همشهری آنلاین - علی نصیری در گفت و گو با همشهری درباره فعالیت گروه های دومام گفت: ما افتخار داریم که در شهر تهران، گروههایی تحت عنوان «داوطلبان واکنش اضطراری محله»یا همان دوام فعالیت می کنند. این گروهها زمان شروع فعالیت ما ۱۴ هزار نفر بودند اما حالا به بیش از ۴۸ هزار نفر رسیدهاند. اعضای این گروهها واقعی هستند و هر یک از آنها قابل شناسایی است.
وی افزود: آموزشهایی که اعضای گروههای دوام دریافت میکنند، به مراتب بیشتر از آموزشهایی است که به عموم شهروندان ارائه میشود. در حالی که شهروندان عادی تنها ۴ تا ۶ ساعت تحت عنوان پویش آموزش همگانی شهر آماده، آموزش میبینند، اما اعضای گروههای دوام ۴۰ ساعت آموزش تخصصی دریافت میکنند. ما موفق شدهایم در این دوره، ۱۰ رسته تخصصی تعریف کنیم؛ بهعنوان مثال، اعضای دوام عملیاتی که با اصول امداد و نجات آشنا میشوند یا دوام میراب که آموزشهای مرتبط با استخراج و توزیع آب اضطراری را فرا میگیرند. چون مخازن اضطراری ۱۰۰ متر مکعبی در پارکها و نقاط مختلف شهر نصب شدهاند و در مواقع بحرانی مانند زلزله، این آبها باید با استفاده از تلمبههای دستی استخراج و بین مردم توزیع شوند.
نصیری با تاکید بر اینکه گروه "دوام ایمنی" نیز پیش از وقوع حوادث، ارزیابیهای ایمنی انجام میدهد گفت: اعضای این گروه فضاهای عمومی مانند معابر، بوستانها و مترو را از لحاظ ایمنی بررسی میکند. اگر موضوعی با موازین ایمنی مطابقت نداشته باشد، حتماً اطلاعرسانی کرده و پیگیری لازم را انجام میدهند.
وی یکی از مهمترین وظایف اعضای گروه ها را آموزش حتی به خانوادههای خود دانست و افزود: در حال حاضر، جمعیت شبخواب تهران حدود ۹.۵ تا ۱۰ میلیون نفر است و روزها نیز جمعیت بیشتری از شهرهای اطراف به تهران میآیند. اگر فقط جمعیت شبخواب و ساکن تهران را در نظر بگیریم، با توجه به متوسط تعداد اعضای خانواده (حدود ۲ تا ۳ نفر)، میتوان گفت که بیش از ۳ میلیون خانوار در تهران وجود دارد. ما شعار داریم که "هر خانواده تهرانی یک شهروند آموزشدیده" داشته باشد. امیدواریم به نقطهای برسیم که در هر خانواده یک فرد آموزشدیده وجود داشته باشد تا بتواند این آموزشها را منتقل کند. نکته جالب این است که حدود ۸۰ درصد اعضای گروههای دوام خانمها هستند که نشاندهنده دلسوزی و دغدغهمندی آنهاست. خانمها به عنوان مادران خانواده مسئولیت بیشتری برای ایمنی فرزندان دارند و ما قدردان تلاشهای آنها هستیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تمام شهروندان دعوت کرد که در پویش آموزش همگانی "شهر آماده" شرکت کنند و گفت: شهروندان می توانند برای مواقع بحرانی چه با حضور در کلاسهای ۴ ساعته و چه با عضویت در دورههای داوطلبانه با مدیریریت شهری همکاری کنند. اگر هم علاقهمند هستند، میتوانند برای ثبت نام به وبگاه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به آدرس tdmmo.ir یا یکی از ۱۰۸ پایگاههای مدیریت بحران در سطح شهر تهران مراجعه داشته باشند. به امید آنکه با همکاری یکدیگر، هر خانواده تهرانی حداقل یک فرد آموزشدیده داشته باشد تا در مواقع بحران، آمادهتر از همیشه عمل کند.