9روز پس از تصویب قطعنامه 1929 علیه جمهوری اسلامی ایران و پس از واکنش مقامات و چهره‌های گوناگون صحنه سیاست ایران، پاسخ و موضع رسمی ایران به چهارمین قطعنامه تحریم، منتشر شد.

در این بیانیه که دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی آن را برای رسانه‌ها ارسال کرده، نوشته شده است: جمهوری اسلامی ایران  با تاکید مجدد بر مفاد بیانیه تهران اعلام می‌کند که هرگونه اقدام علیه منافع قانونی و مشروع ملت ایران متقابلا پاسخ قانونی و اقدام مقتضی جمهوری اسلامی ایران را به‌همراه خواهد داشت.

در این بیانیه  آمده است: در 9ژوئن 2010 قطعنامه 1929 شورای امنیت صادر شد. برخلاف انتظار جامعه جهانی این قطعنامه برای محکومیت حمله به کشتی آزادی که کمتر از 10 روز قبل  از آن اتفاق افتاده بود و وضع مجازات علیه عاملان آن صادر نشد، بلکه جامعه جهانی شاهد بود ایالات متحده که رسما خود را متعهد به حمایت از رژیم صهیونیستی می‌داند در پشتیبانی و حمایت از جنایت مزبور مانع اقدام شورای امنیت شد.

این قطعنامه همچنین پاسخی به سند نهایی اجلاس بازنگری NPT نبود که 15 روز قبل از آن 189‌کشور در آن بر الزام رژیم صهیونیستی به پیوستن به NPT تاکید کرده بودند.

جامعه جهانی پیش از این نیز هیچ قطعنامه‌ای از شورای امنیت درباره چگونگی اشاعه سلاح‌های هسته‌ای به رژیم صهیونیستی ندیده بود و هیچگاه شورای امنیت نخواسته است بررسی کند چه کسانی سلاح هسته‌ای را در اختیار این رژیم قرار داده اند ! چرا‌که برخی اعضای ثابت شورای امنیت خود متهمان اصلی این اشاعه هستند.

همچنین موضوع قطعنامه 1929 نگرانی درباره تولید، ساخت، تکثیر و آزمایش نسل جدید سلاح‌های هسته‌ای از سوی اعضای ثابت شورای امنیت نیست و در آن اشاره‌ای به 11 پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بازنگری NPT برای خلع سلاح و عدم‌اشاعه نشده است؛ پیشنهادهایی که استقبال جامعه جهانی را به‌دنبال داشت.

موضوع قطعنامه بر خلاف انتظار جامعه جهانی درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اتهاماتی واهی است که نه تنها هیچگاه ثابت نشده بلکه در آخرین گزارش مدیرکل آژانس که تنها یک روز قبل از قطعنامه منتشر شد،  برای بیست و دومین بار به صراحت تاکید شد این فعالیت‌ها هیچگونه انحرافی از اهداف صلح‌آمیز نداشته است.

صادر‌کنندگان قطعنامه خود را در حالی در معرض قضاوت جامعه جهانی قرار دادند که جهان کمتر از یک ماه قبل از صدور قطعنامه شاهد بیانیه تهران بود که در آن به صراحت بر همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و اجتناب از مقابله با حقوق ملت‌ها تاکید شده بود.

ایالات متحده آمریکا درحالی‌که ترکیه و برزیل را برای تعامل با تهران تشویق می‌کرد، یک ماه پس از صدور بیانیه تهران و استقبال جهانی از آن، که در بیانیه 120‌کشور عضو جنبش عدم‌تعهد بروز کرد، به مقابله با آن برخاست.

صدور قطعنامه 1929 در فضای بیانیه تهران و حمله به کشتی آزادی برای جامعه جهانی صحت دیدگاه جمهوری اسلامی ایران را اثبات نمود:
1- اثبات کرد شورای امنیت نمی‌تواند مرجع مناسبی برای تامین امنیت و حقوق ملت‌ها باشد و نشان داد مادام که ایالات متحده آمریکا رسما خود را متعهد به امنیت رژیم صهیونیستی و حمایت از جنایات آن می‌داند شورای امنیت قطعنامه‌ای در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی صادر نخواهد کرد.


2- اثبات کرد ایالات متحده آمریکا امروز بیش از همیشه با بی‌اعتباری و بحران اعتماد در جهان روبه‌روست و شعار تغییر نیز نتوانست اعتبار از دست‌رفته دولت آمریکا را برگرداند. جامعه جهانی به روشنی شاهد بود رئیس‌جمهور آمریکا بسان اسلاف خویش حاضر است با دروغ از اعتبار کشورهای دیگر هزینه کند.

اظهارات رئیس‌جمهور برزیل و نخست‌وزیر ترکیه در تبیین رفتار غیرصادقانه رئیس‌جمهور آمریکا امروز در معرض قضاوت جامعه جهانی است.

3- اثبات کرد دولت ایالات متحده آمریکا به‌عنوان مجرم اصلی استفاده از سلاح هسته‌ای و تکثیر و تولید و آزمایش آن، بزرگ‌ترین تهدید جامعه جهانی است که این تهدید بیش از همه متوجه امنیت شهروندان آن کشور است. رژیمی که قادر به مهار یک چاه نفت نیست چگونه می‌تواند اعتماد جامعه جهانی را برای مهار زرادخانه‌های هسته‌ای خود که امنیت جهانی را به خطر می‌اندازد، فراهم سازد؟

4- اثبات کرد دولت آمریکا برای انحراف افکار عمومی از تهدیدهای واقعی که حاصل سیاست‌های غلط این رژیم در انباشت سلاح‌های هسته‌ای و حمایت از تروریسم دولتی است، سعی دارد با ساخت تهدیدهای فرضی و دروغین، توجه جامعه جهانی را از تهدیدهای واقعی منحرف نماید.

5- اثبات کرد برخی دولت‌های انحصار طلب، درصدد هستند سایر ملت‌ها را از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و داشتن چرخه سوخت که از مصادیق بارز  حق توسعه،  حق ملت‌ها نسبت به منابع طبیعی و حق تعیین سرنوشت ملت‌هاست،‌ محروم سازند.

اینک با استفاده از فرصتی که در افکار عمومی جهان برای اثبات دیدگاه‌های فوق به‌وجود آمده است جمهوری اسلامی اعلام می‌نماید:1- ورود شورای امنیت در موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران غیرقانونی، بی‌اعتبار و برخلاف نص صریح ماده 39 منشور و در مغایرت کامل با الزامات سازمانی و پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و این شورا باید سریعا نسبت به اتخاذ اقدامات جبرانی و رفع اشتباهات گذشته خود اقدام نماید.

2- جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام می‌نماید هر گونه اقدام علیه منافع قانونی و مشروع ملت ایران متقابلا پاسخ قانونی و اقدام مقتضی جمهوری اسلامی ایران را به همراه خواهد داشت.

3- ناکامی دولت آمریکا در به‌دست آوردن تمام آرای شورای امنیت به‌رغم فشارهای غیرمعمول و تماس‌های رئیس‌جمهور این کشور و عدم‌همراهی جامعه جهانی با اراده برخی قدرت‌ها که در بیانیه جنبش عدم‌تعهد به نمایندگی از دو سوم کشورهای جهان مشهود است، گویای شروع دوران جدیدی از مناسبات جهانی برای تامین حقوق ملت‌ها بر پایه عدالت و احترام است.

4- ما از اینکه هدف انسانی  انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ کس به فرصتی برای همکاری و همبستگی دولت‌های مستقل تبدیل شده است استقبال می‌کنیم و آن را پدیده مبارکی در دفاع از حقوق اساسی ملت‌ها می‌دانیم.

ازاین‌رو اصرار دولت آمریکا را در ادامه مسیر غلط گذشته برای آنها پرهزینه، بی‌فایده و بن بست می‌دانیم که فقط موجب آن می‌شود پرده از چهره مناسبات ناعادلانه و غلط شورای امنیت برداشته شود و عزم ملت‌ها را برای ایجاد مناسباتی صحیح در صحنه بین‌المللی جدی‌تر نماید.

5- جمهوری اسلامی ایران با تاکید مجدد بر مفاد بیانیه تهران آن را مبنایی شایسته برای همبستگی دولت‌های مستقل در مقابله با زیاده‌خواهی‌ها و تعامل بیشتر برای صلح، عدالت و سعادت می‌داند.

تصویب تحریم‌های مضاعف اتحادیه اروپا علیه ایران

سران اتحادیه اروپا در برنامه کاری خود سفری را به بروکسل پیش‌بینی کرده بودند تا در نشستی با همتایان خود تحریم‌های بیشتری را درباره ایران، به تصویب برسانند. این تحریم‌ها روز پنجشنبه تصویب شد.

مبنای این تحریم‌ها آنجا بود که کشورهای صاحب نفوذ در این اتحادیه، تحریم‌های دور چهارم شورای امنیت علیه ایران را کافی ندانستند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، تحریم‌های اتحادیه اروپا با وجود صدور قطعنامه چهارم شورای امنیت سازمان ملل متحد و با هدف اعمال فشارهای بیشتر بر ایران تصویب شده  است.

این در حالی است که یک روز پیش از نشست سران اتحادیه اروپا، دولت آمریکا از تهیه فهرست شرکت‌های ایرانی مشمول تحریم‌های یکجانبه این کشور خبر داد. براساس این گزارش، تحریم‌های مورد نظر اتحادیه اروپا شامل ممنوعیت سرمایه‌گذاری، کمک‌های فنی و انتقال فناوری در حوزه صنایع نفت و گاز است.

این تحریم‌ها همچنین سیستم حمل‌ونقل بین‌الملل، بانکداری و صنعت بیمه ایران را نشانه گرفته است. خاطرنشان می‌شود که پیش‌نویس قطعنامه تحریمی یکجانبه اروپا در روز دوشنبه  هفته گذشته توسط وزیران خارجه اتحادیه اروپا، با تلاش‌های آلمان و با وجود مخالفت‌های اولیه سوئد تهیه شده بود. در بخشی از بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه اروپا از ایران خواسته شده با توقف برنامه هسته‌ای  خود، دعوت کشورهای غربی به مذاکره در این مورد را بپذیرد.