همشهری آنلاین: نتایج آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد 6 دانش آموزی که روز سه شنبه در آب‌های سواحل شهرستان نور غرق شدند بعد ازاتمام ساعت حضور ناجیان غریق و بدون توجه به پرچم سیاه وارد دریا شده‌اند.

به گزارش مهر، چهار روز قبل یعنی 11 تیرماه سال جاری 80 دانش آموز کرجی که برای اردوی چند روزه راهی شمال کشور شده بودند خبر ساز شدند. از میان این دانش اموزان چند نفری برای شنا وارد دریا شدند که متاسفانه چند نفر از این دانش اموزان غرق شده و جان باختند.

درست 14 ساعت بعد از این حادثه مهین تفضلی مسئول روابط عمومی اورژانس مازندران اعلام کرد: این افراد در آبهای سواحل شهرستان نور غرق شدند و از کرج به مازندران آمده بودند.

وی با اعلام اینکه اجساد 3 نفر از 6 نفر فوت شده هنوز پیدا نشده است، گفت: 4 نفر از غرق شدگان نیز توسط نیروهای اورژانس نجات یافته و به بیمارستان منتقل شده اند. تفضلی در ارتباط با وضعیت 4 دانش آموز نجات یافته از غرق شدگی، افزود: یک نفر آنها در بخش آی سی یو، دو نفر در سی سی یو، و یک نفر در بخش داخلی بستری است.

البته او در ادامه اظهاراتش گفت: اورژانس هیچ مسئولیتی در بحث غریق نجات ندارد و باید برای جلوگیری از بروز چنین حوادث ناگوار و تلخی، نسبت به گسترش مناطق سالم سازی و افزایش نیروهای غریق نجات در سواحل شمالی کشور و همچنین آموزش مسافران، تدابیر بیشتری اتخاذ کرد.

همچنین محمود مظفر رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر بعد از انتشار این خبر اعلام کرد: این حادثه در ساعت 19 و 43 دقیقه رخ داد و امدادگران جان 6 تن را نجات دادند که دو تن از این مصدومان در بیمارستان جان خود را از دست دادند.

بررسی‌های اولیه نشان داد که 10 تن در دریا دچار حادثه شده‌اند که بلافاصله اقدامات برای خروج این افراد آغاز شد.

مظفر با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داد که این افراد متعلق به یک گروه دانش‌آموزی بودند، گفت: متاسفانه در همان لحظات اولیه چهار دانش‌آموز نیز در دریا غرق شده که جسد سه تن از آنان توسط امدادگران از دریا خارج و بر اساس آخرین آمار دریافتی، تلاش برای یافتن جسد چهارمین فرد غرق‌شده در سواحل نور ادامه دارد.

آموزش و پرورش: چرا گفتید دانش آموز بوده‌اند

بعد از این اظهارات آموزش و پرورش استان البرز واکنش نشان داد و اعلام کرد: این دانش آموزان در اردویی که توسط یکی از موسسات فرهنگی برگزار شد به مازندران رفته بودند و آموزش و پرورش در برگزاری آن هیچ دخالتی نداشته است و نباید از کلمه دانش آموز استفاده می شد! ولی پس از آرام شدن جو رسانه ای به وجود آمده برای عرض تسلیت به دیدار خانواده های این نوجوانان خواهیم رفت.

وزارت کشور باید پاسخگو باشد

عبدالوحید فیاضی نماینده شهر نور و محمود آباد در مجلس نهم هم در واکنش به این اتفاق گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر تمامی مدارس کشور تعطیل است و دانش‌آموزان اردو ندارند نمی‌توان متولی اصلی این حادثه را وزارت آموزش و پرورش خواند زیرا این افراد گروهی 80 نفره از شهرستان کرج بودند که بین آنها علاوه بر دانش‌آموزان، افراد بزرگسال نیز حضور داشتند. اما متاسفانه ناجیان غریق نیز در منطقه حضور نداشتند که البته به دلیل کم بودن تعداد ناجیان غریق و ندادن حقوق آنها است. این مساله از جمله موضوعات جدی است که باید هم استانداری مازندران و هم وزارت کشور پاسخگو باشند، به طور حتم بعد از شروع کار صحن علنی مجلس این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

بهروز اسفندیاری نایب رئیس فدراسیون نجات غریق کشور  در مورد اما و اگرها و برخی ادعا در حادثه غرق شدگی 7 دانش اموز در دریای خزر گفت: بعد از این حادثه تیم نجات غریق ما به سرعت در محل حادثه حضور یافتند ولی ماجرا اینطوری نیست که برخی اعلام کردند.

وی افزود: این حادثه در ایزد شهر و مجتمع پزشکان رخ داده است. این مجتمع ها خصوصی است و برای اینگونه اردوها نجات غریق درخواست می کنند. تیم‌های نجات غریق از ساعت 9 صبح تا 12 و نیم و 14 تا 19 در سواحل مستقر هستند و از ساعت 7 به بعد شنا ممنوع است. در ساحل این مجتمع هم تیم نجات غریق مستقر بود ه و بعد از ساعت 19 پرچم سیاه نصب کردند که دریا مواج و خطرناک است.

نایب رئیس فدراسیون نجات غریق کشور اظهار داشت: وقتی مربی این بچه ها و کسی که مسئولیت را برعهده داشته دقت و مسئولیت پذیر نبوده قطعا مقصر این حادثه تلخ است چون می دانسته که پرچم سیاه نصب شده و نجات غریق هم نبوده است. البته ما گزارش نهایی خودمان را به مسئولان بالا دستی و ذی صلاح خواهیم داد.

کد خبر 221926
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز