مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: مقایسه تعداد مقالات داغ (hot papers) یا یک دهم درصد برتر کشور در پایگاه شاخص‌های اساسی علم آی.اس.آی در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ میلادی حاکی از یک رشد ۱۳۰ درصدی است.

hot papers

به گزارش ایسنا، مقایسه تعداد مقالات داغ (hot papers) یا یک دهم درصد برتر کشور در پایگاه شاخص‌های اساسی علم آی.اس.آی در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ میلادی حاکی از یک رشد ۱۳۰ درصدی است. سهم مقالات داغ کشور از کل مقالات داغ دنیا نیز افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۵ میلادی ایران ۲.۱ درصد از مقالات داغ دنیا را تولید کرده بود که در سال ۲۰۱۶ میلادی به ۳.۵ درصد و در سال ۲۰۱۷ به ۴ درصد رسیده است. البته آمار سال ۲۰۱۷ میلادی هنوز در حال کامل شدن است.

تعداد مقالات داغ ثبت‌شده از جمهوری اسلامی ایران در پایگاه شاخص‌های اساسی علم در سال ۲۰۱۵ میلادی تعداد ۲۳ مورد بود. این مقدار در سال ۲۰۱۶ به ۵۳ مورد افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۷ این مقدار برابر با ۸ است که آن را به صورت نسبی و در مقایسه با کل مقالات دنیا در این سال باید مقایسه کرد.

دکتر محمدجواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با تایید مطالب فوق اظهار کرد: تولید علم دنیا در پایگاه استنادی آی.اس.آی بر اساس کیفیت طبقه‌بندی می‌شود. بر همین اساس مقالات یک دهم درصد برتر دنیا در این پایگاه مشخص شده‌اند. این مقالات آنهایی هستند که از بیشترین میزان اثرگذاری در دنیای علم برخوردار بوده‌اند. در پایگاه شاخص‌های اساسی علم آی.اس.آی (ESI) هر دو ماه یکبار مقالات یک دهم درصد برتر دنیا معرفی می‌شوند.

وی افزود: مقالات یک دهم درصد برتر با عنوان مقالات داغ نیز معرفی شده‌اند. اثربخشی این تولیدات از آن جهت اهمیت دارد که بیشترین تاثیر را در حوزه‌های علمی به همراه دارند. تعداد کل این مقالات ۲۸۱۵ مورد است و مربوط به دو سال اخیر می‌شوند. پایگاه شاخص‌های اساسی علم هر دو ماه یکبار به بررسی مقالات تولید شده در سطح بین‌المللی می‌پردازد و آنها را بر اساس میزان استنادهای دریافتی طبقه‌بندی می‌کند. استنادها بیانگر میزان استفاده از علم تولید شده در بین جوامع علمی هستند. مقالاتی که از لحاظ تعداد استناد در زمره مقالات یک دهم درصد برتر دنیا قرار گرفته باشند از طریق این پایگاه معرفی می‌شوند.

دکتر دهقانی تصریح کرد: تعداد کل مقالات داغ دنیا در سال ۲۰۱۵ برابر با ۱۱۱۶ مورد و در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۵۰۱ و در سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۹۸ مورد تا کنون گزارش شده است. البته همانگونه که ذکر شد در فواصل دو ماه یکبار این مقالات روزآمد شده و برحسب آن مقالات جدیدی به فهرست اضافه و مقالات قدیمی‌تر حذف می‌شوند.

کد خبر 375748

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha