همشهری آنلاین: ۷حزب اصلاح‌طلب با انتشار بیانیه شماره ۳ خود، ماموریت شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی را پایان یافته قلمداد نموده و انسجام اصلاح‌طلبان را صرفا از طریق احزاب دانستند.

اصلاح طلبان

خراسان نوشت: در این بیانیه با اشاره به اختلاف نظرها در خصوص ضرورت تداوم یا پایان کار شورای سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان تصریح شده است: هرگونه همراهی، همکاری و ائتلاف با جریانات و شخصیت‌هایی که در فضای سیاسی در اردوگاه اصلاح‌طلبان جای نمی‌گیرند و یا تعریف نمی‌شوند باید با تاکید بر حفظ هویت مستقل اصلاح‌طلبی و تاکید بر آرمان‌های اصلاح‌طلبانه صورت پذیرد.

این بیانیه با انتقاد از "برخی دوستان که این روزها بی محابا و محتملا با هدف شانتاژ و ارعاب، ما را به سهم خواهی و انشقاق طلبی متهم می‌کنند"، تأکید کرد: بقا به هر قیمت وائتلاف در هر شرایط در شان اصلاح‌طلبی نیست. تنزل از آرمان‌های اصلاحات با هدف سهیم شدن در مناصب دولتی، عین سهم خواهی است، نه تاکید بر فعالیت‌های انتخاباتی شفاف با محوریت احزاب و گروه‌های شناسنامه‌دار! این احزاب با برشمردن اصول و تاریخچه شکل گیری جریان اصلاحات نوشتند: به رغم آن که در بسیاری از زمینه‌های فکری و سیاسی با دولت سازندگی، اشتراک نظر وجود داشت اما این امر مانع از مرزبندی و اتخاذ مواضع مستقل و منتقدانه آن ها نسبت به دولت سازندگی نشد. تردیدی نیست که همین مرزبندی، عامل اصلی پیروزی جناح اصلاح‌طلب در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 بود.

این بیانیه افزود: بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اصلی ترین دلیل شکست اصول گرایان این بود که جامعه از انتخاب کاندیدای آنان، ادامه وضع موجود را برداشت می‌کرد. این 7حزب در پایان نیز اعلام کرده اند: شورای سیاست گذاری، مأموریت انتخاباتی اسفند 94 را داشته و با پایان همان انتخابات، مأموریت اش پایان یافته تلقی می‌شود و ادامه فعالیتش بلاموضوع است. ضمن آنکه هر گونه تصمیم گیری فردی و محفلی در انتخاب ترکیب این شورا، اصالت، کارکرد و چه بسا مشروعیت آنها را زایل می سازد. 7 حزبی که این بیانیه را صادر کرده اند شامل: مجمع نیروهای خط امام(ره)، حزب اعتماد ملی، حزب مردم سالاری، حزب اراده ملت ایران، مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی، انجمن اسلامی‌مهندسان ایران، حزب وحدت و همکاری ملی هستند.

  • تشکیل ترکیب ۹۰ نفره شورای مشورتی از همه طیف‌های اصلاح‌طلب

در همین حال به گزارش ایلنا، عبدا... ناصری از فعالان سیاسی اصلاح طلب نیز اعلام کرد: تقریبا همه احزاب اصلاح طلب عضو شورای مشورتی شدند و نتیجه‌ای که در زمستان ۹۴ به دست آمد و در بهار ۹۵ تکمیل شد و پیروزی کامل لیست امید در تهران و شهرهای بزرگ نشان داد خواسته حداقلی اصلاح طلبان برآورده شده است. او اضافه کرد: بعد از تجربه انتخابات سال ۹۲ که تجربه بسیار شیرینی برای اصلاح‌طلبان بود، عملا ماموریت شورای مشاوران آقای خاتمی به پایان رسیده بود و این احزاب بودند که در سراسر کشور کار را پیش می‌بردند. با این حال احزاب عضو شورای هماهنگی و البته شخصیت‌های ملی غیر حزبی این مطالبه جدی را از آقای خاتمی داشتند که این ساختار حفظ شود و این فشار، آقای خاتمی را در عمل انجام شده قرار داد. ناصری ابراز داشت: بعد از انتخابات ریاست جمهوری این جمع 30 نفره به جمع 90 نفره رسیدند و احزاب جدید و شخصیت‌های غیر حزبی و تاثیرگذار ملی و منطقه‌ای با گرایش‌های مختلف اما از طیف اصلاح‌طلبان به این مجموعه اضافه شدند که نتیجه این حضور و هماهنگی به لیست مشترک اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم منجر شد. ناصری در عین حال تأکید کرد: بعد از انتخابات هم خواسته تداوم فعالیت شورای عالی بسیار شنیده شد و دامنه وسیع‌تری یافت. با این حال بعضی دوستان این تلقی را پیدا کردند که با تداوم این روند نقش احزاب در جامعه فراموش می‌شود. با این حال نه در انتخابات ۹۲ نه در انتخابات ۹۴ نمی‌توان نقش سنتی احزاب را فراموش کرد. این فعال سیاسی اصلاح طلب متذکر شد: شورای هماهنگی هم به‌رغم اختلافی که وجود دارد در کنار شورای مشورتی و شورای عالی اصلاح‌طلبان نقش آفرینی خواهد کرد.

  • عارف: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اکنون هم باید حضور داشته باشد

محمدرضا عارف نیز در رابطه با آخرین برنامه‌ها و فعالیت‌های شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز اظهار کرد: این شورا روند خوبی را طی می‌کند و امیدواریم با ارزیابی عملکرد از دور اول بتوانیم شورای منسجم‌تر و با اجماع بیشتری را داشته باشیم. وی همچنین درباره فعالیت‌های شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز گفت: این شورا، شورای احزاب تأثیرگذار بوده است که اکنون هم باید حضور داشته باشد و تمام احزاب اصلاح‌طلب نیز باید با جدیت در صحنه حضور داشته باشند. عارف ادامه داد: شأن نزول شورای سیاست‌گذاری این بود که از یک طرف از ظرفیت احزاب استفاده کند و از طرف دیگر از ظرفیت اشخاص برجسته که ان‌شاءا... این مسیر را ادامه دهیم.

  • حکیمی پور: اصلاح طلبان یک مدل انتخاباتی جدید طراحی می کنند

در همین حال به گزارش تابناک، احمد حکیمی پور دبیر کل حزب اراده ملت نیز درباره نتایج بررسی های شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درخصوص عملکرد شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان، تصریح کرد: الان به این نتیجه رسیده ایم که بهتر است شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ساز و کار تصمیم گیری برای انتخابات آینده در جریان اصلاح طلبی را داشته باشد، زیرا این شورا دارای سابقه فعالیت 25 ساله با حضور احزاب شناسنامه دار و مجوزدار اصلاح طلب است. عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در پاسخ به این موضوع که بر اساس اخبار موجود فعالیت شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان همچنان ادامه دارد و برخی اعضای آن از جلسات این شورا برای انتخابات آینده خبر می دهند، یادآور شد: همان طور که عرض کردم بحث فعلی، بحث اسم است؛ اما هم اکنون شورای عالی سیاست گذاری فعالیتی ندارد، چون این ساز و کار فقط برای انتخابات مجلس طراحی شده بود. حکیمی پور با اشاره به طراحی یک مدل انتخاباتی جدید برای انتخابات آتی شوراهای شهر گفت: این مدل مشابه همان چیزی خواهد بود که اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دهم در نظر گرفتند؛ لذا یا در قالب شورای هماهنگی و یا در چارچوب شورای سیاست گذاری در این خصوص تصمیم گیری خواهیم کرد.

کد خبر 347380

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha