گردشگری- بخش خصوصي و دولت، بدون تبادل اطلاعات در زمينه سرمايهگذاري به تعامل دست ميزنند درحاليكه هنوز هيچيك با الزامات فرهنگي اين عرصه مانوس نشدهاند.
سيدمحمد حجازي، نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با ميراثخبر، سرمايهگذاري خصوصي در بخش گردشگري در ايران را يك كار نو و بديع عنوان كرد كه فرهنگ آن هنوز براي سرمايهگذاران و دولت به خوبي تبيين نشده است.
حجازي با بيان اينكه نه مديران دولتي و نه سرمايهگذاران بخش خصوصي، هيچيك با فرهنگ سرمايهگذاري بخش غيردولتي مانوس نيستند؛ گفت:« قدم نخست براي حركت به سمت سرمايهگذاري بخش خصوصي، بسترسازي و ايجاد فرهنگ است.
در گام دوم بايد به سمت اصلاح قوانين و ضوابط عملي حركت كنيم چراكه بسياري از قوانين ما در راستاي انطباق فعاليتهاي بخش خصوصي و دولتي نيست.»
وي تصريح كرد:« اگر اين دو حركت به خوبي صورت بگيرد ديگر نه بخش خصوصي از دولت انتظارات غيرمعمول خواهد داشت و نه بخش دولتي در انجام وظايف در راستاي واگذاري بخشي از امور به سرمايهگذاران تعدي ميكند. در اين صورت هر دو بخش در چارچوب خاص خود حركت ميكنند.»
حجازي؛ استمرار سرمايهگذاري بخش خصوصي در عرصه گردشگري را منوط به بررسي كارشناسانه و ارزيابي نقاط ضعف اين مسئله دانست و گفت: «نظرات كارشناسي بايد به برنامه تبديل شوند و ما بتوانيم آنها را در قالب برنامه پنجم توسعه عملياتي كنيم.»
وي ازجمله راهكارهاي توسعه سرمايهگذاري بخش خصوصي در عرصه گردشگري را آموزش مديران دولتي عنوان كرد و افزود: «بايد دورههاي تخصصي براي مديران دولتي برگزار شود تا آنها شيوه برقراري ارتباط با بخش خصوصي و جذب سرمايهگذاران را به خوبي بدانند و با الزامات اين مسئله مانوس بشوند.»
نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي همچنين سرمايهگذاران بخش خصوصي را فاقد اطلاعات كافي در زمينه سرمايهگذاري دانست و تصريح كرد: «ما اين فرصت را براي بخش خصوصي فراهم نكرديم تا بتواند از چند و چون سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف اطلاعات لازم داشته باشد. سرمايهگذاران ما حتي نميتوانند پيشبيني مناسبي درباره بازدهي پروژههايي كه برعهده دارند؛ ارائه دهند.»
حجازي افزود: «بخش خصوصي با دانستههاي محدود خود وارد عرصه سرمايهگذاري ميشود و دولت هم با اطلاعات و ذهنيت مخصوص بهخود به اين بخش اجازه ورود ميدهد و اين درحالي است كه اين دو بخش درباره اطلاعاتي كه هريك در دست دارند با هم به تبادل نظر نميپردازند.»
وي با بيان اينكه هيچ تاجري بدون كسب اطلاعات شفاف به سرمايهگذاري دست نميزند؛ گفت:« ما منبع درآمد نفتي بالايي داريم و استفاده از آن اشتباه نيست اما ميتوانيم با اتكا به آن زمينه را براي ورود بخش خصوصي به عرصههاي مختلف سرمايهگذاري فراهم كنيم.»