به گزارش همشهری آنلاین، پنج غذا از پنج قاره جلوی روی شماست، حتی چینی؛ زیاد نگران نباشید؛ غذای چینیها را هم با فرمول ما میتوانید بخورید.
مونترال استیک
یک. استیک آبدار، یه کم سس خوشرنگ روش، کنارش مقداری سبزیجات در رنگهای مختلف و در نهایت یک سیبزمینی تنوری که قلب زردش از توی فویل زده بیرون. یک ترکیب جاودانه از رنگ و بو و احساس و ...
۲. برای کباب کردن باید کمی نمک و فلفل به گوشت بزنید. سپس با گوشتکوب فلزی دندانهدار هر دو طرف گوشت را کاملا بکوبید.
۳. گوشت فیله را روی شلف گریل بگذارید. زمان پخت غذا بین پنج تا هفت دقیقه براساس ذائقهتان است.
۴. بهتر است مغز فیله گوساله را از یک روز قبل در روغن زیتون بخوابانید.
مواد لازم
۳۰۰ گرم مغز فیله گوساله
یک عدد سیبزمینی متوسط
۲ عدد فلفل دلمهای در رنگهای متنوع
۳ عدد کدو خورشی
۳ عدد لوبیا سبز
۴۰۰ گرم کره
۱۰۰ گرم روغن زیتون
مقداری نمک و فلفل
یهجور دیگه
اصولا درجات پخت استیک به پنج دسته زیر تقسیم میشود: آبدار، نیمه پخت کامل، متوسط آبدار، پخت کامل، متوسط پخت، یکی از مشخصههای اصلی استیک پخته شدنش با گریل و داغ نقش پنجره گریل روی آن است. نقش اشتها برانگیزی که روی صفحات چدنی با حرارت غیرمستقیم و یکنواخت ایجاد نمیشود.
پیتزا گوشت
پیتزا در ایران به معنای حجم زیادی از مواد مختلف است که میان حجم زیادی از پنیر و نان قرار دارند. همیشه هم بعد از خوردن پیتزا، حس سنگینی و ناخوشایندی دارید. شاید شما هم در آرزوی خوردن یک پیتزای نازک باشید و حتی به همین خاطر قید پیتزاخوری را بزنید. اما با روش زیر، حتما پیتزای خوب، نازک و خوشمزهای خواهید داشت.
۱. گوشت را اسلایسی کنید. در واقع باید مربعهای ۴ در ۴ نازک از گوشت داشته باشید. به گوشتها ادویه و نمک و فلفل بزنید. قارچ و فلفل دلمهای را هم خرد کنید. اگر حلقهای شوند، بهتر است.
۲. خمیر را با وردنه پهن کنید. سینی فر را کمی چرب کنید. خمیر را روی آن بگذارید. البته سینی فر قالب پیتزای شما نیست، تنها حامل پیتزا درون فر است.
۳. روی خمیر را سس قرمز بزنید و سپس نیمی از پنیر پیتزا را رویش رنده کنید. سراغ قارچ بروید و روی مواد دیگر بچینید، سپس فلفل دلمهای را هم بچینید. نوبت بعدی برای تکههای گوشت است. آن را هم روی فلفل و قارچ بچینید و سپس بقیه پنیر پیتزا را رنده کنید.
۴. شعلههای بالا و پایین فر را روشن کنید و روی دمای ۲۸۰ درجه بگذارید. ۱۰ دقیقه بعد فر که به خوبی گرم شد، پیتزا را داخل فر بگذارید و ۵ تا ۶ دقیقه صبر کنید. پیتزای شما آماده است. حواستان باشد پیتزا را روی سینی فر برش نزنید، سینی را خراب میکنید.
مواد لازم
۲۰۰ گرم فیله گوساله
۲۰۰ گرم پنیر پیتزا
یک عدد خمیر پیتزا
یک عدد فلفل دلمهای
۳ عدد قارچ
۲ پیمانه سس قرمز
ادویه و نمک و فلفل
سُس قرمز ویژه
بازار پر از سسهای قرمز است، اما اگر سس خوشمزهتری میخواهید، خودتان دست به کار شوید. سه عدد گوجه، دو قاشق غذاخوری رب گوجه، یک عدد سیر، آویشن، نمک، فلفل سیاه و قرمز مواد لازم برای سس قرمز هستند. سیر را رنده کنید، گوجهها را هم خرد کنید، تمام مواد را در میکسر بریزید و خوب مخلوط کنید. باید این مخلوط را بجوشانید، البته یک جوش کافی است. بعد از آن، از قابلمه یا تابه خارج کنید تا در هنگام خنک شدن به دیواره قابلمه نچسبد. سس قرمز را حتما خنک استفاده کنید.
خوراک لوبیا و بادمجان
اگر مشکل معده ندارید و راحت میتوانید انواع و اقسام حبوبات را بخورید، خوراک لوبیا و بادمجان را هم در فهرست غذایتان بگذارید. این خوراک مراکشی است.
۱. لوبیاها را هر کدام در قابلمههای جداگانه و بدون اضافه کردن نمک ده دقیقه بپزید. ظرف گود سرامیکی مناسب فر را آماده کنید و لوبیاهای نیمپز را همراه با کمی از آبشان در آن بریزید و برگ بو و کرفس را هم به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و در فر اجازه گاز قرار دهید. فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد، ۳۷۵ درجه فارنهایت یا شماره ۵ روشن کنید و برای مدت یک تا یک و نیم ساعت در فر قرار دهید تا لوبیاها کاملا بپزند.
۲. چهار قاشق سوپخوری روغن را در تابهای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. بادمجانها را مدت چهار تا ۵ دقیقه در روغن سرخ کنید و کناری بگذارید. باقیمانده روغن را در تابه بریزید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و چهار تا پنج دقیقه تفت دهید. سیر و فلفل را هم اضافه کنید و پنج دقیقه حرارت دهید.
۳. دمای فر را به ۱۶۰ درجه سانتیگراد برسانید. رب گوجهفرنگی و فلفل قرمز را به مواد داخل تابه اضافه کنید و یکی دو دقیقه حرارت دهید. سپس گوجهفرنگیهای خرد شده، بادمجان و لوبیاها را هم اضافه کرده و با نمک و فلفل سیاه طعمدار کنید. پس قرص عصاره سبزیجات را در آبجوش حل کرده و به مواد بیفزایید.
مخلوط مواد را به تابه سرامیکی مناسب فر منتقل کرده و بعد از گذاشتن در آن، مدت یک ساعت در فر حرارت دهید. بعد از این مدت، خوراک آماده است. نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
۲ /۱ پیمانه لوبیا قرمز
(از شب قبل در آب خیسانده شود)
۲ /۱ پیمانه لوبیا چشم بلبلی
(از شب قبل در آب خیسانده شود)
۲ /۱ ۲ پیمانه آب
۲ عدد برگ بو
۲ ساقه کرفس(هر ساقه به ۴ قسمت خرد شود)
۶ ق س روغن زیتون
یک عدد بادمجان ۳۵۰ گرمی
(پوست کنده و خرد شود)
یک عدد پیاز (خلالی خرد شود)
۳ حبه سیر (ریز خرد شود)
یک یا ۲ عدد فلفل سبز
(خرد شود)
یک ق. س رب گوجهفرنگی
۱ ق. چ پودر فلفل قرمز
۲ عدد گوجه فرنگی درشت
(خرد شود)
۴ /۱ پیمانه آب جوش
یک عدد قرص عصاره سبزیجات
یک ق. س نعنای تازه خرد شده
نمک و فلفل
برگ گشنیز
فوتو فن
درصورتی که از قرص عصاره استفاده کردید میزان نمک کمتری اضافه کنید
خوراک سبزیجات و بادام
وقتی بین بافت نرم سبزیجات- آن هم به صورت پخته- شما با بافت سختی مانند بادامهای هندی مواجه شوید شاید در وهله اول برایتان ناآشنا بیاید ولی بعد از یکی دو قاشق بسیار لذتبخش هم خواهد برد.
۱. همه سبزیجات را به صورت خلالی خرد کنید. لوبیا سبزها را هم به دو یا سه تکه خرد کنید.
۲. روغن را در تابه نچسبی بریزید و بعد از اینکه روغن کمی داغ شد، ابتدا تخمزیره و سپس سبزیجات خلال شده را همراه با بادام اضافه کرده و مدام همبزنید تا مواد تفت داده شوند. در حین تفت دادن، نمک و آب لیموترش را هم اضافه کنید. برای پخت این مواد پنج تا ده دقیقه زمان لازم است؛ البته اگر دوست دارید مواد خیلی نرم باشند پنج دقیقه به این زمان اضافه کنید.
۳. در پایان خوراک را در ظرف موردنظر بریزید و با برگهای ریحان تزئین کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
۴ عدد هویج کوچک
۲ عدد فلفل دلمهای قرمز
۲ عدد فلفل دلمهای سبز
۴ عدد کدوسبز
۱۰۰ گرم لوبیا سبز
۶ ـ ۴ عدد پیازچه
یک ق. س روغن زیتون
۲ /۱ ق چ پودر کاری
نوک ق چ تخمزیره
۲ / ۱ ق چ پودر فلفل قرمز
۴ ق س بادام هندی
نمک
۳ ق س آب لیموترش
مقداری برگ ریحان تازه
یه جور دیگه
اگر با طعم سویا سس میانه خوبی دارید، حین پخت سبزیجات دو قاشق سوپخوری سویا سس هم اضافه کنید. البته توجه داشته باشید در این صورت دیگر نیازی به اضافه کردن نمک نیست چون سویاسس شور است.
بادام هندی
کالری بادام هندی بالاست اما چربی آن از نوع غیراشباع و مفید است؛ بنابراین مصرف آن باعث کاهش کلسترول خون و جلوگیری از بروز سکتههای قلبی-مغزی میشود. بادام هندی سرشار از پتاسیم، منیزیم و ویتامین A و کمی ویتامین D است. هر ۱۰۰ گرم بادام هندی ۸۰۰ کالری انرژی دارد.
کیک جگر
کیک شکلاتی، همراه با سس پرتقالی، چه مزهای میدهد؟ بد نباید باشد، اما چیزی که میبینید، نه شکلات دارد و نه پرتقال، جگر گوسفند و مرغ است همراه با سس هویج. این کیک پروتئینی روسی، سرشار از ویتامین B و A است. اگر جگر دوست ندارید، یا فرزندانتان از آن بدشان میآید، این قیافه، میتواند دلیل خوبی برای خوردن جگر باشد. مخصوصا اینکه ظاهر یک کیک خامهای شکلاتی را دارد.
۱. جگرها را چرخ کنید و داخل مخلوط کن با پیاز، سیر، تخم مرغ، آرد و ادویه کاملا مخلوط کنید تا به صورت یک خمیر روان در آید. میتوانید با تنظیم مقدار آرد روانی خمیر را تنظیم کنید.
۲. یک لایه نازک از خمیر را داخل تابه تفلون بریزید. باید هر دو طرفش را بپزید. سه لایه از این خمیر نازک مورد نیاز است.
۳. در فاصله پختن لایههای جگر، سراغ هویج بروید. هویج را رنده کنید و تفت دهید و نمک را به آن اضافه کنید سرد که شد سس مایونز و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
۴. روی هر لایه از جگر را با سس هویج بپوشانید و سپس لایه بعدی را قرار دهید. روی کیک را با سس مایونز بپوشانید، خوش قیافه میشود.
مواد لازم:
یک کیلو مخلوط جگر مرغ و گوسفند
۲ عدد تخم مرغ
۲ پیمانه آرد
نیم کیلو هویج
۲ عدد پیاز بزرگ
۲ حبه سیر
نمک و فلفل
۲۰۰ گرم سس مایونز
یه جور دیگه
اگر از شیرینی هویج چندان دل خوشی ندارید، مقدار هویج را نصف کنید و به جایش کلم بیفزایید. خوشمزهتر میشود.
سس روی استیک
برای سس روی استیک هم چهار گزینه وجود دارد: سس قارچ، سس مدیترانه، سس بلوچیز و سس فلفل
سس فلفل
یک عدد کوچک پیاز
یک ق. س آرد
۵۰ گرم کره
یک لیوان آب قلم (استاک)
۱۰۰ گرم خامه
۲ /۱ لیوان شیر
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
دانه فلفل سیاه به مقدار لازم
پیاز را نگینی ریز کنید؛ با کره تفت دهید. طلایی که شد آرد را هم کم کم اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. اصل ماجرا- دانههای فلفل سیاه- را هم بکوبید و همراه آب قلم وادویه اضافه کنید. حالا با اضافه کردن خامه و شیر میتوانید غلظت سس را اندازه کنید. سس را پس از تهیه به مقدار دلخواه روی استیک بریزید و پخش کنید.
سس مدیترانهای
۵ شاخه پیازچه
۲ ق. س رب انار
روغن کنجد به مقدار لازم
یک ق. چ زنجبیل تازه
ابتدا قسمت سبز پیازچهها را جدا کنید و داخل روغن کنجد تفت دهید. دو قاشق رب انار به آن اضافه کنید. در پایان زنجبیل تازه را هم رنده کرده و به سس اضافه کنید.
سس قارچ
یک عدد پیاز کوچک
یک ق. س آرد
۵۰ گرم کره
یک لیوان آب قلم (استاک)
۲۰۰ گرم قارچ
۱۰۰ گرم خامه
۱/۲ لیوان شیر
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
پیاز را نگینی ریز کنید؛ با کره تفت دهید. طلایی که شد قارچ را هم اضافه کنید. حالا آرد را هم کمکم اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. آب قلم و ادویه را هم اضافه کنید. حالا میتوانید با اضافه کردن خامه و بعد شیر، غلظت سس را اندازه کنید.
سس بلوچیز
۱۰۰ گرم پنیر بلوچیز
۱۰۰ گرم خامه
پنیر بلوچیز را کاملا نرم کنید و به مقدار دلخواه با خامه مخلوط کنید. با کم و زیاد کردن تناسبات این دو بر اساس ذائقهتان میتوانید به طعم دلخواه برسید.
از کجا بخریم؟
بلوچیز را تولیدکنندههای وطنی هم تولید می کنند و در اکثر سوپرمارکتها وجود دارد
سیب زمینی تنوری
استیک خالی اصلا انتخاب خوشمزهای نیست؛ یک سیب زمینی تنوری باید کنارش بگذارید. این سیبزمینی را با سس مخصوص سرآشپز لوپه تو بخورید؛ ساورکریم نام سس است!
آماده کردن سیب زمینی تنوری چندان سخت نیست. یک سیب زمینی متوسط را در فویل بپیچیده و داخل فر یا تنور قرار دهید تا حسابی مغزپخت شود. بعد با چاقو از روی فویل سیب زمینی را دو برش به شکل به علاوه بزنید. حالا با فشار دست از طرفین این غنچه زرد سیبزمینی است که باز میشود. آن را رها کنید تا مقداری سرد شود و بتوانید روی آن سس را اضافه کنید.
نکته: پوست سیب زمینی هنگام پخت از هدر رفتن بسیاری از ویتامینها جلوگیری میکند. ضمن اینکه مصرف خودش هم که حاوی آهن و مواد معدنی است، برای بدن سودمند است.
سس ساور کریم
۳۰ گرم کره
۱ لیوان ماست چکیده
۱ قس خامه
۲ شاخه پیازچه
۱ قم آبلیمو
ادویه به مقدار لازم
سبزیجات معطر به مقدار لازم
ابتدا پیازچهها و سبزیجات معطر را کاملا خرد کنید. بعد با کره، ماست چکیده، خامه وآبلیمو کاملا قاتی کنید و بریزید داخل شکاف سیب زمینی.
سبزیجات کنار استیک
برای اینکه استیک زیاد ضرر نداشته باشد، کنارش باید کمی سبزیجات هم بخورید. فلفل دلمهای رنگی، کدو، بامیه و لوبیا سبز را در قطعات متوسط ببرید. سپس با آب و مقداری کره نیمه بخار پز کنید و در ادامه در روغن زیتون و مقداری کره تفت دهید. برای مزهدار شدن میتوانید از سویا سس و وارچه سس استفاده کنید. منتهای سلیقه را در چیدمان غذا بهخرج دهید. دیگر همه چیز آماده است. شما چطور؟