یکشنبه 1 مهر 1397 | به روز شده: 2 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
شنبه 12 اسفند 1396 - 12:34:06 | کد مطلب: 399802 چاپ
محققان توصیه می‌کنند؛

نوشیدن شیر اُرگانیک ریسک بیماری قلبی عروقی را کاهش می‌دهد

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
مطالعه جدید نشان می‌دهد شیر اُرگانیک در مقایسه با شیر معمولی سرشار از اسیدچرب امگا۳ است که سلامت قلب و عروق را تقویت می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، شیر ارگانیک شیری است که گاو با ۱۰۰ درصد علف ارگانیک و رژیم غذایی مبتنی بر غلات تغذیه شده باشد.

درحالیکه اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ از مواد مغذی ضروری بدن هستند، مصرف بیش از اندازه زیاد امگا۶ و بسیار کم امگا۳ می‌تواند ریسک بیماری قلبی-عروقی، چاقی و دیابت را افزایش دهد.

یافته‌ها نشان می‌دهد شیر ارگانیک دارای نسبت تقریبا یک به یک امگا۶/امگا۳ است، درحالی که این نسبت در شیر معمولی ۵.۷ به یک است.

شیر ارگانیک همچنین در مقایسه با شیر معمولی ۵۲ درصد کمتر اسید چرب امگا۶ دارد. بعلاوه شیر ارگانیک دارای بالاترین میزان اسیدچرب اسید لینولئیک (CLA) است.

«چارلز بن بروک»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جانز هاپکینز، در این باره می‌گوید: «توازن عالی اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ در محصولات لبنی حاصل از شیر ارگانیک به مصرف کنندگان کمک می‌کند تا ریسک بیماری قلبی عروقی و سایر بیماری‌های متابولیک را کاهش دهند.»

به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا۳ و CLA علاوه بر فواید متابولیکی و قلبی-عروقی برای زنان باردار و شیرده، نوزادان و کودکان هم مفید هستند.

انواع گوناگون اسیدهای چرب امگا۳ در رشد چشم‌ها، مغز و سیستم عصبی نقش مهمی ایفاء می‌کنند.

مصرف کافی امگا۳ می‌تواند زوال عملکرد شناختی را در بین افراد مسن کُند نماید.