به گزارش همشهری آنلاین، بلندقامتترین درخت ایران و بلندترین بلوط جهان در جنگلهای ارتفاعات شهرستان بابل در استان مازندران شناسایی و ثبت شده است. در زمان شناسایی و ثبت این درخت، نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جنگلهای ارتفاعات شهرستان بابل در استان مازندران حضور داشتند.
محل قرار گیری دقیق این درخت در مازندران، بابل، بندپی شرقی، دهستان فیروزجاه، روستای گاوزن محله، مرتع مندرکا، در ارتفاع ۱۲۰۵ متر از سطح دریاست.
این درخت ۱۴۰۰ سال قدمت و ۵۵ متر ارتفاع دارد.
ماجرای شناسایی این درخت هم در نوع خود جالب است؛ هشت نفر از گروه فعالان محیط زیست سریج بندپی شرقی بعد از شناسایی گل سوسن چلچراغ در ارتفاعات منطقه صفرآموزی ییلاقی شیخ موسی، موفق به شناسایی این درخت بلند مازو با عمر هزار و ۴۰۰ساله در ارتفاعات هزار و ۱۹۰متری منطقه جنگلی من درکا بندپی شرقی شهرستان بابل شدند.
درخت بلندمازو درختی است برگریز از تیره بلوطها ویژه جنگلهای قفقاز و خزری و در جنگلهای شمال ایران از جلگههای ساحلی تا ارتفاعات بالایی و از جنگلها، مازندران (بین ساری و بهشهر، کُجُور، بین زانُوس و کینْچ، بین کینْچ و دشت نظیر، بین گَدُوک و عباسآباد، شرق چالوس، نوشهر، نکا، کره سنگ، بین بابلسر و نوشهر)، گلیداغ، گلستان و گردنه چناران تا آستارای گیلان پراکنده است.
پوست تنه درخت بلندمازو و حتی برگ آن دارای مقدار زیادی «تانن» است که مقدار آن در ۸تا۲۵ سالگی به ۱۶درصد میرسد. چوب این درخت، سخت ونفوذ ناپذیراست و برای تهیه تخته بشکه و در مصارف روستایی برای ساخت در و پنجره، ستون و تیر ساختمان به کار میرود. تانن بلندمازو در چرمسازی نیز کاربرد دارد و در قدیم و در هنگام قحطی، ساکنان مناطق کوهستانی ایران از بذر این درخت نوعی نان درست میکردند.
نکته جالب اینکه بلندترین درخت جهان، درختی به نام هایپریون (به انگلیسی: Hyperion ) و بومی کالیفرنیا با ارتفاع ۱۱۵٫۸۵ متر و از خانواده درختان سکویاست.