دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سرانه جنگل در کشور ما به ازای هر نفر حدود دو هزار مترمربع است در حالی که در دنیا این رقم به هفت هزار و 500 متر مربع می‌رسد و بنابراین سرانه جنگل در ایران نسبت به دنیا بسیار پایین است

جنگل

به گزارش ایرنا ،تفاهم نامه همکاری‌های زیست محیطی بین دو کشور ایران و ارمنستان امروز در سازمان محیط زیست ایران در پارک پردیسان بین محمد جواد محمدی زاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و ' آرام هاروتیوتیان ' وزیر محیط زیست ارمنستان مبادله شد که به دلیل تقارن با روز درختکاری دو درخت به نشانه صلح و دوستی توسط دو طرف در فضای پارک پردیسان کاشته شد.

محمد جواد محمدی زاده  در حاشیه کاشت درخت به همراه وزیر محیط زیست کشور ارمنستان در پردیسان افزود: به دلیل پایین بودن سرانه جنگل در کشور دولت برنامه ریزی کرده تا سالانه حدود 100 هزار هکتار کاشت جنگل صورت گیرد و حدود 500 هزار هکتار هم از توسعه بیابان و خشک شدن جنگل جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: این یک کار اصولی است که دولت دربرنامه پنجم هدف گذاری کرده و به شهرداری‌ها نیز تاکید شده به ویژه در کلان شهرها توسعه سرانه فضای سبز یک متر مربع به ازای هر نفر جزو هدف گذاری‌هایی است که در برنامه‌های جامع کاهش آلودگی هوا لحاظ شده است.

معاون رییس جمهور ابراز امیدواری کرد سطح جنگل‌های ایران که امروزه حدود 14 میلیون هکتار است در مرحله اول به حدود 18 میلیون هکتار و در سال‌های آینده تا 25 میلیون هکتار افزایش یابد.

وی گفت: دراین راستا دستگاه‌های متعددی دخیل هستند و مردم هم باید کمک کنند تا نهضت کاشت درخت و جنگل در کشور جان بگیرد زیرا داشتن فضای سبز و جنگل کافی جزو نیازهای امروز کشور است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به همکاری ایران و ارمنستان در زمینه محیط زیست اشاره کرد و گفت: حفاظت از رودخانه ارس یکی از مفاد تفاهم نامه مبادله شده بین دو کشور است که در آن بر حفظ این رودخانه تاکید شده است.

وی افزود: ارس رودخانه پرآبی است که از ارتفاعات ترکیه سرچمشه می‌گیرد وارد کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان می‌شود از کنار نخجوان گذشته و وارد ایران می‌شود و در نهایت به خزر می‌ریزد.

معاون رییس جمهور با تاکید براینکه این رودخانه که بسیار پر آب، دائمی و با ارزش است باید حفظ شود گفت: متاسفانه بعضی فاضلاب‌های خانگی، پساب‌های صنعتی، تشعشعات و به ویژه فلزات سنگین مانند مس و جیوه این رودخانه را تهدید می‌کند.

وی اظهارداشت: آلایندگی کشورهای مختلف متفاوت است عمدتا فاضلاب‌های خانگی مربوط به نخجوان و بعضی از فلزات سنگین مانند مس مربوط به ارمنستان است و ما توافق کردیم که اولا پایش در نقاط مختلف این رودخانه با ایجاد مراکز سنجش تقویت شود و دو کشور ایران و ارمنستان این پایش را در دوره‌های زمانی مشخصی انجام دهند و پروژه‌هایی را جهت جلوگیری از آلایندگی تعریف و اجرا کنند.

کد خبر 162727
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز