شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۳
۰ نفر

گروهی از دانشمندان آمریکایی دریافتند که تداخلات بی‌سیم در اثر استفاده طولانی مدت از تلفن‌های همراه گلولز مغز را مصرف می‌کنند.

موبایل

 به گزارش مهر، محققان مؤسسات ملی بهداشت آمریکا در بررسی‌های خود نشان دادند که 50 دقیقه صحبت مداوم با تلفن همراه می‌تواند فعالیت سلول‌های مغزی را در منطقه‌ای از مغز که به آنتن نزدیک‌تر است تغییر دهد.

باوجود این، دانشمندان آمریکایی تأکید کردند که هنوز مشخص نیست این تغییر فعالیت سلول‌های مغزی چه اثراتی روی سلامت انسان می‌گذارد و این بدان معنا نیست که میان ابتلا به سرطان و استفاده از تلفن‌های همراه ارتباط وجود دارد.

محققان در این خصوص اظهار داشتند: ما مشاهده کردیم که در مغز افرادی که به‌مدت 50 دقیقه مداوم با تلفن همراه صحبت می‌کنند در منطقه نزدیک به آنتن، متابولیسم گلوکز (سیگنال فعالیت مغزی) افزایش می‌یابد. در این تحقیقات، واکنش مغز در مقابل میدان‌های الکترومغناطیسی ناشی از سیگنال‌های تلفن‌های همراه مورد بررسی قرار گرفت.

این نتایج نشان داد که تشعشعات ضعیف الکترومغناطیس تلفن‌های همراه می‌تواند فعالیت مغزی را تغییر دهد اما این تحقیقات هیچ آگاهی جدیدی درخصوص احتمال وجود ارتباط میان سرطان و تلفن‌های همراه ارائه نکرد. این دانشمندان از 47داوطلب خواستند که 50 دقیقه با تلفن همراه صحبت کنند. در مرحله بعدی آزمایش از افراد خواسته شد که تلفن همراه روشن اما در حالت سکوت و سپس تلفن همراه کاملا خاموش را نزدیک بدن خود نگه دارند. در هر 3مرحله، فعالیت گلوکز در مغز این افراد اندازه‌گیری می‌شد. نتایج این تحقیقات نشان داد که در شرایط اول، متابولیسم بعضی از مناطق مغز نزدیک به آنتن (کورتکس مداری پیشانی و گیجگاهی) 7 درصد افزایش یافت.براساس گزارش رویترز، تلفن‌های همراه از اواخر دهه80 وارد بازار شدند و امروز در تمام دنیا از بیش از 5 میلیارد دستگاه موبایل استفاده می‌شود.

پیش‌تر، بررسی روی حدود 29هزار کودک نشان داده بود که کودکانی که در طول دوران جنینی و پس از تولد در معرض امواج تلفن‌های همراه بوده‌اند، مستعد خطر بالاتر مشکلات رفتاری در 7سالگی هستند که احتمالا ناشی از میدان‌های الکترومغناطیسی این وسایل است. به گزارش هلث‌دی نیوز این یافته‌ها مشابه یافته‌های بررسی در سال 2008 است به‌وسیله همین پژوهشگران روی 13هزار کودک انجام شده است، این در حالی است که بررسی‌های ابتدایی‌تر به متغیرهای بالقوه مهمی که ممکن است بر این نتایج اثر بگذارد، توجهی نکرده بودند، به گفته لیکا کفیتس، متخصص همه‌گیری‌شناسی در دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس در این بررسی جدید این عوامل در نظر گرفته شده بود.

این بررسی در جورنال همه‌گیری‌شناسی و بهداشت اجتماع به چاپ رسیده است. براساس تحقیقات انجام شده مضرات تلفن همراه از زمانی مطرح شد که فردی در فلوریدای آمریکا در سال 1993 گرفتار تومور مغزی شد و از همسرش که دارای تلفن همراه بود شکایت کرد. با افزایش استفاده از تلفن همراه در میان مردم از نوامبر سال 2002 گروهی از شرکت‌ها شروع به تحقیق و بررسی روی اثرات امواج رادیویی تا 10 برابر قوی‌تر از امواج رادیویی تلفن همراه روی سلول‌ها و ژن‌ها کردند.

براساس گزارش‌های رسیده از این گروه، امواج رادیویی تلفن همراه هیچ اثر منفی روی سلول‌ها، ژن‌ها و DNA انسان ندارد. همچنین سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز با این گفته که امواج رادیویی تلفن همراه اثر مخربی بر سلامت انسان ندارد موافقت کرده است اما از آنجا که هنوز ادعاهایی بر خطر این امواج وجود دارد این سازمان تحقیقات بیشتری را برای اطمینان به محققان پیشنهاد می‌کند.افرادی که به میزان بیشتری از تلفن همراه استفاده می‌کنند دچار سردرد یا دردهایی در ناحیه آرواره، گردن، بازو و شانه‌ها می‌شوند.

بسیاری از محققان معتقدند امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه باعث سردرد، بالا رفتن فشار خون و به‌وجود آمدن اینگونه اثرات در بدن انسان نمی‌شود اما بعضی افراد معتقدند در اثر استفاده از تلفن همراه دچار این علائم می‌شوند.به گفته کارشناسان، قدرت تشعشعات گوشی‌های موبایل 2وات است از این‌رو توصیه می‌شود که کاربران از هندز‌فری استفاده کنند یا گوشی‌های خود را هنگام مکالمه با فاصله‌ای از گوش قرار دهند. تشعشعات گوشی‌های موبایل به‌دلیل اینکه فرکانس ماکروویو است، زمانی که در مجاورت بدن قرار می‌گیرد ایجاد حرارت اضافی در سلول‌ها می‌کند. تشعشعات گوشی‌های موبایل بیشتر بخش‌های مغز، قلب و چشم را متأثر می‌کند؛ بر این اساس هنگام مکالمات طولانی مدت با موبایل مشاهده شده است که در فرد سرگیجه، سردرد، احساس خستگی و کم‌خوابی ایجاد می‌شود.

کد خبر 129739

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز