-
قصه خوش زندگی در قلعه بریانک
قلعه بریانک یکی از قدیمیترین نشانههای زندگی در محدوده بریانک بود؛ قلعهای که امروز هیچ اثر و نشانهای جز چند ملک و بنای قدیمی در کوچه قمینژاد، در حوالی میدان بریانک و خیابان شهید عرب، از آن باقی نمانده است. ماجرای زندگی در قلعه بریانک را بخوانید.
محله
-
دروازه طهرونچهارراه اناری امروز؛ نشانی از بریانک پر دار و درخت دیروز
محله بریانک تا قبل از توسعه شهری تهران و سربه فلک کشیدن خانههای سیمانی بی روح، باغات میوه فراوانی داشت که عنوان چند کوچه و خیابان این محله نیز از آنها گرفته شده و از گذشته تا به امروز به همین نام و نشان، آنها را میخوانند، مانند چهارراه اناری.
-
دروازه طهرونقهرمانان و چهرههای محله بریانک | از تهامی و برزگر تا سید جواد هاشمی
محله بریانک به نوعی محله ستارههای فوتبال و سینما محسوب میشود؛ چهرههای سرشناس مهمی که هر کدام در هنر، ورزش و سیاست نقش داشتند و روزگاری در همین محله قد کشیدند.
-
دروازه طهرونبانیان آبادانی بریانک چه کسانی بودند؟
بریانک زمانی روستایی کوچک بود در حوالی دروازه قزوین. در دل این روستا، علاوه بر زمینهای کشاورزی، باغهای پرمحصول میوه مثل زمرد میدرخشید. این باغ ها اغلب مالکان دستبهخیری داشتند که اهالی و همسایههای این باغها از عنایتشان بهره میبردند. قصه خیران این محله را بخوانید.
-
دروازه طهرونقصه خوش زندگی در قلعه بریانک
قلعه بریانک یکی از قدیمیترین نشانههای زندگی در محدوده بریانک بود؛ قلعهای که امروز هیچ اثر و نشانهای جز چند ملک و بنای قدیمی در کوچه قمینژاد، در حوالی میدان بریانک و خیابان شهید عرب، از آن باقی نمانده است. ماجرای زندگی در قلعه بریانک را بخوانید.
-
دروازه طهرونآشنایی با دسرهای فرحزادی | از مَسکوفَک و لَرزونَک تا توتک
یکی از بخشهای جذاب روزهای بهار و شبهای بلند پاییز برای اهالی روستای کوهستانی فرحزاد آماده کردن و خوردن دسر و شیرینیهای خوشمزه محلی بود که طعم دورهمی و مناسبتهای ملی مثل شب یلدا، چهارشنبه آخر سال، نوروز و اعیاد مذهبی و جشنها را چند برابر میکرد.
-
دروازه طهرونگشودن فصل تازهای از کتاب محبّت در کهریزک | به یاد آرسن میناسیان و دکتر محمدرضا حکیمزاده
«شنیده بودیم پزشکی انسان دوست با کمک خانم فخرالدوله که بخشی از اراضی خود را در اختیار ایشان گذاشته به کهریزک رفته و در آنجا تیماردارِ تعدادی معلول و بیمار و افرادِ بیسرپرست شده است. با چند تن از خانمهای همفکر، به فکر افتادیم و با تهیه برخی لوازم پزشکی و مقداری قوت و غذا به کهریزک رفتیم.
-
دروازه طهروندرشکهسواری مجانی در بریانک با طعم شلاق
در روزگاری که اسباب تفریح در تهران کمیاب بود درشکهسواری یک تفریح خانوادگی به حساب میآمد و وقتی هم برنامه زیارت جور میشد، گشتوگذار با درشکه در خیابانهای خاکی و سنگلاخ تهران حکایت یک تیر و دو نشان بود. خواندن قصه حمل و نقل در بریانک خالی از لطف نیست.
-
انوش معظمی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت و گو با همشهری:
زیر پوست شهرحاج قاسم عقیده و افکار مختلف را محترم میشمرد | هنر جلب اعتماد، آن هم با چاشنی محبت و صداقت، خاص حاج قاسم بود
انوش معظمی، بازیگر سینما و تلویزیون: هنر سیاست و مدیریت در آن است که انسان بتواند از حصارهای تنگنظرانه و دیدگاههای رادیکال فراتر رود و به افقی بلند و فراگیر بنگرد. این ویژگی، همان شاخصهای است که حاج قاسم سلیمانی را بهعنوان یک سیاستمدار عادل و آیندهنگر از دیگران متمایز میکند.
-
دروازه طهرونروزی که نهر فیروزآباد دیوانه شد
اهالی محله بریانک خاطرات زیادی از نهر فیروزآباد دارند؛ نهر باریکی که بهیکباره طغیان کرد و خسارات بسیاری به خانههای این محله زد.
-
گزارش نشست تخصصی موسسه بردار تمدن اسلامی با موضوع «تحولات سوریه و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران»
زیر پوست شهرداعش به ۱۰۰ متری خانه بشار اسد رسیده بود
موسسه بردار تمدن اسلامی با هدف بررسی تحولات جاری در سوریه و جایگاه این کشور در معادلات منطقهای و همچنین اهمیت آن برای جمهوری اسلامی ایران، نشست تخصصی با همکاری پژوهشکده شهید صدر با حضور آقای حسن شمشادی، خبرنگار جبهه مقاومت و دکتر حمیدرضا مقصودی، عضو هیئت علمی دانشگاه قم برگزار کرد.
-
دروازه طهرونیادگار تاریخی یزدیها در بریانک
قدیمیترین مساجد محله بریانک، یعنی مسجد المهدی (عج) و مسجد امام حسن مجتبی (ع)، پایگاه مذهبی و فرهنگی این محله تاریخی بوده و هستند.
-
صحبتهای مادر شهیده «فائزه رحیمی» از شهدای حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
زیر پوست شهرفائزه؛ تنها شهید تهرانی حادثه تروریستی کرمان | پیکر فائزه را از رنگ روسریاش شناختند
دانشجوی ۲۰ ساله رشته امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان بود که وارد عرصه خبرنگاری شد و یک روز برای سفر به دیار سرباز وطن، سردار دلها، آماده شد. «فائزه رحیمی» تنها شهید تهرانی حادثه تروریستی کرمان است که از محله کوهک منطقه ۲۲، زائر مزار سردار سلیمانی شد و از همان جا آسمانی شد.
-
دروازه طهرونماجراهای میدان گوجهفرنگی در بریانک
میدان گوجهفرنگی یا همان ایستگاه گوجهفرنگی از معروفترین و خاطرهانگیزترین مکانهای محله تاریخی بریانک است.
-
دروازه طهرونآیا این حسینیه را غولها ساختهاند؟
قدمت حسینیهها را در تهران به دوران قاجار نسبت میدهند؛ زمانی که تکایا در پایتخت ساخته شدند و برپایی تعزیه در ماههای محرم و صفر پررنگ شد.
-
دروازه طهرونرمزگشایی از نام محله بریانک | به نام یک قلعه یا غذای بریانی؟
از روزگاری که محله بریانک قلعهای کهن داشت در آغوش زمینهای زراعی و باغهای انبوه، چند دهه میگذرد. اکنون بریانک با کوچههای تودرتو، خیابانها و آپارتمانهایی که چون غولهای سنگی در دل این شهر دودگرفته جا خوش کردهاند شناخته میشود. در ادامه به وجه تسمیه و تاریخچه این محله پرداختهایم.
-
دروازه طهرونبه نام مادر، چشمان شهید باز میشود
مادر برای آخرین بار صدایش می زند: به حق سالار شهیدان، چشمانت را باز کن!
-
دروازه طهرونبریانک و هفت چنار بخشنده
چنار نزد تهرانیهای قدیم از ارزش و حرمت برخوردار بود و درخت هفتچنار محله بریانک یکی از همین چنارهای معروف پایتخت است.
-
دروازه طهرونفیلم | بریانک؛ فرزند قلعه تاریخی
از روزگاری که محله بریانک قلعهای کهن در آغوش زمینهای زراعی و باغهای انبوه داشت، چند دهه میگذرد.
-
رزمنده غواص لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع) در روزگار دفاع مقدس تشریح میکند
زیر پوست شهرنقش غواصان تهرانی در عملیات کربلای ۵ چه بود؟
غواصان لشکرهای فعال در عملیات کربلای ۵ خطشکن و پیشقراولان این عملیات بودند، اما غواصان لشکر ۱۰ پاشنه آشیل دشمن بعثی در کربلای ۵ بودند. این رزمندگان خطشکن وقتی توانستند دژ مستحکم شلمچه را فتح کنند، سایر نیروها نیز توانستند عملیات را ادامه دهند.
-
دروازه طهرونماجرای تکه زمین وقفی و مادر بچههای کار فرحزاد
میدان اصلی محله فرحزاد، انتهای کوچه استخر؛ اینجا تابلویی بهچشم میخورد به نام «موسسه رویش نهال جوان».