به گزارش همشهری آنلاین، حسن هانیزاده؛ کارشناس مسائل منطقه: اقدام اخیر دیوان کیفری بینالمللی لاهه مبنی بر صدور حکم تعقیب قضایی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و گالانت، وزیر سابق جنگ اسرائیل، یک اقدام هوشمندانه و دقیق به شما میآید. گفتنی است که صدور چنین حکمی بیسابقه بوده و برای اولین بار است که در طول 76 سال اشغالگری اراضی فلسطینی توسط اشغالگران صهیونیستی چنین حکمی برای سران اسرائیلی به جهت ارتکاب جنایات و نسلکشیها صادر میشود.
موضوعی که در این جا از اهمیت بالایی برخوردار است این است که آیا حکم مزبور در جهان بینالملل عملی خواهد شد یا خیر؟ به نظر میرسد بعد از ناکامی نهادهای بین المللی و جهانی همچون سازمان ملل متحد و شورای امنیت برای متوقف کردن جنگ در غزه طی 13 ماه گذشته؛ دادگاه کیفری لاهه در پی آن است که چهره مخدوش چنین نهادهایی را با صدور حکم بازداشت سران صهیونیستی بازساری نماید.
لذا باید دقت داشت گرچه صدور چنین حکمی میتواند آرامش خاطر و تسلای دلی برای آزادگان جهان و بالاخص مسلمانان ایجاد نماید و خشم صهیونیستها را برانگیزد. اما از نظر نباید دور داشت که چه بسا این وضعیت نوعی نمایش به حساب آید که در آن یازی پلیس خوب و پلیس بد قرار است از سوی نهادهای بین المللی و برخی کشورهای غربی پی گیری شود. در این وضعیت تمام این صدور حکم ها و مسائل پیش آمده یک نمایش است.
برای عیارسنجی استحکام این حکم باید دید آیا 120 کشوری که عضو اساسنامه دیوان بین المللی لاهه هستند حاضر به عملیاتی کردن حکم بازداشت بوده و نتانیاهو و گالانت را بازداشت شده به دادگاه تحویل میدهند یا خیر. گرچه تا به الان کشوری چون آمریکا نسبت به این حکم واکنش منفی نشان داده اما میتوان از سایر کشورهای مستقل مثل آفریقای جنوبی و الجزایر این انتظار را داشت که حکم دیوان را جهت تحقق یافتن پیگیری کنند. تنها از این گذرگاه هست که حقیقی یا نمایشی بودن این حکم مشخص میشود.