شنبه 4 آذر 1396 | به روز شده: 34 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
یکشنبه 21 آبان 1396 - 12:00:47 | کد مطلب: 388025 چاپ

مطالعه مقدماتی: روغن ماهی و ویتامین D و کاهش علائم لوپوس

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
طبق نتایج یک مطالعه مقدماتی، افراد مبتلا به لوپوس در صورت گنجاندن ویتامینD و چربی امگا۳ کافی در رژیم غذایی‌شان احساس بهتری خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، در مطالعات جداگانه، محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ارتباط دو ماده مغذی یا کمبودشان را با ریسک بالا برخی علائم لوپوس و عوارض آن بررسی کردند.

در یک مطالعه، بیماران مبتلا به لوپوس دارای میزان پایین ویتامین D در خون‌شان با ریسک بالاتر آسیب کبدی در مقایسه با افراد دارای میزان کافی این ویتامین مواجه بودند.

در مطالعه دیگر، افرادی که چربی امگا۳ بیشتری مصرف می‌کردند علائم خارش با شدت کمتری داشته و کیفیت خواب‌شان بهتر بود. ماهی‌های چرب حاوی چربی‌های امگا۳ هستند.

بیماری لوپوس چندین نوع است که شایع‌ترین آن «لوپوس اریتماتوی سیستمیک» (SLE) است. در بیماری SLE سیستم ایمنی به اشتباه آنتی‌بادی‌های علیه بافت خود بدن تولید می‌کند. این تهاجم تبعات گسترده‌ای داشته و به پوست، مفاصل، قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها و مغز اسیب می‌رساند.

طبق اعلام انجمن لوپوس آمریکا، بیماری لوپوس در زنان شایع‌تر بوده و معمولا در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ سالگی آغاز می‌شود.