تقریباً هر شهر در کشور دستور تهیه املت مخصوص به خود را دارد. یکی از دلایل محبوبیت این غذا البته راحتی در درست کردن آن است. شما تنها با چند ماده غذایی در خانه میتوانید در کمترین زمان یک غذای مقوی و سالم داشته باشید.
با این حال، بهتر است گاهی اوقات اوقات تنوع بدهید و املت جدیدی درست کنید. در این مقاله از «همشهری آنلاین» به طرز تهیه انواع املت میپردازیم.
طرز تهیه املت قهوه خانهای با رب
این املت یک غذای خوش طعم و مقوی است و برای کسانی که از صبحانه یا وعده غذایی مبتنی بر گوجه فرنگی لذت میبرند بسیار مناسب است. غنای رب گوجه فرنگی به آن عمق لذیذی میدهد که با تخم مرغها ترکیب جادوی را ایجاد میکنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت فرانسوی | وعدهای خوشمزهتر از املت ساده
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
رب گوجه فرنگی |
یک قاشق غذاخوری |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
آب |
یک تا 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه انواع املت قهوه خانهای با رب عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه نچسب بخورید.
2. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا طعم آن بیشتر شود.
3. تخم مرغ ها را با نمک، فلفل و آب هم بزنید تا یکدست شود.
4. مخلوط تخم مرغ را روی رب گوجه فرنگی بریزید و روی حرارت متوسط بپزید.
5. پس از سفت شدن، املت را به آرامی تا کنید و سرو کنید.
طرز تهیه املت محلی با گوجه
املت محلی با گوجه فرنگی یک گزینه ساده اما خوشمزه است که اغلب با گیاهان و ادویههای محلی چاشنی میشود. گوجه فرنگی طراوت و لطافت را به این غذا میآورد.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
گوجه فرنگی |
یک یا دو عدد |
پیاز (اختیاری) |
نصف پیاز |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
سبزی تازه (اختیاری) |
یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه انواع املت محلی با گوجه عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود (در صورت استفاده).
2. گوجه فرنگیهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آنها خارج شود.
3. تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و روی مخلوط گوجه فرنگی بریزید.
4. تا زمانی که تخم مرغها سفت شوند بپزید، سپس در صورت تمایل با سبزیجات تازه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش تهیه املت با ۲ روش قهوه خانه ای | فوت و فن درست کردن املت با رب و گوجه فرنگی
طرز تهیه املت مرغ
این املت پر پروتئین از مرغ پخته شده استفاده میکند و آن را به یک وعده غذایی سیر کننده برای صبحانه یا ناهار تبدیل میکند. مرغ طعم خوش طعمی داردکه به طرز شگفت انگیزی با تخم مرغ ترکیب میشود.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
مرغ پخته (ریز رنده شده) |
1.2 پیامه |
پیاز |
نصف پیاز |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه انواع املت مرغ عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود (در صورت استفاده).
2. مرغ خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.
3. تخم مرغها را هم زده و روی مخلوط مرغ بریزید.
4. آنقدر بپزید تا تخم مرغها جا بیفتند و بعد تا کرده و سرو کنید.
طرز تهیه املت پنیر و سبزیجات
این املت خامهای پنیر را با تازگی سبزیجات ترکیب میکند و یک وعده غذایی متعادل و رضایت بخش را ارائه میدهد.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
سبزیجات مخلوط (مثلا فلفل دلمه ای، پیاز، اسفناج) |
1.2 فنجان |
پنیر (مانند چدار یا موزارلا) |
1.4 فنجان |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت پنیر و سبزیجات عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید و سبزیجات مخلوط را تفت دهید تا نرم شوند.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و روی سبزیجات بریزید.
3. پنیر را روی آن اضافه کنید و بپزید تا تخم مرغها سفت شوند.
4. املت را از وسط تا کرده و داغ سرو کنید.
طرز تهیه املت با انار (مرغانه انار)
این املت بینظیر تخم مرغهای خوش طعم را با شیرینی و طعم انار ترکیب کرده و تضادی غیرمنتظره و در عین حال خوشمزه ایجاد میکند.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
دانه انار |
1.4 پیمانه |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت با انار (مرغانه انار) عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و در تابه بریزید.
3. وقتی تخممرغها شروع به سفت شدن کردند، دانههای انار را روی آن بپاشید.
4. مواد را بپزید تا املت سفت شود سپس تا کرده و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: فوت و فنهای طلایی برای درست کردن املت جا افتاده و خوشمزه
طرز تهیه املت با لوبیا سبز (رودباری)
یک املت سالم با لوبیا سبز ترکیبی عالی از پروتئین و سبزیجات است که طعمی تازه و خوش طعم را ارائه میدهد.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
لوبیا سبز (پخته) |
1.4 پیمانه |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت با لوبیا سبز (رودباری) عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید و لوبیا سبز را چند دقیقه تفت دهید.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل زده و روی لوبیا سبز بریزید.
3. آنقدر بپزید تا تخم مرغها سفت شوند سپس سرو کنید.
طرز تهیه املت با کنسرو لوبیا (شاپوری)
این املت یک گزینه آسان و سریع با استفاده از کنسرو لوبیا است که فیبر و پروتئین را به غذا اضافه میکند.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
کنسرو لوبیا (آبکش شده) |
1.4 پیمانه |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت با کنسرو لوبیا (شاپوری) عبارتند از:
1. روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید و کنسرو لوبیا را اضافه کنید تا گرم شود.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و روی لوبیاها بریزید.
3. اشپل ماهی تا سفت شود، تا کرده و سرو کنید.
طرز تهیه خاگینه
خاگینه یک املت سنتی ایرانی است که اغلب با زردچوبه و زعفران ادویه میشود و طعم بینظیری به آن میدهد.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
زردچوبه |
1.2 قاشق چایخوری |
زعفران (اختیاری) |
به مقدار لازم |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت خاگینه عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید، سپس زردچوبه و زعفران (در صورت استفاده) را اضافه کنید.
2. تخممرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده، سپس در تابه بریزید.
3. به آرامی بپزید تا تخم مرغها سفت شوند سپس سرو کنید.
طرز تهیه املت اشپل ماهی
املت اشپل ماهی یک غذای شمالی است که و به عنوان یک غذا با پروتئین بالا شناخته میشود.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
اشپل ماهی |
1.2 پیمانه |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت اشپل ماهی عبارتند از:
1. روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید، سپس اشپل ماهی را اضافه کنید.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و روی اشپل ماهی بریزید.
3. مواد را تا سفت شود، تا کرده و سرو کنید.
طرز تهیه املت هندی
املت هندی تند و خوش طعم است و اغلب موادی مانند فلفل سبز، پیاز و گشنیز دارد.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
پیاز (خرد شده) |
1.4 پیمانه |
فلفل قرمز (خرد شده) |
یک تا 2 عدد |
گشنیز تازه |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت هندی عبارتند از:
1. روغن را در تابه داغ کنید و پیاز، فلفل قرمز و گشنیز را تفت دهید.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل زده و سپس روی مواد تفت داده شده بریزید.
3. مواد را بپزید تا سفت شود. سپس سرو کنید.
طرز تهیه املت با اسفناج (نرگسی اسفناج)
این املت سرشار از خواص مفید اسفناج است که به زیبایی با تخم مرغ ترکیب میشود.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
اسفناج (تازه) |
1.2 فنجان |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت با اسفناج (نرگسی اسفناج) عبارتند از:
1. روغن زیتون را در تابه داغ کنید و اسفناج را تفت دهید تا پژمرده شود.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل زده و سپس روی اسفناجها بریزید.
3. بپزید تا سفت شود سپس و سرو کنید.
طرز تهیه املت مکزیکی
املتهای مکزیکی پر از مواد لذیذ مانند سالسا، هالاپینو و پنیر هستند و طعمی تند و تند ارائه میدهند.
مواد تشکیل دهنده |
مقدار |
تخم مرغ |
3 عدد |
سالسا |
2 قاشق غذاخوری |
هالاپینو (اختیاری) |
یک عدد |
پنیر (چدار یا مشابه) |
1.4 پیمانه |
روغن زیتون |
یک قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کافی |
فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
طرز تهیه انواع املت مکزیکی عبارتند از:
1. روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید، سپس سالسا و هالاپینو را اضافه کنید تا گرم شود.
2. تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده و سپس روی مخلوط سالسا بریزید.
3. پنیر را روی آن اضافه کنید و بپزید تا تخم مرغها جا بیفتند، سپس تا کرده و سرو کنید.
کلام آخر
طرز تهیه انواع املت را توضیح دادیم، اکنون میتوانید املت مورد علاقه خود را تهیه کنید. تهیه املت خیلی آسان است و تنها در 15 دقیقه میتوانید این غذای خوشمزه را آماده کنید.
توصیه میکنیم تنوع به برنامه غذایی خود بدهید و از مواد غذایی مختلف برای تهیه املت استفاده کنید. مزیت مهم املت این است که میتوان هر ماده غذایی را به همراه تخم و گوجه در تابه ریخت و یک غذای مقوی برای خانواده درست کرد.