چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: سالمندترین تازه‌پدر جهان مردی هندی بود که در 96 سالگی صاحب فرزند پسر شد، و گفت دیگر دلش بچه نمی‌خواهد. اما اگر او می‌خواست رکوردش را بشکند و چند سال بعد دوباره بچه‌دار شود، آیا وضعیت زیستی‌اش به او امکان این کار را می‌داد؟

father

گرچه تولید اسپرم معمولا تا زمان مرگ یک مرد ادامه دارد، این سوءبرداشت وجود دارد که "ساعت‌های زیستی" فقط در زنان اهمیت دارند.

اثرات سالمندی بر باروری در مردان بسیار کمتر از زنان مورد بررسی قرار گرفته است، اما پژوهش‌ها می‌دهد که هم حجم و هم کیفیت اسپرم با افزایش سن مرد کاهش پیدا می‌کند.

یک یررسی در سال 2004 نشان داد بر روی گروهی از زوج‌ها که تلقیح آزمایشگاهی (IVF) انجام می‌دادند، به ازای هر سال افزایش سن مرد 11 درصد احتمال موفقیت در بارداری کاهش پیدا می‌کند.

مجموعه فزاینده‌ای از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مانند زنان، احتمال داشتن بچه‌های دچار ناهنجاری ژنتیکی با افزایش سن مردان افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس یک بررسی اخیر که نتایج آن در جورنال نیچر منتشر شده است، جهش‌های تصادفی در اسپرم مرد با گذشت زمان افزایش پیدا می‌کند، و انتقال جهش‌های ژنتیکی بیشتر به کودک ممکن است احتمال دچار شدن او را به اوتیسم، اسکیزوفرنی و سایر بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

با این وجود هر مردی با مرد دیگر متفاوت است، و به نظر می‌رسد که بتوان با بدترشدن کیفیت اسپرم مقابله کرد. بر اساس گزارش‌ها پیرترین پدر دنیا راماجیت راگاو، 95 ساله هندی، رژیم غذایی غنی از سبزیجات و بادام می‌خورد و روابط زناشویی مکرری دارد. و هر دوی اینها ممکن است بر کیفیت اسپرم او اثر مثبتی داشته باشد.

پژوهش‌های اخیر در آزمایشگاه ملی لارنس برکلی نشان داد که رژیم غذایی غنی از ویتامین C، آنتی‌اکسیدان، ویتامین E، روی و فولات (چهار ماده مغذی آخر در بادام یافت می‌شود) می‌تواند از تجمع آسیب‌های DNA در اسپرم جلوگیری کند.

کد خبر 188853

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز