همشهری آنلاین: دانشمندان با اعلام نابودی تقریبا تمام صخره‌های صدفی در استرالیا و بوجود آمدن تهدیدآمیزترین شرایط برای اکوسیستم اقیانوسی این کشور، خواستار سرمایه‌گذاری‌های بیشتر برای نجات این زیستگاه‌های مهم دریایی شدند.

تخریب صخره‌های صدفی، فاجعه زیست‌محیطی در استرالیا

به گزارش ایسنا، در حالی که در سال‌های اخیر عمده تمرکز جهانی روی تخریب صخره‌های مرجانی بوده، مطالعه‌ای که توسط سازمان خیریه حفاظت از طبیعت صورت گرفت نشان داد که بین ۹۰ تا ۹۹ درصد از صخره‌های صدفی از زمان استعمار انگلیس در ۲۳۰ سال قبل در استرالیا از بین رفته است.

این صخره‌ها از اجتماع میلیون‌ها صدف خوراکی و صدف دو کفه‌ای در خلیج‌ها، مصب‌های رودخانه‌ای و دره‌های ساحلی در مناطق گرمسیری و معتدل در ایالات سراسر استرالیا بوجود آمده‌اند.

این ساختارهای پیچیده زنده، غذا و پناهگاه‌هایی را برای طیف وسیعی از دیگر گونه‌های ماهی‌ها و بی‌مهرگان فراهم کرده و به تصفیه آب و حفاظت از سواحل کمک می‌کنند.

کریس گیلیز، مدیر پروژه‌های دریایی سازمان حفاظت از طبیعت در این خصوص گفت: بر اساس اطلاعات پیشین ما، این صخره‌ها در سراسر جهان در وضعیت نامناسبی بوده و ۸۵ درصد از آنها از بین رفته‌اند. اما این مطالعه جدید به ما نشان داد که این وضعیت در استرالیا وخیم‌تر بوده و تنها کمتر از یک درصد از زیست بوم‌های صدف‌های خوراکی و ۱۰ درصد از زیست بوم‌های صدف‌های صخره‌ای در این کشور باقی مانده است.

بیشترین تخریب بین قرن ۱۸۰۰ تا اوایل ۱۹۰۰ به علت صید بی‌رویه، تغییر زیست بوم‌ها، شیوع بیماری‌ها، گونه‌های مهاجم و کاهش کیفیت آب رخ داده است.

به گفته دانشمندان، تخریب این صخره‌ها موجب آزاد شدن کربن‌های ذخیره شده در آنها، شدیدتر شدن تغییرات اقلیمی، افزایش خطرات ساحلی مرتبط با طوفان‌های مکرر و شدید، افزایش سطح دریا و اسیدی شدن اقیانوس شده است. اما با حذف تهدیدهایی که قبلا باعث تخریب آنها شده می‌توان این صخره‌ها را حفظ کرد.

در این مطالعه آموزش بهتر در مورد عملکرد و ارزش اکوسیستم‌های صخره‌ای، حفاظت اضافی برای صخره‌های باقی‌مانده و همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر روی پروژه‌های حفظ آنها، پیشنهاد شده است.

کد خبر 398629

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha