تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳:۱۴

همشهری آنلاین: وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی که 29 بهمن در 25 رشته تخصصی برگزار شده بود، ابطال شد.

به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: نظر به التزام قانونی و اخلاقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به سلامت برگزاری آزمون مهم و حساس پذیرش دستیار تخصصی، رعایت عدالت و مقررات و قوانین مربوط به برگزاری این آزمون، به اطلاع عموم داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون دوره سی و هفتم می‌رساند: در بررسی اعتراضات و شکایات برخی از داوطلبان پس از برگزاری آزمون و وارد دانستن برخی از آنها، به دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی ابطال شد.

از تاریخ صدور این اطلاعیه، کلیه دست‌اندرکاران مرکز سنجش آموزش پزشکی تا حصول نتیجه نهایی، پس از رسیدگی کامل به کلیه ابعاد موضوع از سمت‌های خود عزل می‌شوند. 

تاریخ برگزاری آزمون مجدد دستیاری پزشکی تعیین شد

در پی ابطال آزمون دستیاری، معاون آموزشی وزارت بهداشت زمان جدید برگزاری مجدد آزمون را اعلام کرد.

دکتر محققی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زمان برگزاری مجدد این آزمون را جمعه 27 فروردین ماه سال89 اعلام کرد.

وی با اشاره به دلائل ابطال سی و هفتمین دوره آزمون دستیاری تخصصی، گفت: تا این لحظه تخلفی برای احدی از پزشکان داوطلب آزمون به اثبات نرسیده است، ولی در صورت اثبات، آن فرد نه تنها صلاحیت ادامه تحصیل ندارد بلکه برای همیشه طبابت عمومی هم منع می‌شود.

 وی با بیان اینکه این آزمون حساس ترین آزمونی است که در آموزش علوم پزشکی کشور برگزار می‌شود؛ آن را از جهاتی نسبت به کنکور ورودی حساس تر عنوان کرد و افزود: رقابت برای دستیابی به رشته‌های تخصصی در جامعه‌ پزشکی عمومی کشور بسیار جدی است.

وی با بیان اینکه آزمون دستیاری پزشکی رقابتی و بسیار دشوار است و یک محکی است برای انتخاب افرادی که در رتبه‌های بالاتر قرار بگیرند.

وی با اشاره به تشکیل هیئت بدوی و هیئت تجدیدنظر برای تخلفات در آزمون‌های علوم پزشکی در وزارت بهداشت، گفت: در نیمه دوم سال 84 این هیئت در وزارت بهداشت تشکیل شد و نزدیک به 18 پرونده مرتبط از مراجع قضایی به وزارت بهداشت تحویل داده شد که بر این اساس این هیات در صورت اثبات تخلف برخورد قاطع می‌کند و کسانی که تخلف برای آنها اثبات شود اخراج و از ادامه تحصیل آنها جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به بروز تخلف در آزمون دستیاری در سال 82، گفت: عده‌ای از این افراد تلاش کردند که با طرح موضوع به مراجع دیگر بازگشت به ادامه تحصیل داشته باشند که وزارت بهداشت موضع خودش را اعلام کرد که اگر کسی تخلف آن در آزمون به اثبات رسد از نظر اخلاقی چنین فردی صلاحیت طبابت ندارد و این موضع را هم اکنون نیز اعلام می‌کند.

متخلفان برای همیشه از طبابت محروم می‌شوند

محققی با بیان اینکه لحظه‌های پرالتهابی را پشت سر می‌گذاریم، اظهار کرد: تا این لحظه تخلفی برای احدی از پزشکان داوطلب آزمون به اثبات نرسیده است و حتی در بسیاری از سطوح نزدیک به داوطلبان این اعتماد کامل را داریم که تخلف نکردند اما اگر از سوی مراجع قانونی تخلف کسی به اثبات رسد ما موضعمان موضع قبلی است و برخورد قانونی در حد مقررات انجام می‌شود و از نظر ما این فرد نه تنها صلاحیت ادامه تحصیل ندارد بلکه برای همیشه صلاحیت طبابت عمومی را هم ندارد.

محققی افزود: در حال حاضر جو بسیار آشفته است ولی داوطلبان این آزمون در زمره امین‌ترین و شریف ترین انسان‌هایی هستند که امکان تخلف در آنها وجود ندارد اما وظیفه وزارت بهداشت این است که نهایت تلاش و امانت داری را انجام دهد. به گونه‌ای که شش ماه برای آماده سازی آزمون تلاش مضاعفی انجام شد.

وی افزود: قبل از برگزاری آزمون در چند مورد اطلاعاتی به ما مبنی بر احتمال تخلف و اینکه عده‌ای سوالات را در اختیار دارند رسید بر حسب این اطلاعات بلافاصله این موضوع را بررسی کردیم ولی این موضوع به اثبات نرسید ولی پس از برگزاری آزمون با همکاری چند تن از داوطلبان و شکایاتی که طرح شد مستنداتی دریافت کردیم که تخلفی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه این مستندات در یک مورد مربوط به سوالات بود که خود پزشکان داوطلب آن را در اختیار ما قرار دادند، اظهار کرد: صبح روز برگزاری آزمون، دو برگه حاوی سوالات آزمون توسط عده‌ای از داوطلبان به یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران داده شد، ولی از آنجایی که قبل از ساعت اداری بود کارکنان به آن توجهی نکرده بودند و حدود ساعت 11 متوجه آن شدند و آن را در اختیار وزارت بهداشت قرار دادند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: تعداد سوالات 25 سوال بود که آنها یا بعضا عین سوالات طرح شده در آزمون و یا از نظر محتوایی با سوالات آزمون منطبق بود که در کتابخانه یکی از دانشگاه‌ها در اختیار داوطلبان قرار گرفته بود، این موضوع این شائبه را ایجاد کرد که امکان دارد سوالات آزمون از نقطه‌ای به بیرون صادر شده باشد ولی اینکه چگونه این سوالات در اختیار آنها قرار گرفته و یا اینکه مورد استفاده قرار گرفته است یا نه اطلاعی نداریم و زمانی به ما اثبات شد تعدادی از سوالات در اختیار داوطلبان قرار گرفته است با دستور وزیر آزمون لغو شد تا خدای ناخواسته احدی به ناحق امتیازی کسب نکند.

وی تاکید کرد: آنچه که مسلم است مجموعه برگزارکننده علیرغم تلاش‌های صادقانه‌ای که انجام دادند از این به بعد متولی برگزاری آزمون نیستند تا رسیدگی نهایی در این زمینه انجام شود و پس از بررسی مجددا افرادی در مرکز سنجش آموزش پزشکی مستقر شوند.

وی با بیان اینکه آزمون مجددا برگزار خواهد شد، خاطر نشان کرد: با پیش بینی‌های در نظر گرفته شده بازسازی سازمان برگزار کننده آزمون زیاد طول نمی‌کشد و در این مورد نهایت دقت انجام خواهد شد تا در موعد صحیح آزمون برگزار شود.


شناسایی متخلفان آزمون دستیاری و تشکیل پرونده قضایی

 عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز از شناسایی متخلفان آزمون دستیاری خبر داد.


اسدالهی، نماینده تربت جام با اشاره به ابطال آزمون دستیاری تخصصی، گفت: این ابطال حرکت خوبی بود چرا که هر ساله در آزمون‌های دستیاری شبهاتی ایجاد می‌شد ولی امسال با طرح شبهه در این زمینه وزیر بهداشت آزمون را ابطال کردند و قرار است این آزمون مجددا برگزار شود.

 وی با بیان اینکه قطعا مجلس در این زمینه حساسیت‌های لازم را دارد گفت: تا کنون بحث‌هایی که پس از برگزاری هر آزمون دستیاری ایجاد می‌شد در حد صحبت بود ولی در این دوره وزیر بهداشت حرکت بسیار خوب و عملی انجام دادند.

وی با بیان اینکه متخلفان شناسایی شدند، تصریح کرد: این اقدام پیشگیرانه خوبی است چرا که افرادی که تخلف کرده‌اند در برگزاری آزمون دخیل بوده‌اند.

اسدالهی در خاتمه با تاکید بر اینکه اقدام به جایی در این زمینه انجام شده است گفت: وزیر بهداشت در راستای تخلف عزل‌هایی را انجام دادند که پرونده قضایی برای آنها در حال تشکیل است.

عباسپور: سوالات لو رفته بود

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این باره با بیان اینکه پس از برگزاری آزمون دستیاری، از لو رفتن سوالات مطلع شده است، گفت: با ابطال آزمون دستیاری پزشکی حق داوطلبان از بین نمی‌رود.

علی عباسپور تهرانی‌فرد در مورد ابطال آزمون دستیاری پزشکی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پس از برگزاری آزمون دستیاری به ما خبر داده شد که سوالات آزمون به طور گسترده در اختیار عده‌ای از داوطلبان قرار داده شده و نهایتا داوطلبان به سوالات دسترسی داشته و این سوالات فروخته شده است.

وی گفت: پس از اطلاع و پیگیری از مطمئن شدن و لو رفتن سوالات با وزیر بهداشت تماس گرفته و وی را در جریان قرار دادم و وی قول صد در صدی داد تا به طور جد مساله را پیگیری خواهد کرد.

عباسپور با اشاره به اینکه از سوی وزیر بهداشت، تیمی تشکیل شد و شدیدا موضوع مورد پیگیری قرار گرفت، خاطرنشان کرد: پس از اینکه لو رفتن سوالات به اثبات رسید، وزیر بهداشت شب گذشته به بنده اطلاع داد که به طور قطع این امتحان را ابطال خواهد کرد.

وی ضمن تقدیر و تشکر از وزیر بهداشت برای پیگیری و بررسی سریع این موضوع اظهار کرد: خوشحال هستیم که بلافاصله وزارت بهداشت به دستور وزیر مربوطه پیگیری‌ها را انجام داده و نهایتا لو رفتن سوالات را تایید کرده‌اند و آزمون ابطال شد تا حق داوطلبان از بین نرود، بنابراین از این وزارتخانه و شخص وزیر تشکر می‌کنیم؛ چرا که اگر موضوع به گذشت زمان سپرده می‌شد، ممکن بود این امر برای عده‌ای احقاق حق کند و مدعی شوند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با یادآوری اینکه در مجلس هفتم نیز درارتباط با لو رفتن سوالات آزمون دستیاری در سال 82، هیات تحقیقی و تفحصی تشکیل شد، افزود: پس از اطمینان از لو رفتن سوالات نهایتا با عده‌ای که در آن سال به طور محدود در این اقدام دست داشتند و افرادی که از این طریق وارد دوره تخصصی شده بودند، برخورد شد؛ اما نهایتا در آن آزمون با توجه به اینکه نتیجه اعلام شده بود و حتی قوه قضاییه و وزارت علوم هم با افرادی که سوال آزمون را لو داده بودند برخوردهای لازم را انجام دادند، بازهم معلوم نشد تمام افرادی که از این طریق وارد دوره تخصصی شده بودند تنبیه شده و به سزای عملشان رسیدند یا خیر؟

عباسپور افزود: در آزمون دستیاری فعلی که با دلایل قطعی مساله به ما منعکس شد و وزارت بهداشت نیز پس از تماس با وی و در جریان قرار گرفتن این موضوع، مسئله را پیگیری کردند و تقلب و لو رفتن سوالات در آزمون اثبات شد، خوشبختانه این آزمون ابطال شد و حق داوطلبان در این شرایط محفوظ خواهد ماند.

وی درخواست کرد تا با متخلفان که در سیستم کل طراحی سوال دست داشتند برخورد قاطعی صورت گیرد. رییس کمیسیون آموزش مجلس گفت: نسبت به کل سیستم برگزاری آزمون تخصصی از ابتدا که طراحی سوال صورت می‌گیرد تا زمان برگزاری آزمون باید نظارت کاملی صورت گیرد.

نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه باید با تمامی افرادی که در این اقدام مشارکت داشتند برخورد قاطعی صورت گیرد، افزود: قانون تخلفات در آزمون‌های سراسری در سال 85 به تصویب مجلس رسیده و در آن قانون نیز دست قضات و وزارتخانه برای برخورد با متخلفان، باز است و از قوه قضاییه و دادستانی نیز درخواست می‌کنیم نسبت به کسانی که تخلف کرده‌اند برخورد ویژه‌ای انجام دهند تا سریعا این افراد شناسایی شده و عمق این تخلف مشخص شود.

عباسپوربا اشاره به اینکه با همت وزارت بهداشت این آزمون ابطال شد و سعی نشد تا پرده پوشی انجام شود، تاکید کرد: باید هرچه سریعتر کلیه ریشه‌های این باند فساد در وزارت بهداشت خشکیده شود، تا انشاءالله این آزمون مهم دوره‌های تخصصی به طور دقیق برگزار شده و داوطلبین با آرامش خاطر بدانند که تنها ملاک انتخاب در این آزمون سطح علمی و تخصصی آنهاست.

وی گفت: در این شرایط برای آزمون‌های کشور این اطمینان را ایجاد خواهیم کرد که صد در صد به طور دقیق و صحیح برگزار خواهد شد.

داوطلبان: وزیربهداشت پاسخگو باشد

همچنین جمعی از شرکت کنندگان آزمون دستیاری نیز در پی ابطال آزمون در برابر وزارت بهداشت تجمع کردند.

این دانشجویان با تاکید بر اینکه متقلب‌ها باید شناسایی شوند، خواستار پاسخگویی وزیر بهداشت در این باره شدند.

یکی از داوطلبان در این باره گفت: این اتفاق و ادعاها به نوعی هر ساله رخ می‌دهد. ما بیش از یک سال است که برای آزمون زحمت کشیده‌ایم، این عدالت نیست که بجای اینکه متقلب‌ها را شناسایی و با آنها برخورد کنند، آزمون را لغو می‌کنند.

وی افزود: مسئولان وزارت بهداشت نباید به این راحتی زحمات چند ساله ما را نادیده بگیرند، کاش به جای ابطال، امنیت آزمون را بیشتر می‌کردند.

یکی دیگر از شرکت کنندگان هم با بیان اینکه ما داوطلبان دو یا سه سال برای این آزمون زحمت کشیده‌ایم و مشکلات را تحمل کرده‌ایم، گفت: هنوز کلید سوالها اعلام نشده است و ما نمی‌دانیم که چگونه امتحان خود را داده‌ایم، آنوقت وزیر بهداشت به خاطر یک شایعه؛ کل آزمون را ابطال می‌کند. این شایعات همیشه وجود داشته است.

این شرکت کننده تاکید کرد: نباید با سرنوشت افرادی که یک سال برای این آزمون زحمت کشیده‌اند به خاطر عده‌ای متقلب بازی شود.

وی افزود: وزیر باید پاسخگو باشد که چه کسی تقلب کرده است و نباید کل آزمون لغو شود.

یکی دیگر از داوطلبان با اعتراض نسبت به لغو آزمون گفت: سالی یک امتحان برگزار می‌کنند و جای سوال دارد که چرا نمی‌توانند امنیت آزمون را تامین کنند تا پس از آن، چنین اتفاقاتی رخ ندهد.

وی درادامه اعتراض خود گفت: ما این همه استرس تحمل نکرده‌ایم که به بهانه تقلب یک عده، آزمون را لغو کنند.

پدر یکی دیگر از شرکت کنندگان که فرزندش در حال گریه کردن بود، با بیان اینکه فرزندم یکسال است که به صورت شبانه روزدرس خوانده است، گفت: باید جلوی متقلبین گرفته شود؛ نه اینکه آزمون لغو شود.

وزیر بهداشت براى حمایت از داوطلبان آزمون دستیارى را باطل کرد

مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: آزمون پذیرش دستیاری که پنجشنبه 29 بهمن ماه برگزار شده بود پس از ابطال آن توسط وزیر بهداشت، 27 فرودین ماه سال 1389 برگزار خواهد شد.

دکتر عباس زارع نژاد؛ مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این باره ، اظهار کرد: با دستور وزیر بهداشت، پس از ابطال آزمون دستیاری بر اساس تصمیم‌گیری صورت گرفته در وزارت بهداشت این آزمون 27 فروردین ماه سال آینده برگزار خواهدشد.

وی افزود: تعدادی از شرکت کنندگان در این آزمون اعتراضات و شکایات خود را نسبت به نحوه برگزاری آزمون پذیرش دستیاری به وزارت بهداشت ارائه کردند که پس از بررسی های انجام شده، تخلفات محرز شد و وزیر بهداشت برای حمایت از داوطلبان و جلوگیری از هدر رفتن زحمات شرکت کنندگان، این آزمون را باطل و دستور برگزاری مجدد آن را صادر کردند.

زارع نژاد یادآور شد: موضوع ابطال آزمون دستیاری در جهت احقاق حق افرادی است که در این آزمون زحمت کشیده اند و مسئولان وزارت بهداشت خود را موظف می دانند با دفاع از حق این افراد جلوی تخلف سوء استفاده کنندگان از این آزمون را بگیرند.

همچنین دکتر محمد علی محققی؛ معاون آموزشی وزیر بهداشت نیز در این باره گفت: پس از برگزاری آزمون با همکاری چند نفر از پزشکان داوطلب امتحان و شکایات مطرح شده، مستنداتی را دریافت کردیم که در یک مورد مربوط به 25سؤال بود که جمعی از پزشکان در اختیار داشتند.

وی با اشاره به این که تاکنون هیچ عامل متخلفی شناسایی نشده است، اظهارکرد: اواخر شب امتحان یک بسته از سؤالات بدون اینکه باز شود به یکی از دانشگاه های تهران تحویل داده شده بود و در صبح روز برگزاری امتحان، این بسته سؤالات در اختیار دانشگاه قرار می‌گیرد که چون قبل از ساعت اداری بوده (ساعت 7 صبح) مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است تا این که ساعت11مشخص می شود که 25سؤال در این بسته است که از نظر محتوایی با سؤالات آزمون انطباق دارد.

وی افزود: از آنجایی که این آزمون بسیار حساس است و احتمال ضایع شدن حق برخی پزشکان می رود این آزمون را ابطال کردیم تا احدی به ناحق امتیازی کسب نکند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت تأکید کرد: از آنجایی که فضای فعالیت ما اخلاقی است و پزشکان از معتمدترین افراد جامعه هستند اگر این تخلف از طریق پزشکی به اثبات برسد حق شرکت در آزمون های پزشکی را دیگر نخواهد داشت و با همکاری نظام پزشکی حق طبابت نیز باید از وی گرفته شود زیرا این افراد صلاحیت طبابت را نیز نخواهند داشت.