همشهری آنلاین: برخی مقامات جمهوری‌خواه آمریکا از دولت اوباما به دلیل توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کردند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد که جمهوریخواهان مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در صفحات توییتر خود و نیز بیانیه‌های رسمی مدعی شدند که دولت آمریکا بدون دریافت امتیازات کافی در حال خشنود کردن دشمن خود است.

سناتور لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه کارولینای جنوبی در توییتر خود مدعی شد: اگر توافق شامل برچیدن سانتریفیوژهای ایران نباشد در واقع چیزی را به دست نیاورده‌ایم.

سناتور مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه فلوریدا و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال 2016 مدعی شد: اگر دولت ایران اجازه یابد بخش بزرگی از زیرساخت هسته‌یی خود را حفظ کند این توافق، هسته‌یی شدن ایران را محتمل‌تر خواهد کرد. این توافق به سایر کشورهای شروری که مایلند هسته‌یی شوند نشان خواهد داد که می‌توان یک دهه دروغ گفت و در نهایت آمریکا خسته می‌شود و درخواست‌های کلیدی‌اش را کنار می‌گذارد.

وی با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌یی ایران مدعی شد: ایران احتمالا از این توافق و توافق‌های بعدی که نیازمند مصالحه واقعی نیستند برای به دست آوردن توانایی هسته‌یی تسلیحاتی استفاده خواهد کرد.

باک مک‌کن، سناتور جمهوریخواه کالیفرنیا که ریاست کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان را بر عهده دارد، در بیانیه‌ای با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌یی ایران مدعی شد: ایران به دنیا دلیلی برای شک و تردید نداشتن نسبت به هرگونه توافقی که توانایی آنها برای ساخت سلاح هسته‌یی را در جای خود باقی می‌گذارد، نداده است.

وی در ادامه ادعاهای بی‌اساسش مدعی شد: به نظر رییس‌جمهور (آمریکا) عاقلانه است که به دولتی که بارها قوانین بین‌المللی را نقض کرده و امنیت آمریکا را به خطر انداخته است اعتماد کنیم، هر چقدر این اعتماد محدود باشد. آمریکا هیچ درسی از سال 1994، زمانی که کره شمالی دنیا را فریب داد نگرفته است. من شک دارم این توافق نتیجه متفاوتی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، سی‌ان‌ان گزارش داد که حداقل یکی از جمهوریخواهان لحن آشتی‌جویانه‌تری داشت. سناتور مارک کرک از ایالت ایلینویز یکی از جمهوریخواهانی است که خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شده بود. با این حال به طور تلویحی گفت که این توافق را می‌پذیرد و تنها در صورتی برای اعمال تحریم‌های اقتصادی شدیدتر علیه ایران اقدام خواهد کرد که تهران این توافق موقتی را خدشه‌دار کند یا پس از شش ماه برچیدن زیرساخت هسته‌یی ایران آغاز نشده باشد.

این شبکه خبری علاوه بر آن گزارش داد که حداقل یک دموکرات کنگره آمریکا شب شنبه به کمک رییس‌جمهور این کشور شتافت: آدام اسمیت، دموکرات ایالت واشنگتن و یکی از اعضای ارشد کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان آمریکا.

وی گفت: توافقی که امروز اعلام شد گامی مثبت در مسیر درست بود و من از دولت آمریکا به خاطر پیشرفت در زمینه این مساله امنیت ملی تشکر می‌کنم. این توافق اولیه فرصتی را در اختیار ما قرار می‌دهد تا به پیشرفت قابل توجهی در زمینه هدفی که ما و متحدانمان به دنبال آن هستیم یعنی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌یی، حاصل شود.

ایریک کانتور، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: من همچنان نگران این هستم که این توافق به اندازه کافی توانایی‌ غنی‌سازی ایران را متوقف نمی‌کند در حالیکه این توافق اجرایی می‌شود آمریکا باید هوشیار باشد و بلافاصله و با قوت به هرگونه تخلفی از جانب ایران واکنش نشان دهد. علاوه بر آن ما باید اتحادمان در منطقه را بازسازی کنیم و با جدیت در کنار شرکای نزدیک‌مان در برابر خصومت‌های ایران بایستیم.

اد رویس، جمهوریخواه ایالت کالیفرنیا و رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از کری خواست که به حضور این کمیته برسد و درباره مفاد توافق صورت گرفته توضیح دهد.

رویس در بیانیه‌ای با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌یی ایران، مدعی شد: من نگرانی‌هایی جدی درباره این مساله دارم که این توافقنامه استانداردهای لازم برای محافظت از آمریکا و متحدانمان را رعایت نمی‌کند. به جای عقب راندن برنامه هسته‌یی ایران، تهران می‌تواند عناصر کلیدی توانایی هسته‌یی تسلیحاتی‌اش را حفظ کند. این ماییم که کار برچیدن را انجام می‌دهیم و ایران را از شر فشار تحریم‌هایی که در طول چند سال افزایش یافته‌اند خلاص می‌کنیم.

آدام شیف، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا و یکی از اعضای کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور در عین ابراز نگرانی درباره این توافق، آن را «گامی مثبت رو به جلو» دانست.

وی گفت: من اعتماد زیادی به دولت ایران ندارم و ما باید رفتار ایرانیان را تحت نظر بگیریم تا مطمئن شویم که آنها تقلب نمی‌کنند. اگر این کار را کردند یا در پایان شش ماه نتوانستند در زمینه یک توافق نهایی به نتیجه برسند، باید همه دارایی‌های ایران را مسدود کنیم و تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کنیم.

 

کد خبر 239952
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز