تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۸

همشهری آنلاین: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایجاد قائم‌مقامی قرآن در وزارت ارشاد خبر داد و گفت:

وزارت ارشاد متولی فرهنگ و هنر کشور است و مسؤولیت پاسخ‌گویی به مردم، دولت و مجلس را به عهده دارد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سید محمد حسینی با بیان این مطلب در جمع استانداران کشور اعتبارات موجود در سال 89 را مناسب توصیف کرد و از تمامی استانداران و مسوولان اجرایی کشور خواست با هدایت ، نظارت و ساماندهی مناسب شرایطی را فراهم کنند تا اعتبارات درمحل های مناسب هزینه گردد .

وی با اشاره به اینکه  افزایش اعتبارات استانها نباید موجب نابسامانی دستمزد فعالیت های فرهنگی و هنری شود، گفت: باید با هماهنگی های لازم میان دستگاهها و بخش های مختلف شرایط افزایش کیفی و کمی تولیدات و فعالیت ها فراهم شود.

حسینی به کاهش اعتبار 40 میلیارد تومانی وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد گفت: در شهرستانها طرح های عمرانی نیمه تمامی همچون کتابخانه ها ، سالن های نمایش و مجموعه های فرهنگی وجود دارد که نیازمند همکاری استانداران است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های گسترده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از همکاری و مشارکت استانداران و مسوولان استانها در برگزاری نمایشگاه ها و همایش ها تقدیر کرد و گفت: حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه های کتاب و تاکید رییس جمهوری بر برگزاری بهینه این نمایشگاه ها،  بیانگر اهمیت دادن مسوولان بلندپایه نظام به مقوله کتاب و کتابخوانی است.

وی با اشاره به حضور گسترده خانواده ها در نمایشگاه کتاب تهران گفت:  نمایشگاه کتاب تهران در سطح بزرگترین نمایشگاه های جهان و در رتبه سوم قرار دارد و لذا در صورت تامین مکان مناسب و تقویت نمایشگاه های استانی،  برخی از مشکلات موجود بازدید کنندگان کاهش می یابد و شرایط  توسعه فرهنگ کتابخوانی درکشور نیز بیش از  بیش فراهم می شود.

وزیر فرهنگ  و ارشاد اسلامی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در جوار ثامن الائمه درباره کتاب اشاره کرد و گفت: ایشان یکی از مصادیق بارز همت و کار مضاعف را ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه اعلام کردند که برای رسیدن به این مهم و افزایش سرانه کتابخوانی، تلاش همگان ضروری است.

حسینی به طرح پیشنهادی رئیس قوه مجریه کشور تحت عنوان "کتاب من" در نمایشگاه بیست و دوم و ضرورت فعال شدن این طرح در 11 استان کشور اشاره کرد و گفت: تامین کتاب مورد نظر متقاضیان درصورت موجود نبودن آن در کتابخانه حداکثر درمدت دوهفته و توسعه این طرح در سراسر کشور در اولویت های  برنامه های این وزارت خانه قرار دارد.

وی با اشاره به عدم توازن در انتشار نشریات در استانها  بر حمایت مالی از مطبوعات و رسانه های کشور تاکید کرد و گفت: در سفر استانی هرمزگان و آذربایجان غربی حمایت از مطبوعات جزء مصوبات آورده شده و بزودی شرایطی فراهم می شود تا دست استانداران برای کمک و حمایت از رسانه ها باز باشد.

حسینی همچنین درباره فعالیت های قرآنی گفت: جشنواره قرانی تحت عنوان "منظومه جشنواره قرآنی آیات" که هم آیات قرآنی و هم نشانه ها و آیات ائمه معصومین را شامل می شود در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

وی افزود: این جشنواره ها ، شامل فیلمنامه نویسی، نمایشنامه نویسی، هنرهای تجسمی، گرافیک، فیلم مستند و تئاتر می شود و امسال با کمک استانداران با شکوه لازم برگزار خواهد شد.

حسینی به برگزاری "جشنواره قرآنی فجر" برای نخستین بار در کشور اشاره کرد و گفت : این جشنواره در ابتدا در استانها  و سپس در تهران برگزار می شود و سایر نمایشگاه های قرآنی نیز هم درتهران و هم در استانها برپا خواهد شد.

وی به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره پرداختن به فعالیت های قرآنی از سوی چهار وزارتخانه  اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی در سطح عامه مردم، وزارت آموزش و پرورش در مدارس و وزارتخانه های بهداشت و علوم درسطح آموزش عالی مسوولیت  فعالیت های قرآنی را بر عهده دارند.

حسینی اختصاص نیم درصد درآمد دستگاه های اجرایی به امر قرآن را عامل مهمی در جلوگیری از نابسامانی ها، ناهنجاری ها و موازی کاری ها در کشور دانست وافزود: با تشکیل شورای قرآنی با محوریت استانداران ، مشارکت ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانها و هماهنگی میان دستگاهها می توان به نحو چشمگیری به ترویج فعالیت های قرآنی در کشور پرداخت.

وی از دستور رییس جمهور درخصوص ایجاد قائم مقامی قرآن در وزارت ارشاد خبر داد و گفت: اکنون حدود یک هزار موسسه قرآنی مورد حمایت ارشاد است و با توجه به اهمیت قرآن ، این موسسات همچنان در حال توسعه است.

وی بر حمایت جدی استانداران از کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: تشکیل خانه های فرهنگ دیجیتال که تا پایان امسال به  500 مورد افزایش می یابد ، شبکه مهمی است که کل کشور را به هم متصل می کند.

حسینی ادامه داد: ساخت بازیهای رایانه ای و انیمیشن در سال جاری نیز همکاری جدی استانداران و مسوولان استان را طلب می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سرعت بخشیدن به اقدامات در استانها را بسیار مهم خواند و گفت: افزایش اعتبارات در سال جاری باید منتج به اقدامات مثمرثمر شود.

وی با اشاره به فعالیت های انجمن آثار و مفاخر ایران گفت : ریاست این انجمن  را رییس جمهور به عهده دارد و وجود شخصیت های بزرگ در شهرستانها بهترین شرایط را برای برگزاری همایش ها و کنگره ها، ساخت فیلم و نوشتن کتاب برای تجلیل از مقام آنان فراهم می کند.

 حسینی به لزوم فعال شدن کتابخانه های سیار و نیاز به همکاری مسوولان استانها در این باره  اشاره کرد و گفت: ایجاد فروشگاه ونمایشگاه دائمی عرضه محصولات فرهنگی بویژه در مناطق مرزی با توجه به رویکرد فرهنگی دولت در اولویت است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور برگزاری مستمر جلسات شورای فرهنگ عمومی استانها را عامل همگرایی بیشتر میان دستگاههای اجرایی و هزینه کرد بهینه اعتبارات در استانها دانست و گفت: برخی از امور زیر بنایی و استراتژیک در کشور شتاب گرفته است که همدلی،  تلاش و همت مضاعف همه مسوولان استانی را ضروری می کند.

حسینی تدوین نهایی ضوابط نشر کتاب ، تدوین نظام جامع رسانه ای، آیین نامه الحاق سایت ها و خبرگزاری ها به قانون مطبوعات ، تدوین سیاست های سینمایی که در معرض نقد قرار گرفته، آماده شدن سند مطالعه مفید در شواری فرهنگ عمومی در مساله قرآنی را از دیگر اقدامات زیربنایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  خواند و گفت: مسوولیت هماهنگی، پیگیری و گزارش دهی فعالیت های قرآنی، فرهنگی و هنری در کشور به عهده  این وزارتخانه است و ضرورت دارد  نهادهای فعال قرآنی در استانها با وزارت ارشاد هماهنگ باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  با اشاره به آیین نامه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که بزودی اعلام خواهد شد گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی با ریاست استانداران و استقرار  دبیرخانه آن نیز در ادارات ارشاد استانها  به زودی فعال خواهد شد.

وی افزایش بودجه کانون های فرهنگی هنری مساجد را از یک میلیاردو 300 میلیون تومان در سال 83 به 25 میلیارد تومان در سال 89 بیانگر اهمیت دادن دولت به مسایل قرآنی دانست .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرح موضوع نامگذاری استانها  درشواری فرهنگ عمومی اشاره کرد وگفت : نامگذاری استانها نیاز به کار کارشناسی دارد که با همکاری استانداران و ارائه پیشنهادات آن ها مورد بررسی می گیرد.

حسینی درباره برگزار ی کارگاههای آموزشی برای مدیران گفت: دروهله اول این کارگاهها برای مدیران فرهنگی کشور و از استان قم  آغاز می شود  و در مراحل بعدی سایر مدیران دستگاهها و وزیران را نیز شامل خواهد شد.

وی خبرگزاری جمهوری اسلامی و موسسه ایران را به عنوان پشتیبانان رسانه ای برای مسوولان استان ها دانست و با توجه به وجود کارشناسان خبره در این دو نهاد خواستار توسعه همکاری مسوولان استانها با آنان شد.

برچسب‌ها