مستند آنجلینا حاوی حقایق اجتماعی تلخی است، چرخش ذائقه جوانان روستایی از ازدواج با دخترانی با قیافه‌های بومی به سمت ازدواج با دخترانی که چهره‌ای شبیه زنان آمریکایی و اروپایی دارند.

سینما

به گزارش همشهری آنلاین، مستند آنجلینا، داستان درگیری پنج جوان یک روستا بر سر ازدواج با دختری از همان روستا است که به هر پنج نفر وعده ازدواج داده است، دختری به نام پروانه که به گفته عاشقانش قیافه‌ای آمریکایی و اروپایی دارد.

مستند آنجلینا حاوی حقایق اجتماعی تلخی است، تلخ‌ترین واقعیتی که این مستند آن را نشان می‌دهد چرخش ذائقه جوانان روستایی از ازدواج با دخترانی با قیافه‌های بومی به سمت  ازدواج با دخترانی است که چهره‌ای شبیه زنانی چون آنجلینا جولی بازیگر مشهور آمریکایی دارند.

این مستند در عین روایتِ رقابت و جنگ این پنج پسر برای ازدواج با پروانه، عنوان می‌کند که خانواده‌ای در روستا وجود دارد که با داشتن پنج دختر آماده ازدواج، خواستگاری درب خانه‌شان را به صدا در نمی‌آورد.

درگیری پنج جوان یک روستا بر سر ازدواج با یک دختر | راویتی تلخ از تغییر ذائقه همسرگزینی پسران روستایی
عنوان

این مستند در واکاوی تغییر ذائقه صورت گرفته غیر فعال است و اصلاً به چگونگی نفوذ این اندیشه و تغییر فرهنگی صورت گرفته در بین پسران روستا نمی‌پردازد. تنها اقدام مستندسازان در این زمینه، نشان دادن تصویر پوستر نصب شده آنجلینا جولی بر دیوار اتاق سرسخت‌ترین عاشق این دختر روستایی است که پسر، عکس خود را نیز در آن تعبیه کرده است.

مستند آنجلینا گویی اصلا قصد پرداختن به این مسئله را به عنوان یک آسیب و معضل اجتماعی و نواختن زنگ خطر برای جامعه را ندارد، به همین خاطر بیشتر همت خود را به نمایش جنگ عشاق و تلاش فامیل و مسئولان روستا به برطرف کردن این معضل اختصاص داده است، نمایشی که طنزی تلخ را شکل می‌دهد که گاهی هم خنده‌دار است.

در مجموع سازندگان این مستند با عدم تزریق نگاه آسیب‌شناسانه به اثر خود و بررسی مؤلفه‌هایی چون تقش فضای مجازی و ... در اغییر ذائقه جوانان روستا، فرصت تبدیل آن به یک مستند مسئله‌محور اجتماعی را از خود سلب کرده‌اند، اتفاقی که در موضوع این سوژه لازم به نظر می‌رسد.

کد خبر 727972
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 110
  • نظرات غیرقابل انتشار: 20
  • IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    من اهل یکی از روستا های استان فارس هستم تا جایی که اطلاع دارم این مستند در مورد روستا های های این شهرستان صدق نمیکند چون اکثر کسانی که مدت های زیادی را در شهر ها سکونت دارند تمایل ازدواج با دختران روستایی را دارند به گونه ای که در این روستا ها غالبا دختران تا سن بیست سالگی یا ازدواج کرده یا دارای خواستگارانی بوده که جواب کرده
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    دختران روستایی اکثر معصوم و بی گناه هستند وحدان اونا هست که آدمو سمتشون میکشونه
  • احمدرضا IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    سلام این اسمش ذائقه نیست اسمش تنوع طلبی و....است درقدیم اگریک دختروپسری به هم علاقه داشتند وبهم علاقه نشان میدادن دیگه هیچکس بحرمت اون نگاه به دختر نمیکرد وخوده دختره هم بخاطر مسائل عفت وحیاوقومیتی و...جرات نمی‌کرد به کسی دیگه چراغ سبز نشان بدهد ولی الان درشهرها مرسوم شده وبه روستاها هم کشیده شدوعاقبت خوبی درانتظار نیست ونخواهد بود
  • فرشته IR ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    سلام منم میگم صحت نداره منم دختری از دیار سیستان هستم مردم استان من هم و ب خصوص روستای ما دقیقا دخترانش خیلی زود ازدواج میکنن و بچه دار میشن و زندگی خیلی خوبی دارن و ازدواج تو سن کم ترجیح میدن ب ازدواج ب سن زیاد و بیشتر انتخابشان از همون روستا با همون عقاید و باورها هست
  • ک IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    یک سوالی که باید صدا و سیما جواب بده. که چکار کردین مردم از تلویزیون گریزان شدن. چرا فیلمهای خوب و جدید نمیسازید. هر شبکه میزنی یه نفر فقط حرف میزنه اونم از قشر خاصی هستش
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
    تو روستا های طرف تربت حیدریه شما درختر بالای 15مجرد نداریم اگر هم هست پیر دختره
    • IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
      ادب حرف زدن نداری چیزی نگو نمیگن لالی