همشهری آنلاین: رییس کرسی یونسکو در آموزش سلامت گفت: "چهارمین کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه" با محوریت چالش های سلامت روان و غفلت همگانی روز سه شنبه ششم اسفند ماه در انیستیتو روانپزشکی تهران برگزار می‌شود.

کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه

دکتر مصطفی معین با اعلام این خبر افزود: با توجه به روند رو به رشد اختلالات روانی در کل دنیا و از جمله در جامعه ما و اینکه 20 تا 30 درصد افراد در جوامع گوناگون به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند، کرسی ونسکو با همکاری انجمن علمی روانپزشکان ایران و دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، نسبت به برپایی این کنفرانس اقدام کرده است.

وی با اشاره به اینکه هیچ کس از ابتلا به بیماری های روانی مصون نیست، یادآور شد: حداقل 450 میلیون نفر در جهان با اختلالات روانی دست به گریبان هستند.

رییس کرسی یونسکو در آموزش سلامت تصریح کرد: در بین بیماری های مختلف از نظر میزان ناتوانی، حداقل 14 درصد میزان ناتوانی ها در اثر ابتلا به بیماری های روانی بویژه افسردگی ایجاد می شود.

وی ادامه داد : متاسفانه علیرغم واقعیت های فوق نوعی بی توجهی و یا غفلت در ارتباط با اهمیت سلامت روانی جامعه از سوی سیاستگذاران، دستگاه های اجرایی ، نخبگان علمی و اجتماعی وجود دارد که این امر خسارت زیادی را به لحاظ تحمیل هزینه های بهداشتی، درمانی، اقتصادی و گسترش آسیب های اجتماعی به دنبال داشته است.

دکتر معین، افزایش فقر، رشد نابرابری ها و تبعیض های اجتماعی و اقتصادی که با روند جهانی شدن اقتصاد در کل دنیا افزایش یافته، گسترش شهرنشینی و اختلال در پیوندهای سنتی و خانوادگی را به عنوان عوامل جهانی شیوع اختلالات روانی دانست و ادامه داد: تضعیف نهادهای مدنی (NGO)، کاهش سرمایه های اجتماعی، تبعیض های جنسیتی، قومیتی و گسترش خشونت و بی اعتمادی به عنوان عوامل گسترش این قبیل بیماری ها در کشورهای در حال توسعه شناخته شده اند.

وی تامین و تقویت حقوق شهروندی، ارایه خدمات تشخیصی- درمانی مناسب در نظام مراقبت های اولیه، ایجاد دسترسی مناسب به داروهای روانگردان، برنامه ریزی آموزشی و ارایه پزشکی جامعه نگر را به عنوان برخی راهبردهای جهانی برای کاهش اختلالات روانی برشمرد.

رییس کرسی یونسکو در آموزش سلامت از برنامه ریزی، ارایه آموزش های عمومی و بهره گیری از رسانه ها در کنار جلب مشارکت بیماران، خانواده ها و گروه های اجتماعی در امور پیشگیری و درمان به عنوان دیگر راهبردهای جهانی برای کاهش اختلالات روان نام برد و افزود: به همین منظور کرسی یونسکو در آموزش سلامت تلاش دارد تا با فعالیت های آموزشی از قبیل برگزاری همایش های سالانه سلامت روان و رسانه، زمینه اجرای راهبردهای جهانی فوق را فراهم سازد.

وی همچنین از تدوین سیاست ها و برنامه های کلان ملی و ضوابط قانونی مرتبط، توسعه منابع انسانی آموزش دیده و متخصص، تدوین و اجرای برنامه های بین بخشی، پایش مستمر سلامت روانی جامعه و حمایت از مطالعات و پژوهش های گسترده تر در زمینه سلامت روان به عنوان دیگر راهبردهای جهانی کاهش اختلالات روانی نام برد.

دکتر کتایون بیداد، دبیر اجرایی کرسی یونسکو در آموزش سلامت نیز از برپایی یک پانل با موضوع "بیمه ها و پوشش بیماری های روانی" و پنل دیگری تحت عنوان "رسانه ، جامعه و فرهنگ" همزمان با برپایی این کنفرانس خبر داد.

وی گفت: کرسی یونسکو به عنوان دبیرخانه دایم آموزش در سلامت مستقر در وزارت بهداشت در زمینه آموزش سلامت در سطح عمومی و تخصصی به فعالیت مشغول است.

دکتر بیداد افزود: به دلیل تاثیر گذار بودن رسانه ها در افکار عمومی، کنفرانس های سالانه سلامت روان با رویکرد نقش رسانه ها در تامین سلامت روان برگزار می شود.

وی اظهار داشت: شرکت در کنفرانس فوق برای روانپزشکان و روانشناسان دارای امتیاز بازآموزی است. همچنین به خبرنگاران و اصحاب رسانه که در این کنفرانس شرکت می کنند، گواهی شرکت در کنفرانس اعطا می شود.

کد خبر 250170

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز