یکشنبه 26 آذر 1396 | به روز شده: 7 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
یکشنبه 22 مرداد 1396 - 08:18:14 | کد مطلب: 379046 چاپ
محققان پی بردند؛

مصرف بادام بر بهبود کلسترول خوب تاثیر دارد

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
محققان دریافتند مصرف بادام می‌تواند به بهبود عملکرد کلسترول خوب HDL کمک کند.

به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان مصرف منظم بادام به تقویت میزان کلسترول HDL کمک کرده در حالی که همزمان شیوه دفع آن از بدن را نیز بهبود می‌بخشد.

در این مطالعه، محققان میزان و عملکرد کلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) را در افرادی که هر روز بادام مصرف می‌کردند با میزان و عملکرد HDL همان گروه از افراد که به جای بادام، کیک مافین می‌خوردند مقایسه کردند. محققان دریافتند در شرکت کنندگان رژیم غذایی بادام، میزان و عملکرد HDL‌شان بهبود یافت.

پنی کریس اترتون، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره می‌گوید: «مطالعات زیادی نشان داده‌اند که مصرف بادام موجب کاهش کلسترول بد LDL که فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی است، می‌شود، اما تاکنون مطالعه‌ای در مورد تاثیر بادام بر کلسترول HDL که کلسترول خوب محسوب شده و به کاهش ریسک بیماری قلبی کمک می‌کند، انجام نشده بود.»

محققان مشاهده کردند بادام می‌تواند میزان این کلسترول را افزایش داده و عملکرد کلسترول HDL را بهبود بخشد، که عملکرد آن از طریق جمع آوری کلسترول از بافت‌ها مانند شریان‌ها و کمک به دفع آن از بدن است.

به گفته کریس اترتون، «HDL زمانی که وارد جریان خون می‌شود بسیار کوچک است. همانند یک کیسه زباله است که به تدریج بزرگ‌تر و گردتر می‌شود چراکه قبل از رسوب کلسترول در کبد، آن را از سلول‌ها و بافت‌ها جمع آوری می‌کند.»

در این مطالعه به ۴۸ مرد و زن دارای کلسترول LDL بالا به مدت شش هفته روزی ۴۳ گرم بادام داده شد. بعد از این مدت، در یک دوره کنترل شش هفته دیگر به این افراد مافین موز داده شد.

در پایان هر دوره محققان میزان و کیفیت کلسترول HDL شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند.

بعد از مقایسه نتایج این دو دوره، آنها دریافتند رژیم غذایی بادام موجب بهبود میزان و عملکرد کلسترول HDLشان شده بود.