همشهری آنلاین: مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی اعلام کرد وانگ یی وزیر امور خارجه چین قرار ست در ماه جاری میلادی و با هدف میانجی‌گری بین پاکستان و افغانستان، به کابل و اسلام آباد سفر کند.

چین بین پاکستان و افغانستان میانجی گری می کند

به گزارش ایرنا، سرتاج عزیز در مصاحبه ای با صدای آمریکا (VOA) اعلام کرد: چین قرار است اقداماتی برای هموار کردن زمینه گفت و گو میان مقامات کابل و اسلام آباد برای بهبود روابط میان دو کشور همسایه انجام دهد.

چند روز پیش دفتر ریاست جمهوری افغانستان نیز با صدور بیانیه ای رسمی، اعلام کرد که چین مایل به میانجیگری بین پاکستان و افغانستان و ایجاد مقدمات لازم برای انجام ملاقات هایی میان مقامات دولت های کابل و اسلام آباد است.

'آنتونیو گوترش' دبیرکل سازمان ملل نیز در سفر اخیر خود به افغانستان، خواستار ایفای نقش چین برای میانجی گری بین پاکستان و افغانستان شده بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی پاکستان همچنین با اشاره به ملاقات هفته گذشته محمدنواز شریف نخست وزیر پاکستان و اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه پایتخت قزاقستان، گفت که این ملاقات در فضایی دوستانه برگزار شد.

وی گفت: در ملاقات آستانه، دو طرف توافق کردند که اتهام زنی های متقابل میان پاکستان و افغانستان هیچ فایده ای ندارد و دو طرف باید برای غلبه بر فضای بی اعتمادی میان دو همسایه، تلاش کنند.

سرتاج عزیز افزود: چین خواستار روابط خوب هم با افغانستان و هم با پاکستان است و می تواند گزینه مناسبی برای ایفای نقش میانجی گری باشد.

این مقام پاکستانی همچنین گفت که در ملاقات آستانه، سران دو کشور درمورد ایجاد مکانیسمی برای رفع نگرانی های متقابل میان پاکستان و افغانستان توافق کردند.

وی ابزار امیدواری کرد که روابط دوجانبه میان کابل و اسلام آباد پس از ملاقات اخیر نواز شریف و اشرف غنی در آستانه بهبود یابد.

این نخستین بار است که چین می خواهد میان افغانستان و پاکستان نقش میانجی گر را ایفا کند و در همین راستا، قرار است 'وانگ یی' وزیر امور خارجه چین به زودی به کابل سفر کند.

وزیر امور خارجه چین در سفر قریب الوقوع به کابل، قرار است موضوع برگزاری نشست چهارجانبه میان مقاماتی از افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین را مطرح کند. طرح این موضوع پس از شکست مذاکرات چهارجانبه صلح افغانستان، به معنای تلاش پی برای احیای دوباره این روند است.

چین منافع سیاسی-اقتصادی خود در منطقه را در تقویت صلح و ثبات منطقه ای به ویژه رفع کدورت های میان پاکستان و افغانستان و ایجاد ثبات و آرامش در این دو کشور می داند.

چینی ها طرح های اقتصادی مشترک فراوانی را در پاکستان به ارزش دهها میلیارد دلار آغاز کرده اند و برای بهره برداری از آن، بطور طبیعی نیازمند تقویت صلح و ثبات در این کشور هستند. پکن معتقد است با کمک به صلح افغانستان، می توان به بهبود امنیت پاکستان نیز کمک کرد.

تلاش چین برای احیای روند مذاکرات چهارجانبه صلح افغانستان درحالی است که روسیه نیز در ماه های گذشته ابتکاری دیپلماتیک را برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان و مبارزه با تروریسم در این کشور آغاز کرده و حدود دو ماه پیش، مسکو میزبان نشستی با موضوع افغانستان با حضور نمایندگانی از 12 کشور منطقه بود.

کد خبر 373313

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha