همشهری آنلاین: هنرمندی هلندی با هدف مشاهده تاثیر محرک‌های مختلف در ریخته شدن اشک انسان، از قطرات اشک انسان مجموعه‌ای از عکس‌های میکروسکوپی ایجاد کرده‌است.

براساس گزارش ميل‌آنلاين، اين تصاوير در نگاه اول به عكس‌هاي ميكروسكوپي از دانه‌هاي برف شباهت دارند، اما در حقيقت قطره‌هاي اشكي هستند كه هريك به دليل خاصي ايجاد شده‌اند: خوردن فلفل تند، خرد كردن پياز، زل زدن به پنكه روشن يا احساساتي شدن.

مائوريس ميكرز عكاس هلندي براي انجام اين پروژه از دوستانش كمك گرفت تا با خوردن فلفل تند، شاد شدن يا غمگين شدن بيش از اندازه،‌پوست گرفتن پياز و ديگر واسطه‌ها اشك از چشمانشان جاري شود و او بتواند از قطرات اشك آنها عكسبرداري كند. براي ديدن تفاوت ساختار درون قطرات اشك، ميكرز از ميكروسكوپ استفاده كرده و از قطرات اشكي كه به دلايل مختلف ايجاد شده بودند، پس از متبلور شدن،‌ درزير ميكروسكوپ عكسبرداري كرد. 

اشك‌ها از نظر علمي و براساس محركي كه آنها را ايجاد كرده به سه نوع تقسيم مي‌شوند. اشك‌ها حاوي چربي، آنتي‌بادي و آنزيم‌ها هستند و در سه بخش پايه، براي مرطوب نگه‌داشتن هميشگي چشم،‌ بازتابي، كه نسبت به مواد محركي مانند آب پياز ايجاد مي‌شوند، و رواني كه ناشي از احساسات هستند قرار مي‌گيرند.

اشك‌هايي كه در اثر احساساتي شدن ايجاد مي‌شوند حاوي هورمون‌هاي مسكن بوده و در زمان اضطراب شديد جاري مي‌شوند. از آنجايي كه اشك‌ها نمكي هستند، پس از متبلور شدن در زير ميكروسكوپ متفاوت ديده مي‌شوند. حتي اشك‌هايي كه محرك‌هاي يكسان آنها را ايجاد كرده نيز در زير ميكروسكوپ متفاوت ديده مي‌شوند،‌اگرچه تركيباتي مشابه دارند.

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

برچسب‌ها

۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴