اكستازي هاي جديد
برنج نخوريد، مي ميريد!
موش ها، حشرات و آفت ها تا جوان هاي اين مملكت را به باد فنا ندهند، ول كن ماجرا نيستند. تكنولوژي هم هرجا به داد آدميزاد رسيده، گاهي وقت ها نتيجة معكوس داده. مثلا همين قرص هاي برنج. فرمول شيميايي اش مي شود فسفيد آلومينيوم . آن ها را در ميان كيسه هاي برنج قرار مي دهند تا مانع نفوذ موش ها، حشرات و آفت ها شوند. اما بعضي ها از روحية لطيف جوان هاي مملكت استفادة سوء مي برند و قرص هاي برنج را به جاي قرص هاي رنگا رنگ اكستازي به شان قالب مي كنند. جوان هاي از خدا بي خبر هم به همين راحتي به سرنوشت موش ها و حشرات دچار مي شوند.
مؤيد علويان معاون سلامت وزارت بهداشت اعلام كرده كه تا زمان نگارش اين خبر، سه نفر در تهران به دليل مصرف اين قرص ها جان باخته اند و چند نفر ديگر هم به حالت كما فرو رفته اند.
نتيجة اخلاقي: اكس بازان گرامي توجه داشته باشند براي اطمينان بيشتر بهتر است از محلول هاي خوراكي استفاده كنند. البته مراقب باشند به جاي شربت اكس، كسي جوهرنمك به خوردشان ندهد.
در كرج
مدرسه موش ها تعطيل شد
معلوم نبود توي اين مدرسه، موش ها درس مي خواندند يا آدم ها. به همين خاطر هم مديران مجبور شدند دو سه روزي مدرسه را تعطيل كنند تا اين ابهام كمي مرتفع شود. با اين حال، معضل موش ها در كرج آن قدر جدي است كه اگر كل شهر را هم تعطيل كنند، چيزي درست نمي شود. حتي به دليل فراواني موش، گربه هاي زيادي هم در اين شهرستان ديده مي شود؛ آن چنان كه يكي از مسؤولان شهري كرج، تازگي ها گفته كه به ازاي هر شهروند كرجي، يك گربه وجود دارد. اين طورها كه از اوضاع كلي شهر و وضعيت جوي ها و زباله ها و كانال هاي فاضلاب برمي آيد، جلوي موش ها را به اين راحتي ها نمي شود گرفت. ولي ما پيشنهاد مي كنيم حالا كه سر و كلة آن ها توي مدرسه ها هم پيدا شده، براي اين كه كار بيخ پيدا نكند، چند واحد درس تنظيم خانواده براي آن ها هم بگذارند.
هلال احمر هم وام مي دهد
وام ازدواج، مثل نقل و نبات!
آقا وام ازدواج مي دهند، مثل نقل و نبات! بعد از بانك ها و شهرداري تهران و برخي صندوق هاي قرض الحسنه، حالا مؤسسه مالي اعتباري قوامين و سازمان داوطلبان هلال احمر هم به فكر مشكل ازدواج جوان هاي مملكت افتاده اند. آن طورها كه از ظواهر امر بر مي آيد، قوامين سه ميليون تومان وام مي دهد كه توي يك دورة 60 ماهه، پنج ميليون تومان پس مي گيرد. سازمان داوطلبان هلال احمر هم 30 ميليارد تومان بودجه براي وام ازدواج جوانان در نظر گرفته و قرار است از ابتداي خرداد ماه به هر زوج داراي شرايط، يك ميليون تومان وام بدهد. البته از آن جا كه اين بنده خداها براي خودشان صندوق و مؤسسه اي ندارند، اعتبارش را تأمين كرده اند. ولي قرار است بانك ملت وام ها را پرداخت كند. حالا با چه شرايطي، ما هم هنوز اطلاعي نداريم.
سربازي
پزشكي ها بيشتر معافيده اند
معافيت از سربازي، راه هاي زيادي دارد. مطمئن ترين و ساده ترينش اين است كه رتبه هاي برتر كنكور و المپيادها را هدف بگيريد. در غير اين صورت، يا بايد بين پدر و مادرتان جدايي بيندازيد يا از انواع و اقسام روش هاي پزشكي بهره ببريد. با اين حال باور كنيد معافيت پزشكي توي بورس است. مي گوييد نه، آمارهاي سردار كارگر معاون وظيفه عمومي ناجا را بخوانيد. جناب سردار گفته كه سال گذشته 188 هزار و 637 نفر براي معافيت پزشكي اقدام كرده اند كه فقط حدود 55 هزار نفرشان از سربازي معاف شده اند. جناب سردار آمارهاي ديگري هم داده از جمله اين كه در سال گذشته در مجموع، 170 هزار و 931 نفر از خدمت معافيده اند كه در اين ميان، عفو رهبري با 39 درصد، بيشترين آمار را داشته است. معافيت پزشكي با 35 درصد، كفالت با 15 درصد و موارد خاص (المپيادي ها، نفرات برتر كنكور، خانوادة شهدا و...) با 10 درصد، در رتبه هاي بعدي قرار دارند. به شان حسودي مي كنيد؟... نگران نباشيد اگر با شرايط بالا نتوانستيد خودتان را معاف كنيد، دعا بفرماييد زودتر زلزله بيايد. اگر زنده مانديد، مي توانيد از معافيت هاي بعد از زلزله بهره برداري قانوني كنيد.
|
|
|
بيماران تالاسمي
شغل: رانندگي؛ گواهينامه ممنوع!
بيچاره تالاسمي ها! اغلبشان از طريق رانندگي خرج خانه و خانواده شان را درمي آورند، اما از لحاظ قانوني نمي توانند گواهينامه بگيرند.
براساس بخشنامة نيروي انتظامي، بيماران تالاسمي كه ميزان هموگلوبين خونشان كمتر از 12 است، نمي توانند گواهينامة رانندگي دريافت كنند. اين در حالي است كه تازگي ها رئيس هيأت مديرة انجمن حمايت از بيماران تالاسمي با اعتراض به اين دستورالعمل گفته كه اين گونه افراد مي توانند به شيوه هاي مصنوعي و بدون ايجاد مشكل، ميزان هموگلوبين خود را افزايش دهند. بنابراين، ممنوعيت گرفتن گواهينامه از سوي نيروي انتظامي براي آن ها مبناي علمي ندارد و به لحاظ پزشكي قابل قبول نيست.
به گفتة هادي پور، بسياري از بيماران تالاسمي به علت مشكل كمبود شغل در جامعه مجبورند به كار كردن در آژانس ها يا به صورت شخصي امرار معاش كنند. بنابراين منصفانه نيست كه بدون دليل و مبناي علمي و بدون مشورت با پزشكان، آن ها را از امكانات جامعه محروم كنند. مثل اين كه اين ماجرا هر سال تكرار مي شود و ادامه دارد.
تخصيص سهميه كنكور به زلزله زده ها
زلزله به اين قشنگي
كي گفته زلزله بي فايده است؟ هر كي گفته، احتمالا از جلسه شماره 581 شوراي عالي انقلاب فرهنگي خبر ندارد. توي اين جلسه مقرر شده كه براي دانش آموزان شهرستان هاي زلزله زدة بم، زرند، دورود و بروجرد سهمية اختصاصي كنكور در نظر گرفته شود. آقاي رئيس جمهور و رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با ابلاغ اين مصوبه به وزارت علوم، دستور داده كه در كنكور سراسري امسال براي بم و زرند هر كدام به تعداد 20 نفر، و براي دورود و بروجرد به تعداد 50 نفر سهمية اختصاصي در نظر بگيرند. مثل اين كه زلزله غير از زمين، خيلي جاهاي ديگر را هم تكانده است.
كنكور
صف بي صف
چيزي به كنكور نمانده. توي اين فرصتي كه تا آن روز واقعه هست، گوشتان را بايد به شنيدن حرف هاي خوب يا بد و عجيب يا معمولي عادت بدهيد. تازگي ها جناب آقاي خالقي معاون آموزش وزارت علوم در همين باره حرف هايي زده كه ما نمي دانيم خوب است يا بد، عجيب است يا معمولي. شما بخوانيد شايد بيشتر از ما سرتان بشود:
ـ با وضعيتي كه در پذيرش به وجود آمده است، براي سال جاري، بيش از يك ميليون نفر افزايش ظرفيت خواهيم داشت.
ـ دو تا سه سال آينده، صف پشت كنكور كارشناسي را برخواهيم داشت. البته اميدواريم كه اين موضوع در زماني كوتاه تر از اين نيز اتفاق بيفتد.
ـ يكي از برنامه هاي ويژة سازمان سنجش براي تحصيلات تكميلي به طور قطع اين است كه بانك سؤال جامع و استاندارد شده اي كه تمامي استادان به طور وسيع در طراحي آن مشاركت كنند، تشكيل شود. سازمان، اين بانك را جمع آوري و نگهداري مي كند تا در زمان آزمون از آن استفاده كند.
اوقات فراغت
اي ول شهرداري تهران!
اي ول شهرداري تهران! اگر بگوييم براي تابستان و اوقات فراغت شما چه برنامه اي دارد، شايد بعضي ها از خوشي ذوق مرگ بشوند.
از اول تابستان امسال قرار است طرحي توي شهر تهران اجرا شود به نام شهروندان سبز . بر اساس اين طرح، بخشي از خيابان ها و بزرگراه هاي تهران در روزهاي جمعه به روي تردد خودروها و موتورسيكلت ها بسته مي شوند و در اين مكان ها محيط هايي امن براي تفرج و ورزش خانواده ها ايجاد مي شود. اين برنامه بنا به دستور شهردار تهران و با مديريت ستاد محيط زيست و هماهنگي معاونت اجتماعي و سازمان فرهنگي هنري شهرداري اجرا مي شود. بر اساس اين طرح قرار است با همكاري اداره كل تربيت بدني شهرداري، اين مكان ها تبديل به محيط هاي سالم ورزشي شوند تا سازمان فرهنگي هنري شهرداري بتواند در زمينة ارتقاي فرهنگ ترافيكي و زيست محيطي شهروندان، برنامه هايي را در اين مناطق اجرا كند.
مايكروسافت و گوگل به جان هم افتادند
مايكروسافت چند وقتي است كه خيلي بز مي آورد. از يك طرف، سيستم عامل هاي متن باز مثل لينوكس، حسابي در حال جولان دادن هستند و ويندوز ويستا هم كه قرار نيست تا اوايل 2007 به بازار بيايد. از طرف ديگر، طرح هاي تجاري مشاوران آقاي گيتس به بن بست مي خورد. مثل همان ماجراي AOL كه مايكروسافت مي خواست سهامش را بخرد، ولي گوگل به طرز مشكوكي برنده شد. از طرف ديگر، نرم افزار فايرفاكس كه بنياد موزيلا آن را ساخته، بدجوري بازار اينترنت اكسپلورر مايكروسافت را تهديد مي كند. اتحاديه اروپا هم مايكروسافت را 613 ميليون دلار جريمه كرده كه چرا مدهاي ويندوز را براي نرم افزارنويسان باز نمي كند. توي يك همچين وضعي، مايكروسافت براي عقب نماندن از قافله، نسخة جديدي از اينترنت اكسپلورر به بازار داده. البته اين نسخه آزمايشي است و مايكروسافت مي خواهد به كاربران يك حال اساسي بدهد. يعني از آن ها بخواهد كه مشكلات آن را بگويند تا در نسخة نهايي كه همراه ويندوز ويستا عرضه مي شود، عيب هاي اينترنت اكسپلورر را برطرف كند.
اما اين وسط، گوگل حسابي شاكي شده. چون در اينترنت اكسپلورر 7 يك نوار جست وجو هست كه در صفحات وب به دنبال خواسته هاي كاربران مي گردد. مشكل اين جاست كه اين نوار جست وجو از موتور MSN استفاده مي كند. حالا اين وسط گوگل شاكي شده كه اين يك انحصارطلبي است و مايكروسافت بايد به كاربران اجازه دهد كه خودشان موتور جست وجوي دلخواه شان را انتخاب كنند. البته بر همگان واضح و مبرهن است كه گوگل براي كاربران داية مهربان تر از مادر نبوده و نيست و تنها نگران پايين آمدن حجم آگهي هايش است. گوگل شكايت اش را به دادگاه فدرال داده و منتظر حكم قاضيان است. اگر مايكروسافت در اين پرونده هم به زمين گرم بخورد، ديگر واقعا از گوگل عقب مي افتد.
در ميان اين دعوا ها مايكروسافت هفتة پيش اعلام كرد كه مي خواهد ياهو را بخرد. پورتال ياهو يكي از پرطرفدار ترين وب سايت هاي دنياست و اگر مايكروسافت آن را بخرد، تا حدودي مي تواند عقب ماندگي هايش را جبران كند.
دختران رياض، عربستان را به هم ريختند
بنات الرياض يا دختران رياض، نام رماني از رجاء عبدالله الصانع نويسندة جوان عربستان سعودي است كه توجه زيادي را به خود جلب كرده است. نويسنده كه دختري 24 ساله است، در اين رمان براي اولين بار به خط قرمزها در ميان زنان عربستان پرداخته است. رمان به زبان عربي نوشته شده و اخيرا در عربستان و بعضي از كشورهاي عربي ارائه شده است. در عربستان زنان حق رأي، رانندگي و حتي حق داشتن كارت شناسايي ندارند. اين رمان، حكايت چهار دختر جوان است كه قراردادهاي عرفي و سختگيرانة جامعة عربستان را به چالش مي گيرند. اياد مدني، وزير فرهنگ عربستان گفته داستان، وضعيت واقعي بسياري از جوانان در جامعة عربستان سعودي را بازتاب داده است.