پنج شنبه 23 آذر 1396 | به روز شده: 1 ساعت و 8 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
یکشنبه 28 خرداد 1396 - 15:25:26 | کد مطلب: 373545 چاپ
وزارت بهداشت:

خبر ورود تب کریمه کنگو به تهران و لرستان کذب است

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، خبر ورود بیماری تب کریمه کنگو به تهران و لرستان را تکذیب کرد.

به گزارش همشهري آنلاين، محمدمهدی گویا گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران و استان لرستان مشاهده نشده است و اخباری که در این رابطه منتشر شده، کذب است.

گويا خبر ابتلای 4 نفر به تب کریمه کنگو در الیگودرز را تکذیب کرد و گفت: این خبر به هیچ وجه صحت نداشته و چنانچه مواردی از این بیماری در کشور مشاهده شود، وزارت بهداشت به طور منظم اعلام مي‌كند. درج اینگونه اخبار بدون اطلاع از صحت و سقم آن و کسب اطلاع از وزارت بهداشت نتیجه ای جز تشویش اذهان عمومی و نگرانی مردم و روی آوردن به رفتارهای غیربهداشتی نخواهد داشت.

وی افزود: تمام  موارد مشکوک به این بیماری نمونه‌گیری شده و ظرف 24 تا 48 ساعت تشخیص قطعی آن اعلام می‌شود.

گويا گفت: در شهرستان الیگودرز تمام موارد مشکوک مورد آزمایش قرار گرفتند که همگی منفی بودند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: همه موارد ابتلا به این بیماری در هفته‌های گذشته در مراحل مقدماتی تشخیص و تحت درمان قرار گرفتند.

گويا خاطر نشان كرد: از ابتدای امسال تاکنون 3 نفر بر اثر این بیماری فوت کرده اند و در مجموع 56 بیمار مبتلا به عفونت تب کریمه کنگو وجود داشته است که به جز 3 مورد فوتی، بقیه بهبود پیدا کردند.

  • توصيه‌هاي بهداشتي

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: رعایت نکات بهداشتی مهترین عامل پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

او افزود: تب کریمه کنگو عمدتا بیماری افرادی است که با دام سر و کار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا می‌شوند.

گویا خاطرنشان کرد: افرادی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند از طریق گزش کنه ای که روی بدن دام قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما در اکثر موارد ابتلا، افراد بر اثر کنه آلوده، گزیده شده اند که قبلا روی بدن قرار داشته است و مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشای(اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام، شناسایی شدند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنند.

دامی که ذبح می شود، باید 24 ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال، نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشاء(اعضای داخلی بدن) دام از بین برود و قابل استفاده باشد.

بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی، منتقل نمی‌شود، گوشتی که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر می‌رساند.