-
عکس زیرخاکی که نخستین بار منتشر میشود؛ دورهمی سفرای خارجی و اعیان و اشراف در باغ صفائیه
باغ صفا از باغهای معروف و زیبای ری که بخش وسیعی از محدوده چشمهعلی را به خود اختصاص داده بود این روزها تنها تکه سبزی است در محله صفائیه. اهالی محله صفائیه و بیشتر محلههای ری خاطرات بسیاری از این باغ دارند.
محله
-
دروازه طهروناین کارگاه را یک ایتالیایی ساخته | سوله بدون ستون با طراحی ویژه
کارگاه نجاری «محمدعلی عالمی» در محله صفاییه که قرار بود روزی کارگاه شیشه گری باشد یکی از نوستالژیک ترین بخش های این محله قدیمی و باصفا در همسایگی چشمه علی است. بانی ساخت این کارگاه که یک زوج ایرانی و ایتالیایی بودند قصه جالبی دارد.
-
دروازه طهرونداستان شکلگیری سومین تیم محبوب پایتخت | عکسهای قدیمی چهرههای فوتبالی این باشگاه را ببینید
قصه شکلگیری باشگاه آرارات از قانون منع فعالیتهای اقلیتهای قومی مذهبی در رژیم گذشته شروع شد. بر اساس این قانون، همه اقلیتهای قومی باید در مدارسی که زبان فارسی تنها زبان رسمی آن بود، ثبتنام میکردند. به همین دلیل، ارامنه تهرانی برای حفظ زبان و هویتشان انجمنهای کوچکی را تشکیل دادند.
-
دروازه طهرونفیلم | ماجرای جهازبرون دختر شاه با فیل در بازارچه قوام
بازارچه قوام الدوله در محله سنگلج که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد پر از خاطرات جذاب و هیجانانگیز و شنیدنی است؛ از ماجرای ساخته شدنش در دوره قاجار در دروازه قزوین تا جهازبرون دختر شاه و مرمت در سال های اخیر.
-
دروازه طهرونمحلهای که روزگاری ضرابخانه سلطنتی بود
محله ضرابخانه دیگر حال و هوای گذشته را ندارد؛ نه از خانههای قدیمی آن که روزگاری در دل یک آبادی خوش آب و هوا جا خوش کرده بودند نشانی باقی مانده و نه از باغها و درختان بلندبالایش.
-
دروازه طهرونعکس زیرخاکی که نخستین بار منتشر میشود؛ دورهمی سفرای خارجی و اعیان و اشراف در باغ صفائیه
باغ صفا از باغهای معروف و زیبای ری که بخش وسیعی از محدوده چشمهعلی را به خود اختصاص داده بود این روزها تنها تکه سبزی است در محله صفائیه. اهالی محله صفائیه و بیشتر محلههای ری خاطرات بسیاری از این باغ دارند.
-
به بهانه سالروز وفات حرم حضرت عبدالعظیمحسنی(ع)
زیر پوست شهراگر تهرانی هستی و به اینجا نمیروی، به خودت ظلم کردی!
اگر تهرانی هستی و هفتهای یک بار به زیارت شاه عبدالعظیم حسنی(ع) نمیروی، به خودت جفا کردهای! این فقط نظر ما نیست؛ آیتالله بهجت (ره) همیشه بر زیارت ایشان تأکید داشتند و در روایت ها آمده است: " ثواب زیارت شاه عبدالعظیم(ع) مانند زیارت کربلاست. "
-
دروازه طهرونشیخ ساده زیست محله ونک که بود؟ | نقش موثر علامه در باسوادشدن دختران محله
اهالی محله ده ونک سال های سال در کنار علامه «علی اصغر کرباسچی»، شیخ بزرگ و نگارنده کتاب توضیح المسائل و مؤسس مدرسه علوی زندگی کردند و راه و سلوک ساده زیستی، مردمداری و ... را از او آموختند.
-
دروازه طهرون۷ سازه آبی منحصربهفرد محله ونک را بشناسید
حفر قنات در روستای خوش آب و هوای ونک هدیه وزیر دارایی قاجارها میرزا یوسف مستوفی الممالک بود. در واقع نخستین قناتی که آب آن از دل رشته کوههای البرز سرچشمه میگرفت در املاک این مرد نیکو کار قجری در دهونک حفر شد.
-
دروازه طهرونچگونه برق به روستای ده ونک رسید | مذاکره اهالی با روسها به نتیجه رسید
باغ مستوفی که تا دوره پهلوی اول هویت خودش را حفظ کرده بود در یک مقطع کوتاه جایی برای استقرار گروهی از مستشاران روسی بود.
-
چند برش از زندگی سردار محمدهادی حاجرحیمی از شهدای سرشناس محله چهارراه لشگر
زیر پوست شهرپیشنهاد طلا فروشی را رد کرد تا سپاهی بماند
فروردینماه سال گذشته در حمله موشکی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه، سرداران مدافع حرم سرتیپ محمدرضا زاهدی و سرتیپ محمدهادی حاجرحیمی و ۵ نفر از افسران همراه آنان به شهادت رسیدند. چند برش از زندگی سردار محمدهادیحاجرحیمی را در گفت و گو با خانواده شهید مرور می کنیم.
-
دروازه طهرونهدیه مخصوص اهالی ونک به وزارت بهداشت چه بود؟
در دوره قاجار دامدارهایی که گوسقندهایشان را برای چرا به ده ونک می آوردند چند روز اینجا می ماندند و در جایی که بعدها به سرطویله معروف شد، اتراق می کردند.
-
دروازه طهروندورهمی جوانان آسمانی محله در خانه مجیدپور
اینجا تکهای از بهشت است. نه میتوان آن را خانه خواند و نه میشود آن را موزه نامید. وقتی به هر سمت و سوی این اتاق ۵۰ متری مینگریم، در واقع طی العرض کردهایم.
-
دروازه طهروننخستین پاتوق ونکیها کجا بود؟ | نخستین مغازهها در خیابان مولانا شکل گرفت
بازارچه دهونک که این روزها به خیابان «شهید صابری» تبدیل شده است، نوستالژیترین بخش ده تاریخی ونک محسوب میشود؛ چراکه این بازارچه پر تردد و پررونق اهالی را دور هم جمع میکرد. وجود چند مغازه بقالی و نانوایی و... این محدوده را بهترین مکان برای دورهمی اهالی و تازه کردن دیدارها بود.
-
دروازه طهرونفرشهای چشمه علی، قالیچه سلیمان شد!
سالهای پایانی دهه ۴۰ ماجرای جالبی در شهر ری رخ داد که هنوز هم از خاطره قدیمیها نرفته. روزی که آلبرت لاموریس با یک بالگرد به حوالی چشمهعلی رفت و کلی سروصدا به پا کرد. ادامه ماجرا را در این فیلم بشنویید
-
دروازه طهرونماجرای خوشگذرانی انگلیسیها در باغ مشهور ده ونک | هندیها را به باغهای پائین دست فرستادند
این باغ که توسط قنات زنده خوئیک آبیاری می شود در سال ۱۳۲۰ شمسی و در جریان جنگ جهانی دوم که متفقین وارد تهران شدند به تصرف انگلیسی ها درآمد.
-
دروازه طهرونتصویری از دروازه دولت تهران که دیگر وجود ندارد
امروز دیگر تهران شهری غولپیکر است که نمیشود دروازهای برای آن متصور شد؛ همان شهری که روزگاری به دروازههایش معروف بود و هر مسافری که پا به تهران میگذاشت حتما از زیر طاق یکی از دروازههای تهران عبور کرده بود.
-
دروازه طهرونیک عمارت و ۳۰ همسر در عشرت آباد
در گذر از بزرگراه صیاد شیرازی حتما نگاهتان به یک عمارت قدیمی افتاده که از داخل پادگان خودنمایی میکند.
-
دروازه طهرونعکسهای کمتر دیده شده از خیابان و میدان انقلاب | تاریخ به روایت یک میدان
وقتی حرف از میدان انقلاب به میان میآید، بوی شور و هیجان و تغییر به مشام میرسد؛ بوی کتاب و آگاهی و البته دانشگاه. در واقع ویترین باشکوه این خیابان همان سردر دانشگاه تهران است و البته قابهای شیشهای فروشگاههای کتاب که هوش از سر عاشقان دانش و آگاهی میبرد.
-
دروازه طهرونکارخانه مرموز شماره ۵ ونک و دردسر خانههای کارگری | ماجرای ماسک های ضدگاز چه بود؟
داستان کارخانه ماسک سازی محله ونک یکی از جنجالیترین داستانهایی است که همچنان نقل اهالی این محله قدیمی است.
-
دروازه طهرونراویان خاموش چند صد ساله | حکایتهای جالب آقابزرگ را بخوانید
یکی از زیباترین و تاریخی ترین بخش های محله ده ونک اماکن مذهبی مثل تکیه، مسجد جامع، حسینیه و امامزاده قاضی است. ساخت این اماکن متبرکه پر از قصه و روایت های فراموش ناشدنی برای اهالی و بانیان ساخت آنهاست؛ زیرا مردم برای خشت خشت آنها از جان و مالشان در سبد اخلاص گذاشتند.