ميراثايران- گروه استانها- زهره ترسايي:
انگار تمامي ندارد. همين طور پشت سر هم باران بلا بر سرش نازل ميشود
يك بار خشكسالي، بعد آن بردن آبش به چهارمحال و بختياري و يزد و حالا هم مترو كه داستانش از چند ماه به اين طرف آغاز شد. سيوسه پل را ميگويم. هنوز چند روزي از مرثيهسرايي دوستداران ميراث اصفهان به حال وخيمش نميگذرد كه خبر انحراف مسير تونل به اندازه 40 متر به سمت پل همه را به سوگ نشانده است. شايد اين بار ديگر پايههاي ساروجياش تاب نياورد.
در حالي كه گفتهها حكايت از اشتباه حفاري در مسير تونل و انحراف آن به سمت پل دارد بهطوري كه احتمال بروز هر مشكلي را در محدوده اين اثر تاريخي بالا ميبرد اما ابوالفضل قرباني – سخنگوي شوراي شهر اصفهان – اين انحراف را در ابتداي خيابان چهارباغ به سمت بالا و پس از عبور از زير رودخانه زايندهرود در حدود 40 متر دانسته و ميگويد: طبق گزارشها از سوي سازمان قطار شهري به شوراي شهر، اين اشكال در اثر خطاي اپراتور دستگاه TBM رخ داده كه در حال حاضر هم اقداماتي براي حل آن در دست اقدام است.
به گفته منابع موثق در واگنهاي حمل خاكهاي حفاري شده، مصالح بتون مانندي كه به قسمتي از پي يك سازه شباهت دارد مشاهده ميشود كه احتمالا در زمان انحراف دستگاه با رمپ جنوبي سيوسه پل برخورد و اين مصالح قسمتي از پي سيوسه پل است.
در صورت صحت داشتن اين قضيه و آسيب ديدن پي سيوسه پل، احتمال نشست پل در زمان جاري شدن آب در رود خانه وجود دارد. اما سخنگوي شوراي شهر همچنان ميگويد: اين دستگاه هيچ برخوردي با رمپ جنوبي سيوسه پل نداشته چرا كه اين انحراف كاملا بعد از عبور تونل از زايندهرود رخ داده است ، بنابراين خطري متوجه مجموعههاي تاريخي منطقه نيست. بروز اين اشكال در نهايت منجر به جابهجايي ايستگاه چهارباغ به اندازه 100 متر به سمت جنوب خواهد شد.
اما از سوي ديگر با وجود آن كه غلامرضا شيران – ديگر عضو شوراي شهر- در گفتوگويي به شنيدههايي مبني بر نرسيدن دو سر تونل مترو و انحراف در آن اشاره دارد، احمد امينپور – رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اصفهان – خبرهاي منتشر شده را در اين باره كذب محض و شايعههايي بي اساس ميداند.
اين در حالي است كه اين مقام مسئول 4 ماه پيش هم در حالي كه زايندهرود خشك شده بود اين اخبار را خواب و خيال دانست و از وجود آب در پايههاي پل و قايقراني در آن خبر داده بود و گفتههاي شاهدان عيني را در راستاي ايجاد شائبههاي سياسي ميدانست.
فعاليتهاي عمراني در اصفهان به دليل موقعيت خاص شهر هميشه خبرساز است. اين بار هم خطاي برآوردي انجام شده در متروي اصفهان در ميان دوستداران ميراث فرهنگي غوغايي به پا كرده است كه اميد ميرود اقدامات مسئولان شهري، نوش دارو پس از مرگ سهراب نباشد.