي را به‌دنبال داشته باشد. حق اين بود كه گفت‌وگوي انجام شده بدون كم‌و كاست چاپ شده و تلخيص و انتخاب عنوان با صداقت و رعايت امانت صورت مي‌گرفت تا از تبعات نامطلوب انتشار خبر نادرست جلوگيري شود.

تاریخ درج: 4 آذر 1388 ساعت 10:34 تاریخ تایید: 4 آذر 1388 ساعت 11:23 تاریخ به روز رسانی: 4 آذر 1388 ساعت 11:31
 
تمامی حقوق این سایت متعلق به موسسه همشهری است