مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۴:۲۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: مطالعات اخیر محققان ژاپنی نشان می‌دهد، هنگام غروب میزان ترشح هورمون‌های کاهش‌دهنده استرس کم می‌شود و به همین دلیل تاثیر استرس بر برن در غروب شدیدتر از صبح است.

استرس

به گزارش  ایرنا به نقل از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، محققان دانشگاه هوکایدو در ژاپن میزان هورمون استرس، کورتیزول، را در ۲۷ داوطلب سالم جوان اندازه گیری کردند. علاوه بر این به ساعت بیولوژیکی منحصربه فرد هر داوطلب و نحوه واکنش به عوامل استرس‌زا و جلوگیری از آن توجه شد.

سپس محققان این داوطلبان را با موقعیت‌های استرس‌زا مواجه کردند تا ببینند آیا محور هیپوتالاموس- هیپوفیز – آدرنال (HPA) در زمان‌های متفاوت روز، پاسخ‌های مختلفی به استرس شدید می‌دهد. این محور مجموعه از فیدبک‌ها و تاثیرات پیچیده سه مولفه هیپوتالوموس، آدرنال و غده هیپوفیز است. در واقع محور HPA سیستم عصبی مرکزی را به سیستم درون ریز متصل می‌کند و زمانی که بدن با موقعیت استرس‌زا مواجه می‌شود، این محور فعال شده و بدن کورتیزول ترشح می‌کند. از طرفی میزان کورتیزول با ساعت بیولوژیکی در مغز کنترل می‌شود.

نتایج این آزمایش نشان می‌دهد میزان کورتیزول ترشح شده در صبح بسیار بیشتر از غروب است؛ بنابراین، استرس در غروب تاثیر بیشتری بر بدن دارد.

نتایج این مطالعه اطلاعات ارزشمندی را در زمینه مدیریت استرس در اختیار محققان قرار می‌دهد.

نتایج این مطالعه در نشریه Neuropsychopharmacology Reports منتشر شده است.

کد خبر 425697

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha