این در حالیست که عدهای گمان میکردند به دنبال کاهش خرید و فروش مسکن، قیمت مسکن اگر کاهش نیابد افزایش هم نخواهد یافت .
در همین زمینه عضو انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان در پاسخ به پرسش همشهری مبنی بر دلایل افزایش بهای مسکن گفت: تقاضا بالای زمین ازجمله دلایل افزایش قیمت مسکن در کشور است.
پبیژن کاموری افزود: اعلام بهای مسکن و اجاره بهای مسکن به شکل غیر واقعی باعث میشود که برخی از متولیان ساخت و ساز، قیمت ساختمان را بالاتر از نرخ تورم به فروش رسانند و از این راه سود قابلتوجهی به دست آورند.
وی با اشاره به اینکه از سال 81 تاکنون بازار مسکن همچنان در رکود به سر میبرد و در این رکود تورم هم دیده میشود، اظهار کرد: زمانی که قیمت مسکن بالاتر میرود قدرت خرید مردم نیز به همان میزان کاهش پیدا میکند.
این در حالیست که با بیشتر شدن اختلاف این 2 سطح ، باز هم اقداماتی چون اعطای وامهای مسکن نتوانسته است مشکل را حل کند.
سیاستهای اتخاذ شده موفق نبودهاند
در عین حال، یک عضو کمیسیون عمران مجلس هم گفت : متعادل کردن قیمت زمین، عرضه مصالح ساختمانی به قیمت تولیدی و در اختیار گذاشتن تسهیلات بانکی به انبوهسازان مسکن، از رکود بازار مسکن و گرانی و افزایش اجاره بها جلوگیری میکند.
ولی آذروش اظهار کرد: چالش اساسی در بخش مسکن ناشی از عدم برنامهریزی موثر در این بخش است و ناموفق بودن سیاستهای اتخاذ شده در این زمینه، دلیل اصلی رکود بازار مسکن بوده است.
وی تاکید کرد: این امر نهتنها زمینهساز کاهش قیمت مسکن نشده است، بلکه به نوعی افزایش بیرویه اجارهبها و قیمت خرید مسکن را هم بهدنبال داشته است.
وی گفت: در حال حاضر سیاستهای بخش زمین کاملاً در اختیار دولت است که در این زمینه با عرضه زمین ارزانقیمت به تولیدکنندگان انبوهساز، میتوانیم میان عرضه و تقاضای بازار مسکن تعادل ایجاد کنیم.
تصمیمگیریهای مقطعی در بازار مسکن
همچنین معاون پیشین وزارت مسکن و شهرسازی اظهار کرد: با وجود اعلام اخباری از سوی مسئولان مبنی بر توسعه ساخت و ساز همچنان شاهد رکود در بخش مسکن هستیم.
حمید رضا هاشمی افزود: رکود فعلی حاصل تصمیمگیریهای مقطعی دولتها و سیاستگذاریهای متولیان امر در بخش مسکن است و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم در مدت کوتاهی رفع شود.