سه شنبه 23 مرداد 1397 | به روز شده: 10 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
یکشنبه 19 فروردین 1397 - 15:05:31 | کد مطلب: 402244 چاپ

۵ میوه و سبزی فصل بهار را روزانه به رژیم‌تان بیفزایید

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
مقابله با افزایش کلسترول، منابع غنی از آنتی اکسیدان، ‌پیشگیری از ابتلا به سرطان و... اینها بخشی از خواص بی‌نظیر میوه‌های فصل بهار برای سلامتی است.

به گزارش آوای سلامت به نقل از  webmd پنج میوه بهاره و خواص سلامتی آنها بیشتر معرفی شده است:

  • نخود فرنگی: حاوی فیبر بالا، و یک منبع خوب پروتئین گیاهی و سرشار از ویتامین‌های گروه ب بعلاوه ویتامین ث است. اسید فولیک و ویتامین ب 6 این گیاه، در کاهش ساخت هموسستئین، که یک مولکول خطرناک است، موثر است. این مولکول رگ‌های خونی را تخریب می‌کند و باعث گرفتگی رگ‌ها می‌شود. نخود فرنگی یک یاز مهمترین غذاهایی است که اگر شما احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنید می‌تواند جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد. ویتامین ث موجود در آن نیز در کاهش خطر ابتلا به سرطان خون، غدد لنفاوی، ریه و پانکراس موثر است.
  • زردآلو: حاوی بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی است که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. این میوه سرشار از ویتامین ث، فیبر و پتاسیم است. مواد مغذی موجود در این میوه از چشم‌ها و قلب محافظت می‌کند. لیکوپن موجود در زردآلو منجر به کاهش سطح کلسترول بد می‌شود. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین‌های گروه ب برای درمان بیماری‌های روانی، بی‌خوابی، خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است.
  • تره فرنگی: مانند دیگر اعضای خانواده سیرها، مثل پیاز و موسیر، تره فرنگی حاوی فیتوکمیکال است که ممکن است در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند. تره فرنگی در هر فنجان پخته شده تنها 32 کالری دارد و منبع خوبی از فیبر و آهن است. مصرف منظم تره فرنگی باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می‌‌شود. این فعالیت برای جلوگیری از پیشرفت و افزایش پلاک‌های خونی که منجر به گرفتگی رگها و بیماری‌های قلبی در بیماران دیابتی می‌گردد بسیار مهم است. اگر این پلاکها بدون توقف رشد کنند، سکته مغزی و یا حمله قلبی را به دنبال خواهند داشت.
  • کنگر فرنگی: تقریبا بدون چربی و سدیم، غنی از ویتامین ث، فولات، پتاسیم و بخصوص فیبر است. بک کنگر فرنگی تازه، تنها 26 کالری دارد. سینارین موجود در این گیاه باعث تحریک ترشحات صفرا می‌شود، کبد را تمیز و اعمال آن را تنظیم می‌‌کند، در اختلالات کبدی نظیر یبوست‌‌های ناشی از عدم دفع صفرا، وجود صفرا در خون، ورم روده، زردی و افزایش کلسترول خون موثر است. این گیاه در درمان میگرن موثر است. همچنین افرادی که بدن آن‌ها دچار خارش می‌شود، نیز می‌توانند از عصاره‌ی این گیاه در درمان و برطرف کردن خارش استفاده کنند.
  • گیلاس: یکی از جواهرات طبیعت در فصل بهار است و یک فنجان از آن تنها 100 کالری دارد. گیلاس حاوی ویتامین ث، پتاسیم، فیبر و مواد گیاهی بخصوص آنتوسیانین برای مبارزه با بیماری‌ها است. گیلاس حاوی ترکیبات پلی فنولیک فلونوئید است. این ترکیبات در بسیاری از میوه‌‌ها و سبزی‌جات رنگی یافت می‌شود و ویژگی‌های آنتی‌ اکسیدانی بالایی دارد. ملاتونین موجود در گیلاس، سیستم عصبی را آرام کرده و استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به درمان وضعیت‌‌های بی‌خوابی و سردرد کمک شایانی می‌کند. گیلاس به صورت بالقوه می‌‌تواند همانند یک سپر در مقابل بیماری‌‌های دردناک مزمن همانند التهاب مفاصل و دیگر بیماری‌‌های عضلانی عمل کند.