درصورت ادامه روند فعلی تا سال 97 تعداد مردان در سن ازدواج دو‌میلیون بیشتر از زنان خواهد بود.

حلقه

علی‌اکبر محزون، مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال، با اعلام این خبر گفت: با ورود جمعیت کشور به میانسالی، با توجه به اختلاف پنج‌ساله سن زوج و زوجه که در بسیاری از ازدواج‌ها رعایت می‌شود، به مرور اختلاف آمار جمعیتی بین زنان‌ و مردان پدیدار می‌شود و اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، تا سال 97 تعداد مردان در سن ازدواج (20تا 34ساله) حدود دو میلیون نفر بیش از زنان در سن ازدواج (15تا 29ساله) خواهد شد.

محزون به ایسنا توضیح داد:43درصد از زنانی که در سال 84 ازدواج کردند 15تا 19ساله بودند، درحالی‌که 39درصد از زنان ازدواج کرده در سال 90سنشان بین 20تا 24سال بود، مقایسه این دو نتیجه نشان می‌دهد که در هفت‌سال فاصله بین سال 84تا 90 تغییر چشمگیری در سن ازدواج دختران به‌وجود آمده و بیشترین گروه دخترانی که در سال 84 ازدواج کرده بودند 15تا 19ساله‌اند اما دخترانی که در سال 90 ازدواج کرده‌اند بیشتر در سن 20تا 24سال بوده‌اند، بنابراین سن ازدواج دختران پنج‌سال افزایش نشان می‌دهد.از سوی دیگر49.5درصد از مردانی که درسال 84 ازدواج کردند 20تا 24ساله بودند و در سال 90 هم 38.9درصد از مردانی که ازدواج کرده‌اند باز هم در سن 20تا 24ساله بودند.

یک جمع‌بندی نشان می‌دهد که 85.8درصد مردانی که در سال 90ازدواج‌ کردند، 20تا 34ساله بودند و84.8درصد زنانی که در این سال ازدواج کردند نیز 15تا 29سال سن داشته‌اند.مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال براساس این بررسی اعلام کرده که در این صورت در سال 97تعداد مردان در سن ازدواج دو میلیون بیشتر خواهد بود.

البته محزون به این نکته هم اشاره کرد که آمار ثبت احوال، حاصل برایند کل آمارهای مربوط به ازدواج در کشور است. در نتیجه قطعا سن ازدواج در شهر بزرگی همچون تهران با شهرهای کوچک و سنتی متفاوت است. اما به هر حال، برایند آمار در کل کشور نسبت به افزایش سن ازدواج هشدار می‌دهد.گفتنی است در سال‌های گذشته شمار مردانی که در سن ازدواج قرار داشتند، کمتر از زنان بود، اما این آمار در سال‌های 88تا 90 به تعادل رسید و تقریبا جمعیت مردان و زنان در سن ازدواج برابر شد.

او اعتقاد دارد که رعایت اختلاف سنی چهار تا پنج ساله در اغلب ازدواج‌ها این چالش را تشدید می‌کند؛ این در حالی است که با ترویج «همسن‌‌گزینی» میان جوانان، آمار زنان و مردان در آستانه ازدواج به تعادل می‌رسد و پدیده‌هایی همچون پیشی‌گرفتن ‌آمار مردان در آستانه ازدواج بر زنان، مهار می‌شود.محزون یکی دیگر از آثار سوء افزایش سن ازدواج را، افزایش تجرد قطعی دانسته و گفت: افزایش سن ازدواج موجب افزایش خطر تجرد قطعی به‌ویژه در زنان می‌شود. چرا که اگر زنی تا سن 49سالگی ازدواج نکند، مجرد قطعی محسوب می‌شود، چراکه پس از این سن، ازدواج او نقشی در افزایش جمعیت ندارد.

تأثیر مستقیم افزایش سن ازدواج بر الگوی باروری مادران

الگوی باروری به‌معنای تعداد ولادت‌های رخ داده در گروه‌های سنی مختلف مادران بوده که این آمار هم به نوعی متاثر از سن ازدواج است و افزایش سن الگوی باروری مادران می‌تواند در میان‌مدت موجب کاهش نرخ موالید شده و به مرور میزان رشد جمعیت را به صفر و حتی منفی برساند.

محزون با اعلام این نکته گفت:پیک الگوی سنی باروری مادران در سال 85، 20تا 24سال بوده که این رقم در سال 90به 25تا 29سال افزایش یافته است. بنابراین الگوی باروری مادران در سال‌های اخیر تحت‌تأثیر مستقیم افزایش سن ازدواج بوده است. بیشترین جمعیت کشور در حال حاضر در گروه سنی 30سال به بالا قرار دارد‌ و به این ترتیب، جمعیت کشورمان که پیش از این در گروه سنی جوانی قرار داشت، هم‌اکنون وارد دوره میانسالی شده است.

کد خبر 185678
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز