همشهری آنلاین: رئیس انجمن سرطان ایران بر لزوم جمع‌آوری سوسیس و کالباس از سفره غذای مردم برای پیشگیری از بروز سرطان‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا قوام نصیری در همایش سرطان در بجنورد با اشاره به اینکه شیوع سرطان به مواردی همچون آداب و رسوم، شرایط آب و هوایی و ساير موارد بستگی دارد، گفت: جهش ژنی، یکی از علت‌های بروز سرطان است. نیتروزآمین‌ها و مواد نگهدارنده در مواد غذایی نظیر سوسیس و کالباس‌ها موجب تغییر ژنی در انسان می‌شوند.

  • استرس و سرطان

وی با اشاره به افزایش استرس‌ها و تاثیر مخرب آن بر بدن، افزود: تضعیف سیستم ایمنی بدن با سرطان ارتباط مستقیم دارد. بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا میزان استرس‌ها در افراد کاهش یابد.

  • سيگار و سرطان

قوام نصیری ادامه داد: از سوی دیگر بروز سرطان ریه در سیگاری‌ها ۴۰ برابر افراد دیگر است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۸۰، ۷۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان شده‌اند که میزان مرگ و میر تا حدود ۵۰ درصد بوده است، اظهار کرد: میزان موارد جدید ابتلا به سرطان در سال ۹۰، ۹۰ هزار نفر بوده که سطح مرگ و میر در این افراد تا ۴۵ هزار نفر بوده است. این میزان از مرگ و میر نشان دهنده آن است که تعداد مرگ و میرهای ناشی از بروز سرطان، دو برابر تصادفات جاده‌ای برون شهری است.

رئیس انجمن سرطان ایران گفت: بیماری سرطان از نظر هزینه برای ایران سه میلیارد دلار و برای تمام دنیا ۱.۱۸ ترلیون دلار هزینه داشته است. در کشور ایران در بین زنان سرطان سینه و در میان مردان سرطان معده، مری، روده بزرگ شایع است.

  • سرطان معده، شايع‌ترين سرطان در ايران

وی با اشاره به اینکه در ایران هم اکنون سرطان معده شایع‌ترین نوع سرطان است، توضیح داد: از آنجائی‌که علائم ابتدایی بروز این بیماری مشابه مسائل پیش پا افتاده است، بیماران برای درمان این بیماری اقدام چندانی انجام نمی‌دهند.

  • علائم سرطان

به گفته وی، وجود توده غیر طبیعی در بدن، خونریزی‌های غیرطبیعی در حفرات بدن، زخم‌های طولانی مدت و عدم پاسخ‌گویی به درمان، تغییر رنگ خال‌های پوستی و کاهش وزن از علائم هشدار دهنده سرطان است.

کد خبر 352985

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha