همشهری آنلاین: نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد به اظهارات برخی از دولتمردان، گفت: چرا فضایی ایجاد می‌کنند که مجلس تحت تاثیر این توپخانه قرار بگیرد و فضایی به وجود آید که کسی حق حرف زدن نداشته باشد؟ چرا هولوکاست ایجاد می‌کنید؟

حمید رسایی در تذکری شفاهی در جلسه صبح امروز (سه‌ شنبه) مجلس شورای اسلامی گفت: روز سی‌ام دی ماه را تسلیت می‌گویم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: روزی که حاصل تلاش دانشمندان هسته‌یی متاسفانه به این شکل در حال از دست رفتن است. علیرغم اینکه نماینده مردم هستیم باید سکوت کنیم تا ببینیم چه می‌شود.

رسایی با اشاره به تذکر دومش خطاب به دولتمردان، گفت: نمایندگان دولت مباحثی را در مورد طرح سوال مطرح کردند و حتی رییس‌جمهور مانعی را درباره سوال، بیان کردند، ایشان گفتند «از کارت زرد نمی‌ترسیم و سمفونی تهران را راه می‌اندازیم» مجلس که با سمفونی مشکل ندارد.

نماینده تهران در مجلس افزود: رییس‌جمهور در دیدار با نمایندگان گیلان گفتند «آنقدر تعداد سوالات زیاد شده است که نمی‌توانیم به امور رسیدگی کنیم».

این عضو جبهه پایداری با تشریح آمار سوالات نمایندگان در دولت‌های هفتم تا یازدهم، گفت: طی پنج ماه اول دولت هفتم (دولت اول خاتمی) 52 سوال از وزرا پرسیده شد. در پنج ماه اول دولت هشتم (دولت دوم خاتمی) تعداد سوالات به دو برابر یعنی 114 سوال افزایش یافت. در پنج ماه اول دولت نهم تعداد سوالات باز تقریبا به دو برابر یعنی 205 سوال افزایش یافت و در پنج ماه اول دولت دهم تعداد سوالات نمایندگان به 346 سوال یعنی تقریبا 1/5 برابر دولت نهم افزایش یافت در حالی که در پنج ماهه اول دولت یازدهم 383 سوال از وزرا پرسیده شده است.

وی افزود: از چهار دولت قبل تا امروز در هر دوره تعداد سوالات به دلیل تقویت بعد نظارتی مجلس افزایش یافته است و این اتفاق عجیبی نیست.

رسایی با اشاره به تمهیدات هیات رییسه مجلس تصریح کرد: البته هیات رییسه اخیرا با صحبت با نمایندگان سوال‌کننده و وزرا موضوع را به صورت کدخدامنشی حل کرده که خوب است.

نماینده مردم تهران در مجلس یادآوری کرد: در دولت قبل به صورت میانگین هر هفته یک سوال در جلسه علنی مجلس مطرح می‌شد که باز هم هیات رییسه تلاش می‌کند این مقدار هم کاسته شود که ما هم همراهی می‌کنیم؛ پس علت نامهربانی‌ها چیست؟

این عضو جبهه پایداری با بیان اینکه 345 سوال از 383 سوال توسط 12 نماینده مطرح شده است، گفت: وقتی سوال حق نماینده است یک نماینده از این 383 سوال 40 سوال پرسیده است و در مجموع 345 سوال توسط 12 نماینده که هیچ گرایش سیاسی ندارند بلکه برخی از آنان با دولت همراه هستند، پرسیده شده است.

وی با انتقاد از یکی از سایت‌های خبری گفت: یکی از سایت‌ها که زیر نظر یکی از مدیران وزارت ارشاد فعالیت می‌کند مطرح کرده است هر سوال یک میلیارد و 50 میلیون تومان هزینه برای دولت به وجود می‌آورد؛ پس اگر اینطور است در دولت قبل 3736 میلیارد و 950 میلیون تومان به کشور هزینه تحمیل شد.

رسایی با انتقاد از اظهارات مطرح شده گفت: فضایی به وجود آورده‌اند که کسی حق حرف زدن نداشته باشد. اکنون دو سوال مهم درباره قرارداد ژنو و قرارداد کرسنت مطرح است، چرا فضایی ایجاد می‌کنند که مجلس تحت تاثیر این توپخانه قرار بگیرد؟ چرا هولوکاست ایجاد می‌کنند؟

باهنر در پاسخ به تذکر نماینده مردم تهران، سوال از وزرا را حق نمایندگان دانست و پاسخ وزرا را جزو وظایف آنان برشمرد و افزود: برخی گلایه می‌کنند به دلیل گرفته شدن وقت وزرا نباید سوال مطرح شود در صورتی که اختصاص وقت برای پاسخ به سوالات نمایندگان جزئی از وظایف وزرا است و اصلا در نظام مردم‌سالاری مسئولان باید پاسخگو باشند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تدابیر جدید هیات رییسه مجلس برای حل برخی مشکلات، گفت: همان‌طور که آقای ندیمی سخنانم را نقد کرد و آقای رسایی تایید کرد ما تلاش کرده‌ایم سوالات نماینده قبل از کمیسیون و قبل از ارجاع به صحن علنی رفع و رجوع شود.

وی یادآور شد: در ابتدای انقلاب اسلامی هم سوالات به کمیسیون نمی‌رفت بلکه مستقیما به صحن علنی می‌آمد. حضرت امام (ره) در آن مقطع دستور دادند قبل از مطرح شدن مسائل در تریبون مشکلات حل شود؛ ما هم بر همان مبنا تلاش می‌کنیم مقدار کمتری سوال به صحن کشیده شود ولی در نهایت حق با نماینده است و در صورت اصرار نماینده موظف به طرح سوال در صحن علنی مجلس هستیم.

باهنر از وزرای دولت خواست دل‌هایشان را بزرگتر و حوصله‌شان را بیشتر کنند.

نایب رییس مجلس تاکید کرد: پاسخ به سوالات نمایندگان در جهت ارتقای کمی و کیفی عملکرد دستگاه‌ها تاثیر مستقیم دارد.

کد خبر 246576
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز