به گزارش همشهری آنلاین، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های شهرداری منطقه ۱۱ (۱۶۸)، وردآورد (۱۶۴)، فرمانداری شهرری (۱۶۳)، سلامت (۱۶۲)، شریف (۱۶۱)، شهرداری منطقه ۱۹ (۱۶۰)، باقرشهر (۱۵۶)، تربیت مدرس (۱۵۶)، ورامین (۱۵۵)، قرچک (۱۵۵)، شاد آباد (۱۵۵)، پونک (۱۵۵)، منطقه ۱۵ (۱۵۴)، دانشگاه تهران (۱۵۴) و پاکدشت (۱۵۳) به این ترتیب بود. همچنین میانگین شاخص آلودگی هوا در شهر تهران در ساعت ۱۷:۳۰ به روی عدد ۱۰۷ قرار گرفت تا نسبت به روزهای گذشته وضعیت نسبتا بهتری داشته باشد.
این در حالی است که بعد از روزها در ساعتهای گذشته بالاخره آسمان تهران دیده و کمی از میزان آلودگی کاسته شد.
بعد از تهران، استان البرز در رتبه دوم آلوده ترین ها قرار داشت. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه مترو کرج (۱۶۳) و ایستگاه فرمانداری ساوجبلاغ (۱۶۰) بود. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ۳ (۱۵۶)، ایستگاه ماموت (۱۵۴) و ایستگاه نظرآباد به ۱۵۲ رسید.
اصفهان یکی از استان های آلوده کشور، در روز شنبه وضعیت بهتری داشت و تنها دو ایستگاه این استان در وضعیت قرمز قرار گرفتند. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه کاوه (۱۵۲) و ایستگاه کاشان (۱۵۱) به این ترتیب بود.
در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه پست برق شماره ۳ اهواز به عدد ۱۵۴ رسید و ایستگاه شوشتر نیز بر روی عدد ۱۵۱ قرار گرفت.
همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه بم استان کرمان به عدد ۱۵۸ رسید.
نوع آلودگی در ایستگاه های مختلف در این استان ها PM۲.۵ بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که میتوانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریهها نفوذ کنند.
این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوختهای فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده میشوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاهها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگلها.
نظر شما