همشهری آنلاین: محمدرضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حیات و استمرار انقلاب در گرو توجه به اخلاق است، گفت: اگر اخلاق را مبنای فعالیت‌های سیاسی قرار می‌دادیم با اتفاقات دهه اخیر به ویژه انتخابات مواجه نمی‌شدیم.

به گزارش ایرنا، دكتر محمدرضا عارف در کنفرانس «مدیریت خدمات با تاکید بر اخلاق حرفه‌ای و فرهنگ خدمت» در دانشكده مديريت دانشگاه تهران، به هزینه‌هایی که نظام به دلیل بی‌اخلاقی و بداخلاقی حتی یک نفر متحمل شده است اشاره کرد و افزود: اخلاق باید پایه و مبنای همه فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار گیرد تا به رشد و توسعه پایدار دست یابیم.

وی با طرح این پرسش که در عرصه رقابت‌های سیاسی تا چه میزان به اصل اخلاق پایبند هستیم، اظهار کرد: نباید برای دور کردن رقیب خود به تهمت، شایعه و دروغ روی آوریم.

رییس بیناد امید ایرانیان ادامه داد: پذیرش اصل و مدیریت اخلاق، نیازمند باور و اراده جدی است که باید توسط نخبگان دانشگاهی آغاز شود.

عارف، مشکل و نگرانی اصلی کشور را بی‌اخلاقی دانست و گفت: اگر توجه به موضوع اخلاق را در بین مدیران ارشد نداشته باشیم، گرفتار مسایل نامطلوب اجتماعی خواهیم شد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنین، از مدیریت، اخلاق و فرهنگ خدمت به عنوان مهمترین چالش‌های کشورمان نام برد و گفت: ضروری‌ترین، زیربنایی‌ترین و در عین حال چالشی‌ترین جنبه مدیریتی که باید در کشور مدنظر قرار گیرد؛ «اخلاق در مدیریت» است.

عارف افزود: اخلاق کیلد واژه تعالی، پیشرفت و نجات کشور برای برون‌رفت از بحران‌ها، سوءمدیریت و بی‌تدبیری‌ها است.

وی با بیان اینکه بی‌اخلاقی دامن بسیاری از حوزه‌ها در کشور را فرا گرفته است، ادامه داد: در سطح مدیریتی، بازگشت به اخلاق و محوریت قرار دادن آن یکی از ضروریت‌های قرار گرفتن در مسیر پشرفت، تعالی و تحقق آرمان‌های انقلاب است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدیریت مبتنی بر اخلاق (اخلاق حرفه‌ای) را ضامن اثربخشی و سلامت رویکردهای مدیریتی خواند و تصریح کرد: استقرار اخلاق حرفه‌ای در سطوح مختلف مدیریتی از مدیران ارشد گرفته تا میانی و اجرایی، پیش‌نیاز توسعه مدیریت کشور است؛ این مهم در سطوح مدیریتی بالای کشور از اهمیت بیشتری برخورد است و باید از مدیران ارشد آغاز و اصلاح شود.

عارف افزود: اخلاق فقط یک ویژگی فضیلت‌بخش نیست، بلکه الزام و زیرساختی برای ارتقای قابلیت، توانمندی و پاسخگویی‌ها است.

وی ادامه داد: حتی اگر از جنبه‌های افتصادی و سودآورترین روش کسب و کار به اخلاق توجه کنیم، اخلاق در مدیریت یک الزام و اصل برای ماندگاری و استمرار موفقیت است.

عارف اضافه کرد: برای پیشرفت و توسعه پایدار و فراگیر نیازمند تدوین و تعهد به اخلاق حرفه‌ای در همه شئونات جامعه از جمله خانواده، کسب و کار، فرهنگ، سیاست، اقتصاد، علم و دانشگاه هستیم.

رییس بنیاد امید ایرانیان، با بیان اینکه اخلاق باید با توجه به عقبه فرهنگی انقلاب مد نظر قرار گیرد، گفت: نگاه فرهنگی امام خمینی (ره) از جمله فرمایش ایشان درباره صدور انقلاب، رمز ماندگاری نظام شد.

عارف افزود: نباید دنبال سیاست اخلاق‌مدارانه باشیم، بلکه باید سیاست را مبتنی بر اخلاق بدانیم تا ادای وظیفه، تکلیف و مردم مطرح باشند.

وی، مدیریت زمان را یکی از مهمترین چالش‌ها، مشکلات و آفت مدیریت دانست و گفت: استادان مدیریت باید این مساله را به طور جدی دنبال کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کاربرد علم در تمامی زمینه‌ها به مدیریت ختم می‌شود، گفت: دانشجویان باید مواردی از پیام اخیر مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا که مخاطب اصلی آن دانشجویان و استادان دانشگاه هستند، تبیین کنند.

وی همچنین این پرسش را مطرح کرد که دانشگاهیان درباره نظربه «گفت‌وگوی تمدن‌ها» در مقابل برخورد با تمدن‌ها و یا موضوع «جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری» که در مقابل تندروی‌ها و فعالیت گروه‌های تکفیری، توسط کشورمان در سازمان ملل ارایه شد، چه فعالیت‌هایی انجام دادند؟

عارف تصریح کرد: دانشگاهیان به ویژه دانشجویان و استادان مدیریت باید به چنین مسایلی از جمله چگونگی عملیاتی کردن پیام مقام معظم رهبری بپردازند.

رییس بنیاد امید ایرانیان گفت: نباید به ارزش‌های انقلاب و نظام نگاه سیاسی داشته باشیم و آن را با مسایل جناحی، گروهی و باندی که آفت اخلاقی کشورمان محسوب می‌شود درگیر کنیم؛ تلاش اکثر گروه‌های سیاسی در وعده‌های دروغین و بالابردن توقعات و هزینه‌ها بدون کمک کردن به افزایش ثروت ملی از معضلات کشور است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از دانشگاهیان خواست که موضوع پذیرش اخلاق به عنوان ضرورت رویکردهای مدیریتی و اقتصادی و تبیین نقش اخلاق در مدیریت و ایجاد باور عمومی به این اصل را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

کد خبر 285561

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha