آش پرپوله از پیش غذاهای مشهور کردستانی‌ هاست که بیشتر در روزهای سرد سال و برای درمان سرماخوردگی طبخ می شود.

به گزارش همشهری آنلاین، سنندج در استان کردستان غذاهای محلی بسیاری دارد و نکته جالب اینکه اغلب غذاهای سنتی سنندج با مواد اولیه و تازه تهیه می‌شود. یکی از این غذاهای محلی که مخصوص روزهای سرد سال است، آش پرپوله نام دارد. این آش به آش عدس نیز معروف است و خواص بسیار زیادی دارد. آش پرپوله در واقع پیش غذا و یک نوع سوپ قدیمی کردستان است.

مواد لازم

عدس، پیاز، رشته آش، مرزه و نمک و فلفل مهم‌ترین مواد تشکیل دهنده این آش است. البته کردستانی‌ها از مرزه تازه و کوهی تازه در این آش استفاده می‌کنند.

طرز تهیه

ابتدا عدس‌ها را شسته، سپس به آن آب اضافه کرده می‌گذاریم تا عدس بپزد. پیازهای خرد شده را همراه روغن تفت داده و به آن نمک و ادویه اضافه می‌کنیم. بعد از پخت کامل عدس‌ها، پیاز داغ را به آن اضافه کرده و در این مرحله ادویه (مرزه) را به آش می‌افزاییم. در مرحله آخر طبخ رشته آشی را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا با حرارت ملایم آش پرپۆڵه جا بیفتد و درست شود.

خواص

ترکیب اصلی این آش، عدس است که فیبر، اسید فولیک، کربوهیدرات، آهن و… دارد که برای سلامتی و تامین انرژی لازم بدن برای کارهای روزمره بسایر مفید است. همچنین وجود اسید فولیک در عدس باعث تقویت قلب و بهبود جریان خون در بدن می‌شود.

همچنین این آش به دلیل وجود مرزه کوهی بیشتر برای رفع سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین دلیل در روزهای سرد سال خوراک اصلی کردستانی‌هاست.

آش پرپوله حاوی ویتامین‌های A ، E و C بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن در زمان بیماری بسیار کمک می‌کند.