به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، میر هاشم موسوی در پاسخ به این پرسش که صندوق تأمین اجتماعی چقدر کسری دارد، گفت: به هر حال کسری منابع در سازمان تأمین اجتماعی با توجه به مخارج بسیار زیاد و در برگیری اعضای مرتبط با این صندوق وجود دارد.
وی گفت: یکی از موارد مهم پیگیری برای وصول مطالبات صندوق تأمین اجتماعی از دولت را در دست داریم که بتوانیم در قالب واگذاری سهام امسال حداقل ۸۹ هزار میلیارد تومان از دولت طلب خود را بگیریم که بخشی از مشکلات کمبود منابع تأمین اجتماعی رفع شود. همچنین برنامه توسعه درآمد برای تأمین اجتماعی در نظر داریم که برای سال آینده اجرا خواهد شد.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در مورد اینکه کل طلب سازمان تأمین اجتماعی از دولت چقدر است، گفت: حداقل ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داریم که بابت تعهدات دولت در حق بیمههایی است که باید پرداخت میکرده و تکالیفی که طبق قانون بر دوش دولت گذاشته شده است. به عنوان مثال تخفیفاتی برای بیمه اقشار خاص مانند بیمه کارگران زیر پنج نفر، بیمه قالیبافان، بیمه رانندگان و صیادان که دولت تعهد کرده بود میزان تخفیف حق بیمههای آنها را به تأمین اجتماعی پرداخت کند. امیدوارم امسال هم دولت به تعهد خود عمل کند و برای سال آینده ردیف مستقلی در قالب لایحه بودجه کشور پیشبینی کند و بدهی خود به تأمین اجتماعی را بپردازد.
گفتنی است، حق بیمه کارگران ۳۰ درصد دستمزد پایه است که ۲۷ درصد شامل ۲۰ درصد توسط کارفرما و ۷ درصد توسط کارگر و ۳ درصد توسط دولت پرداخت میشود و دولت سهم خود را طی سالهای گذشته به طور کامل نپرداخته و حتی در زمان جنگ تحمیلی منابعی برای اداره جنگ از صندوق تأمین اجتماعی به صورت وام گرفته است که همه اینها جزو مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت به شمار میرود. بیمه شدگان اصلی تأمین اجتماعی بیش از ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند که با خانوادههای آنها یک جمعیت ۴۹ میلیون نفری با سازمان تأمین اجتماعی در ارتباط هستند و حدود یک میلیون نفر هم سهامدار شرکت شستا در بورس هستند. بنابراین سازمان تأمین اجتماعی حدود ۶۰ درصد از جمعیت کشور را پوشش داده است.