یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۱۵:۱۸
۰ نفر

گشنیز ازجمله سبزیجات معطری است که اگرچه به لحاظ فرم ظاهری به جعفری شباهت دارد ولی برگ‌های آن بسیار لطیف‌تر از جعفری است

به همین خاطر بعضی‌ها آن را به صورت خام نیز در سبزی‌خوردن و سالاد مورد استفاده قرار می‌دهند.

 این سبزی معطر نه تنها به‌صورت خام و پخته مصرف می‌شود بلکه از تخم آن – درواقع میوه گشنیز است – نیز به‌عنوان طعم‌دهنده در بعضی غذاها و بخصوص ترشی‌ها استفاده می‌کنند. تخم گشنیز علاوه بر این دارای خواص درمانی بسیاری نیز هست.برگ و تخم گشنیز هردو دارای طبیعت سرد و خشک هستند. این گیاه سرشار از انواع ویتامین‌ها – به‌ویژه ویتامین A و C – است.

خواص درمانی

- برگ و تخم گشنیز باعث تقویت معده شده و علاوه بر اینکه به هضم غذا کمک می‌کند، التهاب آن را نیز از میان می‌برد؛ همچنین خاصیت بادشکنی و ضدنفخ هم دارند.
- برگ گشنیز تسکین‌دهنده استفراغ و همچنین برطرف‌کننده عطش است.
- گشنیز خام خواب‌آور است پس اگر برای خواب شب مشکل دارید، آب 30 گرم از برگ گشنیز را گرفته، با کمی شکر شیرین کرده، بنوشید. فقط توجه داشته باشید که مقدار گشنیز نباید از 30 گرم بیشتر شود زیرا مصرف زیاد گشنیز – به‌ویژه تخم آن – حالت بی‌حسی، خواب‌آلودگی، گیجی و گاهی فراموشی موقت ایجاد می‌کند.
- تخم گشنیز دارای اثر ضدباکتری است؛ درنتیجه مصرف دم‌کرده 15 گرم از آن در یک لیتر آب برای درمان بیماری‌های عفونی مانند حصبه، تب روده و مسمومیت‌هایی که منشا باکتری دارند بسیار مؤثر است.

4 گرم برگ گشنیز چه دارد؟

انرژی پروتیین هیدرات کربن چربی فیبر
1 کیلو کالری 0/1 گرم 0/1 گرم 0 0/1 گرم

کد خبر 51492

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز