اسم استان‌های جنوبی با طرح‌های گردشگری و دریا محور گره خورده‌است. اما در استان بوشهر توسعه طرح‌های دامپروری هم حرفی برای گفتن دارد. از ظرفیت‌های مناسبی که در زمینه فعالیت دامداری صنعتی و سنتی دارد.

افتتاح فاز اول پروژه بزرگ دامپروری

به گزارش همشهری آنلاین به استناد آمار، سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ هزار راس گوساله در واحدهای دامداری استان بوشهر پرواربندی و روانه بازار داخل استان و سایر نقاط کشور شد. دشتستان در استان بوشهر نیز به قطب پرواربندی در جنوب کشور زبانزد است و حالا صدای ساخت و ساز بزرگترین مجتمع دامپروری جنوب کشور در دشتستان شنیده می‌شود.
این‌طور که افشین قطبی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به همشهری می‌گوید تا ۲سال آینده شاهد افتتاح این مجتمع خواهیم بود.


چرا دشتستان؟

بین شهرهای جنوبی کشور برای میزبانی از احداث بزرگترین مجتمع دامپروری کشور، دشتستان استان بوشهر انتخاب شده‌است. نگاهی به آمار داشته‌های حوزه دامپروری شهرهای جنوب کشور نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر شهرهای استان بوشهر در حوزه پرواربندی دام شرایط خوبی داشته‌اند و به عبارتی در توسعه طرح‌های تولید دام و صنایع فرآوری شتاب گرفته‌اند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به همشهری می‌گوید که میزان سرمایه‌گذاری در پرواربندی گوساله در استان بوشهر امسال بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده و برای بیش از هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی شده‌است.
افشین قطبی می‌افزاید: «بزرگترین واحد پرواربندی گوساله جنوب کشور با ۴هزار راس دام در استان بوشهر فعالیت می‌کند. دشتستان با داشتن ۲۰ هزار راس گوساله پرواری به عنوان قطب پرواربندی استان بوشهر لقب کرده و از این رو برای ساخت بزرگترین شهرک یا مجتمع دامپروری جنوب کشور بهترین انتخاب بوده‌است.»
این مجتمع در حد فاصل شهر بزارجان (مرکز دشتستان) تا روستای زیارت با هدف تولید گوشت قرمز در چرخه امنیت غذایی کشور در حال ساخت است.


۹۵۰ نفر سرکار می‌روند

حالا که ضرباهنگ ساخت و ساز در مساحت ۵۰ هکتاری به عنوان بزرگترین مجتمع دامپروری جنوب کشور شدت بیشتری گرفته است، قرار است چه سهمی به دشتستانی‌ها برسد؟ قطبی در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «اشتغالزایی و رونق اقتصادی نخستین مزیت این طرح است. برای اشتغال محدودیتی در نظر نگرفته‌ایم اما بی‌شک اولویت با دشتستانی‌ها و بعد سایر شهرهای استان یا استان‌های دیگر است. پیش‌بینی می‌شود ۳۵۰ نفر به طور مستقیم در این مجتمع و ۶۰۰ نفر به طور غیر مستقیم مشغول به کار شوند.»
به گفته قطبی این مجتمع ظرفیت پرورش ۱۵ هزار راس دام سنگین را دارد که به شکل ۱۵۰ واحد ۱۰۰ راسی تدارک دیده شده‌است. ۱۰ واحد جانبی هم از جمله قرنطینه دام، کارگاه تولید، کمپوست، مهمانسرا، محل عرضه دام، باسکول، انبارخوراک دام و داروخانه دامپزشکی در این مجتمع لحاظ شده‌است.
معاون بهبود تولیدات دامی اداره جهاد کشاورزی استان بوشهر می‌گوید که سرمایه‌گذاری اصلی این مجتمع از سوی بخش خصوصی تامین می‌شود و احداث واحدهای تولیدی به کمک تسهیلات بانکی پیش می‌رود. قطبی ادامه می‌دهد: «۱۷هزار میلیارد تومان سرمایه احداث کل مجتمع است که زیرساخت‌هایی از جمله آب و برق ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.»


بهره‌برداری از نخستین کشتارگاه صنعتی بوشهر تا پایان سال

اولین کشتارگاه صنعتی استان بوشهر نیز تا پایان سال وارد مدار تولید می‌شود. افشین قطبی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ظرفیت این کشتارگاه صنعتی را ۱۰۰ هزار راس دام عنوان می‌کند و می‌گوید: «بهره‌برداری از کشتارگاه صنعتی دام نقطه قوتی برای طرح‌های توسعه دامپروری استان است.»

مجتمع دامپروری دشتستان به روایت آمار و ارقام

آغاز چرخه تولید: سال ۱۴۰۵
واحدهای تولیدی: ۳۰ هکتار
واحدهای خدماتی و معابر: ۲۰ هکتار
تولید گوشت: ۳۴۰۰ تن در سال
تولید کود:۲۵هزار تن در سال

بیشتر بخوانید:
آمار بیکاری در این روستای ایران همچنان صفر است ؛ روستایی که بیکار ندارد | از بیکاری زنان هم خبری نیست

کد خبر 831940

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha