به گزارش همشهری آنلاین، بافت تاریخی نراق و مسجد جامع ساوه دو پایگاه ملی میراث فرهنگی در استان مرکزی هستند که از ساختار تشکیلاتی برای مراقبت و مرمت برخوردار نیستند. پایگاه مسجد جامع ساوه حدود یک سال و نیم است که رئیس ندارد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این باره به خبرنگار همشهری گفت: نیروی جایگزین که به پایگاه کشوری معرفی شده، هنوز تائید نشده است.
سید محسن رحمتی گفت: در این مدت اداره میراث فرهنگی ساوه مسئولیت تعمیر و مراقبت از مسجد جامع را با اعتبارات استانی بر عهده دارد. اما در شهر نراق یک کارشناس مرمت ابنیه تاریخی به تنهایی عهدهدار مسئولیت پایگاه ملی بافت تاریخی این شهر است.
پروین السادات طیبی کارشناس ارشد مرمت بافت و ابنیه تاریخی از آذرماه ۹۷ ریاست پایگاه ملی بافت تاریخی نراق را بر عهده دارد. وی علاوه بر این سمت، سه مسئولیت دیگر در اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی عهدهدار است.
طیبی به خبرنگار همشهری گفت: در شهر نراق ۲۰ خانه تاریخی، ۱۱ بنای ثبت شده، آب انبار، مسجد و بازار قدیمی وجود دارد که به تنهایی امور مربوط به مرمت، مراقبت و نظارت را پیگیری میکنم.
طبق بررسیهای انجام شده، هر دو پایگاه میراث فرهنگی در استان مرکزی نیاز مبرم به نیروی انسانی متخصص و اعتبارات مورد نیاز دارد.
نظر شما