Hamshahri Logo
ميز آنلاين نشريات انتشارات درباره ما ارتباط با ما جستجو نقشه سايت


ايران جهان
اقتصاد بورس
بزرگراه سايبر شهر مجازی
ارتباطات دانش و تکنولوژي
موسيقی سينما و تلويزيون
ورزش سلامت
آموزش هنر
مهارت‌های زندگی ديدگاه
انديشه قرآن کريم
سفر محيط زيست
پيشخوان کتاب
اجتماع مسکن
پليس حادثه
شهردار شورای شهر
شهر مسير
حمل ‌و‌ نقل مترو
فرهنگ تاريخ
ادبيات داستانی زنان
کودک و نوجوان تغذيه
عکس آب و هوا
سرگرمی

به روز شده: 20 بهمن 1388 ساعت 23:34  - ‏آمار بازدید سایت: آمار بازدید  RSS
صفحه اصلی دانش و تکنولوژي
 
گوگل به علاوه ياهو منهاي مايكروسافت
شرکت‌ها- عميد نمازي‌خواه:
ياهو و گوگل براي استفاده دوجانبه از موتورهاي جست‌وجوي يكديگر در جهت بهره‌وري بيشتر از تبليغات آنلاين با يكديگر به توافق رسيدند.

اين توافق در حالي انجام شد كه بيش از يك هفته از اعلام نارضايتي برخي از سهامداران عمده ياهو نسبت به عدم‌توافق با قيمت پيشنهادي مايكروسافت به ياهو نمي‌گذرد.

مشخصا اعلام حمايت ياهو از سياست‌هاي گوگل و همچنين عدم‌همسويي آن با مايكروسافت، نشان دهنده برنامه‌ريزي و راهبرد بلندمدت اين شركت در عرصه خدمات آنلاين است.

كارشناسان تخمين زده‌اند كه بازار تبليغات آنلاين در سال 2010 به 80 ميليارد دلار مي‌رسد و اكثريت آنها معتقدند كه گوگل فاتح و پر درآمدترين سامانه آنلايني است كه مي‌تواند سهم ويژه‌اي از اين بازار را براي خود كند.

در توافقات ياهو با گوگل قرار شده است كه تبليغات گوگل در قسمت نتايج جست‌وجوي ياهو و در قسمت كناري صفحات وب نشان داده شوند. البته اين موضوع فعلاً براي جست‌وجوهاي كاربران آمريكا و كانادا انجام مي‌شود.

سخنگوي ياهو مي‌گويد: اين همكاري براي ياهو درآمدزايي خوبي خواهد داشت و مي‌توانيم سود سالانه 800 ميليون دلاري (حدود 410 ميليون يورويي) را انتظار داشته باشيم.

اريك اشميت ،رئيس هيأت‌مديره گوگل معتقد است: توافق ياهو با گوگل، ياهو را قادر مي‌سازد تا تبليغات مرتبط با جست‌وجوي كاربران را در اختيار آنها قرار دهد كه اين موضوع هم براي كاربران و هم براي اسپانسرها و شركت‌هايي كه تبليغاتشان را در فضاي جست‌وجوي گوگل و ياهو قرار داده اند، جذاب خواهد بود و هر دو طرف مي‌توانند از اين فناوري نوين در عرصه تبليغات آنلاين استفاده كنند.

مدت همكاري ميان ياهو و گوگل 3 سال خواهد بود و مي‌تواند تمديد شود. ابتدا پيشنهاد گوگل يك همكاري 10 ساله بود و آنها اعلام كرده‌اند كه هنوز هم مديران ياهو مي‌توانند در مورد اضافه كردن مدت زمان همكاري تا 10 سال تصميم بگيرند.

البته اينگونه به‌نظر مي‌رسد كه مايكروسافت قبل از اعلام رسمي توافق گوگل و ياهو، از اين قضيه مطلع بوده و يا اينكه احتمال توافق اين دو را بسيار بيشتر از احتمال توافق خود با ياهو مي‌دانست و به سرعت پس از رد پذيرش قيمت پيشنهادي اول (6/44 ميليارد دلار)، مديران ياهو را تهديد كرد كه اگر اين پيشنهاد را نپذيرند، باعث رنجش سهامدارانشان خواهند شد و سهامداران عمده ياهو از مديران اين شركت شكايت خواهند كرد.

با اين حال،  ياهو به قيمت پيشنهادي مايكروسافت رضايت نداد و اعلام كرد كه ارزش سهامش بيش از اين رقم است درصورتي كه مديران مايكروسافت معتقد بودند كه رقم پيشنهاديشان بيشتر از ارزش واقعي قيمت سهام ياهو است.

با اين حال باز هم مايكروسافت قيمت پيشنهاديش را بالاتر برد به‌طوري‌كه بسياري از سهام داران ياهو شروع به نامه نگاري و گفت‌وگو با مديران اجرايي ياهو كردند تا آنها را وادار به واگذاري كنند.

باز هم مديران ياهو تن به اين قيمت هم ندادند و جالب اينكه پس از رد پيشنهاد مايكروسافت، سهام ياهو حدود 13 درصد افت كرد. قبل از اعلام انصراف ياهو، كارل ايكان سرمايه دار آمريكايي و يكي از بزرگ‌ترين سهامداران ياهو با ارسال يك نامه سرگشاده به شوراي مديريت دومين موتور جست‌وجوي دنيا، قيمت عرضه اين شركت به مايكروسافت را تعيين كرد.

كارل ايكان به شوراي مديريت ياهو يك نامه سرگشاده ارسال كرد و طي اين نامه خواست كه اين شركت را با قيمت 375/34 دلار براي هر سهم و در مجموع معادل 5/49 ميليارد دلار به مايكروسافت واگذار كند ولي اين اتفاق نيفتاد.

مايكروسافت كه بزرگ‌ترين شركت نرم افزاري دنياست با وجود تلاش‌هاي فراواني كه انجام داد نتوانست ياهو را بخرد و ميزان مشاركتش در امور آنلاين را اعتلا بخشد.

حال بايد منتظر عكس العمل مديران مايكروسافت باشيم، زيرا ائتلاف گوگل به‌عنوان بزرگ‌ترين موتور جست‌وجوي دنيا و ياهو به‌عنوان دومين موتور جست‌وجوي دنيا به نفع مايكروسافت نخواهد بود و مديران مايكروسافت بايد به نحو ديگري سهم خود را از كاربران اينترنتي افزايش دهند.

يك جدال غيرقابل پيش‌بيني

جالب است كه هنوز 3 روز  از اعلام رسمي همكاري بين ياهو و گوگل نمي‌گذرد كه تمامي كارشناسان در سايت‌ها و وبلاگ‌هاي خود شروع به ارائه نظر كرده‌اند و در بيشتر موارد به اين حركت مديران ياهو به چشم انتقاد و بعضاً اختلاف مي‌نگرند.

در بيشتر سايت‌ها نوشته شده است، با وجود اينكه همكاري بين ياهو و گوگل در عرصه تبليغات اينترنتي مي‌تواند براي هر دو شركت و به ويژه ياهو مؤثر باشد ولي تأثير مثبت همكاري اين دو براي ياهو از نظر درآمدي كمتر از سود حاصله براي اين شركت در مقابل فروش به قيمت پيشنهادي مايكروسافت است.

بسياري از كارشناسان ديگر نيز معتقدند كه ياهو خود را در يك جدال سنگين و غيرقابل پيش‌بيني انداخته است و نمي‌تواند با صراحت اعلام كند كه چه ميزان سود از اين توافق و همكاري با گوگل را به دست خواهد آورد.

در واقع مديران ياهو با اين حركت يك سرمايه‌گذاري ريسك پذير انجام داده‌اند درصورتي كه اگر با پيشنهاد مايكروسافت موافقت مي‌كردند، سهامداران ياهو با خيالي آسوده‌تر مي‌توانستند به افزايش ارزش سهامشان فكر كنند.

اين توافق در شرايطي صورت گرفته كه سهام ياهو در بازارهاي جهاني و پس از مخالفت با پيشنهاد مايكروسافت، از 33 دلار به 5/22 دلار رسيده است و به همين خاطر بسياري از سهامداران ياهو در سردرگمي عجيبي به سر مي‌برند و نمي‌دانند كه تصميمات مديران ياهو براي آنها چه چيزي به ارمغان خواهد آورد.

در ميان صاحب‌نظران بسياري نيز معتقدند كه همكاري بين ياهو و گوگل در نهايت به نفع گوگل خواهد بود و ياهو با وجود اينكه ابتدا شايد سهم و درآمد خوبي از تبليغات آنلاين را به دست آورد ولي در كنارش غول بزرگي به نام گوگل در حال تغذيه از منابع و كاربران اين سايت است كه در اين صورت احتمال دارد بسياري از كاربران ياهو به سمت استراتژي‌ها و خدمات بي‌نظير و نوآورانه گوگل كشيده شوند.

تاریخ درج: 25 خرداد 1387 ساعت 19:37 تاریخ تایید: 25 خرداد 1387 ساعت 20:17 تاریخ به روز رسانی: 25 خرداد 1387 ساعت 20:14
 
مطالب مرتبط
اعتراف مایکروسافت به شکست در برابر گوگل زندگينامه: بيل گيتس (1955-) آشنايي با موتور جستجوي کول (Cuil) جنگ غول‌هاي فن‌آوري به کنگره آمريكا کشيده شد افزايش سود گوگل امكان دانلود رايگان صدها بازي آنلاين ياهو گوگل سرويس دنياي مجازي راه‌اندازي كرد دنياي بیل گيتس از مايكروسافت جدا شد یاهو با گوگل معامله می‌کند نه مایکروسافت دور جدید مذاکرات مایکروسافت با یاهو قدرت‌نمايي مايكروسافت و لرزش ياهو مایکروسافت از خرید یاهو منصرف شد مایکروسافت قیمت پیشنهادی به یاهو را بالا می‌برد گوگل، باز هم فراتر از پیش‌بینی‌ها پرسش از گوگل، پاسخ از یاهو یاهو و گوگل در آستانه توافق مایکروسافت برای یاهو ضرب‌الاجل تعیین می‌کند
 
 
تمامی حقوق این سایت متعلق به موسسه همشهری است