آموزش فن بیان از مباحثی است که توجه بالایی میطلبد؛ چرا که در مقاطع مختلف زندگی نداشتن مهارت کافی در صحبت کردن مشکلات زیادی پیش میآورد. از جمله این مشکلات میتوان به ضعف در آداب معاشرت در کودکان و نوجوانان اشاره کرد.
اگر بخواهیم صدا و فن بیان را به عنوان یک مهارت شغلی در نظر بگیریم ماجرا کمی متفاوتتر میشود. مجریگری و گویندگی از شغلهایی هستند که افراد زیادی را به خود جذب میکنند که نیاز به فن بیان قوی دارند. حتماً میدانید که فن بیان و داشتن صدای خوب بیشتر از استعداد به آموزش نیاز دارد.
در صورتی که به هر دلیل قصد دارید مهارتهای سخنرانی و فن بیان خود را تقویت کنید باید بگوییم مطلب مناسبی را پیدا کردهاید. در این مقاله تمام آنچه باید در مورد این مهارت بدانید را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
آموزش فن بیان برای گویندگی رادیو
تمرین گویندگی یکی از مهارتهایی است که به کسب درآمد از توانایی ارائه مطلب منجر میشود. گویندگی رادیو، ضبط پادکست و هر چیزی که به نوعی با صدا و فن بیان ارتباط دارد نیازمند به آموزشهای تخصصی و حرفهای هستند.
در صورتی که به این دست از مشاغل علاقه دارید راهکاری که به فکر هر کسی میرسد شرکت در کلاس گویندگی است. آموزشگاههای زیادی در سطح کشور در این زمینه دورههای مختلف برگزار میکنند که منجر به صدور مدرک فنی و حرفهای میشود.
فن بیان به عنوان یکی از مهارتهای مهم در گویندگی به شمار میرود. به نوعی باید بگوییم پایه و اساس گویندگی این مهارت است. اما این مهارت، به تنهایی شما را برای گویندگی رادیو آماده نمیکند. در کنار این توانایی باید صدای مناسبی نیز داشته باشید که صداسازی جزئی از تمرینات فن بیان محسوب میشود.
آموزش فن بیان برای سخنرانی
صداسازی و مهارتهای فن بیان یکی از ارکان اصلی سخنرانی به شمار میرود. اکثر افرادی که تحصیلات آکادمیک دارند میدانند که در صورت نداشتن توانایی کافی در سخنرانی، مشکلات بزرگی در انتظار دانشجویان هستند. اما مشکل اصلی دانشجویان تنها سخنرانی در دانشگاه نبوده و در زندگی روزمره نیز مشاهده میشود.
متأسفانه در دوران مدرسه مهارتهای سخنرانی و فن بیان به خوبی مورد توجه قرار نمیگیرد. این مسئله باعث میشود افراد در دوران تحصیل خود در دانشگاه دچار چالش شوند. مواجهه با چالش به خودی خود بد نیست. ولی بهتر بود قبل از دانشگاه این موضوع مورد توجه قرار میگرفت تا استرس در روند تحصیل دانشجوان تأثیر منفی نگذارد.
آموزش فن بیان برای مجری گری
دوره فن بیان یکی از سرفصلهای مهم در مجریگری است. مجریها بر خلاف گویندگان جلوی دوربین ظاهر میشوند؛ بنابراین مهارتهای مختلفی باید داشته باشند. با این وجود چون رسالت اصلی این شغل رساندن پیامهای مورد نظر به مخاطب هست، فن بیان در صدر تواناییهای دیگر قرار میگیرد.
همچنین همانطور که میدانید داشتن صدای رسا و بلند نقش مهمی در ارائه مطلب دارد؛ چراکه علیرغم وجود نرمافزارها و تجهیزات پیشرفته برای ضبط و پخش صوت، میزان و قدرت صدای سخنور در کیفیت صدا تأثیر بیشتری دارد.
آموزش فن بیان برای بلاگری
بلاگری و آموزش آنلاین از فعالیتهایی هستند که توجه بسیاری را به خود جلب میکنند. امروزه به لطف شبکههای اجتماعی برای اشتغال در رشتههای هنری و آموزشی اجباری بر استخدام نیست. پس اگر مهارت فن بیان داشته باشید به راحتی میتوانید در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید.
حتی افرادی هستند که به عنوان فریلنسر در این حوزه فعالیت میکنند. حتماً اطلاع دارید که شرکتها و کسبوکارهایی که در فضای مجازی فعالیت دارند به شدت نیازمند افرادی با توانایی بلاگری و گویندگی هستند. زیرا یا زمان کافی برای فعالیت در فضای مجازی ندارند یا مهارت فن بیانشان مناسب این فضا نیست.
ضبط پادکست را میتوان به عنوان روش درآمد دیگری که به گویندگی نزدیک است معرفی کرد. در این زمینه نیز برخی سایتها مانند سایتهایی که در زمینه کتاب صوتی فعالیت میکنند به افرادی با فن بیان قوی نیاز دارند.
آموزش فن بیان کودک
شاید کمی اغراق آمیز به نظر برسد اما بهترین زمان برای یادگیری فن بیان سنین کودکی است؛ چراکه دانش آداب معاشرت و توانایی مطرح کردن خود باید در سنین پایینتر شکل بگیرد. هر چیزی را که در کودکی بیاموزیم، ماندگار بوده و به مرور بهتر و پختهتر نیز میشود. برخی بر این باورند که آموزش فن بیان برای کودکان ضرورت بیشتری دارد.
مزایای آموزش فن بیان به صورت مجازی
قطعاً شرکت در دوره فن بیان به صورت حضوری خوب است. اما گاهی اوقات شرکت در کلاس گویندگی و سخنوری برایمان دشوار میشود. زیرا زندگی ماشینی امروزی و ازدحام در جامعه نه تنها فن بیان بلکه شرکت در هر دوره حضوری را با سختی رو به رو میکند.
بزرگترین معضل برای ثبت نام در کلاس حضوری کمبود وقت است. معمولاً مراکز آموزشی از محل زندگی ما فاصله زیادی دارند. از این جهت علاوه بر اتلاف وقت باید هزینه بیشتری نیز بپردازیم. همچنین زمان برگزاری کلاسها نیز مشکلات خاص خود را دارد.
شاید بگویید بدون حضور در جمع و شرکت در کلاس نمیتوان آنطور که باید در این حوزه رشد کرد. اما اینطور نیست. بسیاری از سخنرانان مطرح جهان حتی یک نفر هم برای تمرین، کنار خود نداشتهاند. اغلب افراد فن بیان و سخنرانی را در خلوت خود تمرین و آموختهاند.
حال اگر بخواهیم در مورد مزایای دوره فن بیان مجازی یا آنلاین صحبت کنیم، اولین مورد انعطافپذیری از نظر زمان شرکت در جلسه است. در این نوع دورهها الزامی بر حضور در مکان بخصوصی در ساعت مشخص نبوده و هر زمان و مکانی میتواند محل برگزاری کلاس شما باشد.
مزیت بعدی نیاز به صرف انرژی و هزینه کمتر است. با خرید دوره فن بیان قاعدتاً کلاس را به خانه خود آوردهاید. نه هزینه رفت و آمد خواهید داشت و نه لازم است ساعتها در مسیر کلاس داخل ماشین و وسایل نقلیه عمومی بنشینید.
مهمتر از همه اینها اینکه شرکت در کلاس حضوری یک بار میسر بوده و دیگر نمیتوان بدون هزینه از مزایای آن استفاده کرد. اما کلاس مجازی همیشه در اختیار شما بوده و هر وقت بخواهید و هر چند بار لازم باشد میتوانید آن را تماشا کنید.
اما اگر نگران بیجواب ماندن سؤالات خود هستید باید بگوییم نگرانیتان بیمورد است؛ چراکه اکثر دورههای فن بیان مجازی پشتیبانی دارند. یعنی هر سؤالی داشته باشید تیم پشتیبانی یا حتی در اکثر موارد خود مربی پاسخگو خواهد بود. نکته آخر در این زمینه اینکه بیشتر تمرینات فن بیان و صداسازی انفرادی هستند؛ بنابراین نیاز چندانی به یا تمرینی ندارید. موارد استثنائی را هم میتوانید با یکی از اعضا خانواده انجام دهید.
سخن پایانی
مهارت فن بیان یکی از نیازهای اولیه بشر امروزی محسوب میشود. زیرا ارتباط قوی و حضور در اجتماع به تسلط شما بر این توانایی بستگی دارد. افراد موفق و ثروتمند نیز علاقه دارند اطرافیانشان مهارت کافی در سخنوری و ارائه مطلب داشته باشند.
فن بیان قوی در بازاریابی نیز نقش مهم خود را ثابت کرده است. بازاریابهای سخنور فروش بهتری دارند و کارفرما نیز علاقه دارد در ازای پورسانتی که میپردازد، کارایی بهتری ببیند. اینها تنها گوشهای از دلایل نیاز هر فرد به دریافت آموزش فن بیان هستند.
نظر شما