به گزارش مهر، در حال حاضر باور عموم بر این است که آب در حرارت 32 درجه فارنهایت یا صفر درجه سیلسیوس به حالت انجماد میرسد و در صورتی که آب در بطری کاملا پاک قرار گرفته و هیچ غباری در آن وجود نداشته باشد میتواند تا منفی 40 درجه نیز در حالت مایع باقی بماند (حالت فوق سرد) زیرا غبارها ساختار اصلی تشکیل کریسالهای یخی در آب به شمار میروند. [صدای پای آب]
اکنون دانشمندان با کمک لایههای نازکی به نام لایههای شبه شیشهای پیروالکتریک موفق به کشف شیوهای جدید برای کنترل نقطه انجماد آب شده اند، سطوحی که متناسب با حرارت بار الکتریکی خود را تغییر میدهند. زمانی که سطح این لایهها دارای بار مثبت باشد آب با سرعت بیشتر و زمانی که بار منفی باشد با سرعت کمتری به حالت انجماد میرسد.
با کمک لایههای باردار منفی دانشمندان مشاهده کردند میتوان آب در حالت فوق سرد را با حرارت دادن از پایین به بالا به حالت انجماد رساند. برای مثال در صورتی که آب فوق سرد بر روی لایهای از سطح لیتیم تانتالات با بار منفی قرار گیرد، زمانی که سطح تا 17.6 درجه فارنهایت یا منفی 8 درجه سیلسیوس حرارت ببیند آب به سرعت بر روی آن منجمد شده و بار سطح نیز به مثبت تبدیل میشود.
در واقع سطوح با بار مثبت به شکلی شگفتانگیز باعث میشوند آب از پایین به بالا منجمد شوند و سطوح با بار منفی باعث انجماد آب از جهت بالا به پایین خواهند شد که دلیل این پدیده جهت یابی مولکولهای آب عنوان شده است.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، توانایی در کنترل بهتر حرارت انجماد آب فوق سرد میتواند برای بسیاری از فعالیتها از جمله بقای جانداران خونسرد، نگهداری از سلولها و نسوج قابل پیوند بدن انسان و درک بهتر چگونگی تشکیل ابرها حیاتی به شمار رود.