مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۸۶ - ۱۴:۵۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: روغن بَزرَگ از دانه‌های رسیده گیاه کتان (Linum usitatissimum) استخراج می‌شود

خواص

این روغن مایع شفاف و زرد رنگ حاوی برخی از "اسیدهای چرب ضروری" است که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند و منافع بهداشتی دیگری هم دارند.

روغن بَزرَگ مملو از اسید چرب ضروری آلفا- لینولنیک یا ALA است که یک اسید چرب اومگا-3 محسوب می‌شود.

چربی‌های اومگا-3 و اومگا-6 اسیدهای چرب ضروری هستند که در بسیاری از فرآیندهای بدن دخیل هستند، و در عین حال در بدن تولید نمی‌شوند.

برای مثال اسیدهای چرب ضروری برای تشکیل غشای سلولی، تولید هورمون‌هایی که فشار خون و التهاب را کنترل می‌کنند و نیز کارکرد دستگاه عصبی  مورد نیاز هستند.

به خصوص نشان داده شده است که اسیدهای  چرب اومگا-3 به پایین‌آوردن کلسترول، بهبود سلامتی قلب و کاهش التهاب مفاصل همراه با درد، سفتی و تورم مفصل کمک می‌کنند.

اما از  آنجایی که این مواد در بدن تولید نمی‌شوند، باید مواد غذایی حاوی آنها را خورد. روغن بَزرَگ و برخی ماهی‌ها مانند تون و قزل‌آلا مملو از اسیدهای چرب اومگا-3 هستند.

LiveScience,10 Oct., 2007

کد خبر 35526
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز