کمال خرازی وزیر اسبق خارجه در نقد بخشی از یادداشت روز کیهان ۴ آذر جوابیه‌ای ارسال و فاش کرد در جریان حمله با کنسول گری ایران در مزار شریف رئیس اسبق صداوسیما مدافع حمله به طالبان بوده است.

کمال خرازی

به گزارش همشهری آنلاین، در جوابیه خرازی خطاب به شریعتمداری سردبیر محترم روزنامه کیهان با اشاره به واقعه حمله به کنسولگری ایران در مزارشریف توسط طالبان آمده است: از آنجا که مطلب مزبور مرتبط با دوره مسئولیت اینجانب به عنوان وزیر امور خارجه است، بدینوسیله، عین یادداشت روزانه خود درباره آن واقعه و جلسه آن روز دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را در اینجا می‌آورم تا شائبه مزبور برطرف گردد. امیدوارم، آن روزنامه در نقل وقایع تاریخی دقت بیشتری را مرعی دارد. لطفا این تذکر را در همان صفحه روزنامه برای اطلاع عموم منعکس نمایید.

۱۳۷۷/۵/۲۶- دیروز و امروز معاونین جلسه داشتند تا طرح سیاسی برخورد با قضیه کشتار دیپلمات‌های ما توسط طالبان را تهیه کنند. به نظر وزارت خارجه نمی‌توان قضیه را با دخالت نظامی حل کرد. امروز جلسه دبیرخانه شورای عالی داشتیم. دو تن از برادران سپاه، دری نجف‌آبادی و پورمحمدی از اطلاعات، من و بروجردی از وزارت خارجه و لاریجانی از صداوسیما در این جلسه حضور داشتند. لاریجانی و برادران سپاه مدافع دخالت نظامی و آزادسازی هرات بودند و اعتقاد داشتند که با چند گردان می‌توان از نیروهای خودی محافظت کرد. من پرسیدم که برای چه در افغانستان دخالت نظامی کنیم. هدف ما باید نگهداری مرزهایمان باشد و از موضع قدرت به کار سیاسی بپردازیم.

در حالی که بحث شدیدی در گرفته بود، صداها بلند و فضای جلسه هیجانی بود، آقای حجازی سر رسید و پیام رهبری را بدین صورت بازگو کرد که: «من به هیچ وجه به این تصمیم نرسیده‌ام که کشور را وارد جنگ کنم. آنچه من مطرح کردم تعلیق به محال است که آیا جبهه متحد می‌تواند تضمین کند که هرات را نگه دارد، این به این معنا نیست که ما بچه‌های خودمان را بفرستیم و جنگ تمام‌عیار در کشور پدید آید. فضای ذهنی من اصلا عملیات ورود به خاک کشور دیگر نیست.»

صحنه جالبی بود. برادرانی که خواستار تصرف هرات بودند، با شنیدن پیام رهبری همگی سکوت اختیار کردند و لذا در پایان جلسه برای رفع کدورت، همدیگر را بوسیدیم و بدین ترتیب، دخالت نظامی منتفی شد.

کد خبر 814588

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • CH ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    14 9
    مطمئنإ اگر حمله شده بود دنیا با ما همراه می‌شد
    • AU ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
      14 6
      طالبان به دستور انگلیس و با اجرا آمریکا به وجود آمده است که در کشورهای همسایه عملیات انتحاری انجام دهد. هیچ تفاوتی هم در مذهب ندارد و باید کشورهای همسایه افغانستان نا امن شود تا آمریکا و اروپائیها سلاح بفروشند.
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    14 12
    رهبری حکیم هرچه بفرمایندصحیح هست هرکه گوش دادبرده مثل واکسن فایرزکه منعش کردن هرکس زد باخت
    • GB ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
      1 2
      درسته
  • عبدالرضا غیایی شاملو IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    11 8
    به هر صورت در سال۷۷ چه از موضع سیاست و چه از موضع نظامی کار به جایی رسیده بود که طالبان دشمن ما شناخته می‌شد در طول زمان چه تغییری در رفتار وحشیانه طالبان اتفاق افتاد که مسئولین ما ۲سال پیش نه تنها مخالفتی برای حکومت دوباره طالبان نداشتند بلکه موافق هم بودند و از این گروهک حمایت هم کردند، همه می‌دانند که اگر ایران نمی‌خواست هیچ موقع این گروهک نمی‌توانست دوباره به قدرت برسد
  • سعید IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    4 10
    وقتی میگوییم رهبرفرزانه یعنی اینکه تصمیم درست وبه موقع کشورراازهزاران بلادرامان نگه میدارد بطوریقین اگرآن زمان ایران درگیرجنگ میشدالان اینچنین پرقدرت وقوی نبود ، حالا حالاهاخیلی زوداست که مانقش ولایت فقیه را درکشوروجهان درک کنیم
  • علی IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    5 8
    فرق است با ولایت باشی وسمعا و طاعتا.با کسی که ضد ولایت باشی و هر چه به نفع حزبت باشه عمل کنی و خلاف حزبت فتنه.
  • سعید IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    7 5
    اتفاقا این کار بزرگترین ضعف و از دست دادن یک فرصت عالی بوده است که هرات دوباره به سرزمین اصلی باز گردد ما که هزینه انرا داده بودیم چرا منافع انرا نبریم
  • IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    3 2
    چه سودى دارد كه موضوعات زير خاكى را نبش قبر كنيد اگر منظورتون خدشه به حكومتها و سران قواى قبلى است اثر معكوس دارد
  • US ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
    1 3
    باید حمله میکردیم و با قدرت هرات را به خاک کشور متصل میکردیم تا جهان بفهمد قدرت ایران یعنی چه.