همشهری آنلاین: نتایج ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای تهران نیز نشان می‌دهد در روز چهارشنبه بر غلظت آلاینده‌های هوا افزوده شده و شاخص کیفیت هوای تهران از «نیمه شرایط هشدار» هم فراتر رفته است.

 به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای شهر تهران بر میزان غلظت آلاینده‌های ذرات معلق کمتر از ده میکرون و ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون نسبت به روز گذشته افزوده و از میزان غلظت آلاینده‌های منوکسیدکربن، ازن و دی اکسید گوگرد کاسته شده است. همچنین بر میزان غلظت آلاینده دی‌اکسید نیتروژن تغییری ملاحظه نمی‌شود و بدین ترتیب میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون فراتر از حد مجاز بوده و شاخص کیفیت هوا هم اکنون در شرایط «هشدار» است.

 از سازمان هواشناسی کشور نیز خبر می‌رسد آسمان تهران در روز پنجشنبه صاف در پاره‌ای نقاط غبارآلود است که به این ترتیب انتظار می‌رود شاخص کیفیت هوا در شرایط «هشدار» باقی بماند.

 آب‌پاشی هوایی تهران هیچ پایه علمی و تاثیری ندارد

 مهندس جباری، مدیرکل هواشناسی استان تهران با تاکید بر این که آب‌پاشی تهران بوسیله هواپیماهای آب‌پاش هیچ پایه علمی ندارد گفت: سامانه‌ای در غرب و شمال غرب کشور مستقر شده است که از بعدازظهر چهارشنبه تهران را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و بدین ترتیب این سامانه ضعیف بر روی کاهش غلظت آلاینده‌های تهران تاثیر می‌گذارد و انتظار می‌رود تا روز جمعه آلودگی هوای پایتخت به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

 وی با اشاره به نقشه‌های پیش‌بینی وضعیت هوای تهران گفت: بر این اساس از چهارشنبه بعدازظهر روند کاهش تدریجی آلاینده‌ها را خواهیم داشت.

 وی با اشاره به این که سامانه مذکور آنقدر قوی نیست که بتواند به سرعت آلودگی هوای تهران را کاهش دهد، افزود: فعالیت این سامانه در راستای قائم بوده و روند کاهش پتانسیل آلاینده‌ها را بتدریج انجام می‌دهد بدین ترتیب ظرف 3 روز آینده وضعیت آلاینده‌ها در تهران بهبود می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود که تا جمعه وضعیت آلودگی هوای تهران بهتر شود.

 مدیرکل هواشناسی استان تهران به نقشه‌های پیش‌بینی هواشناسی در روزهای آینده اشاره کرد و گفت: بر این اساس در هفته آینده بارش باران در تهران پیش‌بینی می‌شود که بدین ترتیب مشکل چند ده روزه پایداری جوی و آلودگی هوا در تهران برطرف می‌شود.

 وی در خصوص آب‌پاشی تهران از طریق هواپیماهای آب‌پاش به ایسنا گفت: این طرح به هیچ عنوان پایه علمی ندارد و سازمان هواشناسی این طرح را به هیچ وجه از نظر علمی تایید نمی‌کند چرا که تاثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد.

 مدیرکل هواشناسی استان تهران افزود: اجرای این طرح تنها موجب ترکیب آب با آلاینده‌های جوی و ریزش آن بر سطح زمین و آلودگی آب و خاک و بارش‌های اسیدی می‌شود.

 وی گفت: در حالت عادی به دلیل این که پیش از بارش باران شاهد بروز باد و پراکندگی آلاینده‌ها هستیم و با توجه به حجم بالای آبی که در بارندگی‌ها حاصل می‌شود کمتر مشکلات زیست‌محیطی ایجاد می‌شود.

 مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به این که موضوع آب‌پاشی با هواپیماهای آب‌پاش نیز روز دوشنبه در کمیته اضطراری آلودگی هوای تهران مورد بحث قرار گرفت تاکید کرد: در همان جلسه هم تاکید کردیم که قرار است سامانه جوی جدیدی بر تهران حاکم شود لذا اگر شاهد کاهش روند آلاینده‌ها از روز چهارشنبه بودیم به حساب آب‌پاشی نگذارید!

 وی با اشاره به اطلاعیه ویژه سازمان هواشناسی کشور گفت: بر این اساس طی روزهای جمعه و شنبه در استانهای گیلان و مازندران و در روزهای جمعه تا یکشنبه در استان گلستان و شمال سمنان دمای هوا بین 4 تا 7 درجه افزایش می‌یابد.

 جباری با اشاره به این که از روز یکشنبه یک سامانه بارشی از نوار غربی وارد کشور می‌شود و طی روزهای یکشنبه و دوشنبه در استانهای واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب و دامنه‌های مرکزی زاگرس سبب بارش باران، وزش باد و سپس کاهش قابل توجه دما می‌شود، پیش‌بینی کرد که این شرایط در روز سه‌شنبه مناطق مرکزی، شمالی، شمال شرقی و تهران را با شدت کمتر تحت تاثیر قرار دهد.

 وی خاطرنشان کرد: با توجه به نفوذ این سامانه از روز دوشنبه تا پایان هفته آینده به هوای شهرهای صنعتی و پرجمعیت، از میزان آلاینده‌ها کاسته خواهد شد که طی روزهای یکشنبه در غرب و شمال‌غرب و در روز دوشنبه در غرب و دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش از شدت بیشتری برخوردار است که در مناطق سردسیر و مرتفع به صورت برف پیش‌بینی می‌شود.

 جباری تصریح کرد: آسمان تهران در روزهای پنجشنبه و جمعه صاف در پاره‌ای نقاط با غبار محلی خواهد بود.

گزارش‌های دریافتی از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا نیز نشان می‌دهد تا ساعت 14 روز چهارشنبه غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون در تمام ایستگاه‌ها مورد سنجش در شرایط هشدار قرار داشته و غلظت این آلاینده در پارک رازی، پارک سلامت، پارک قائم، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علم و صنعت، شهرک چشمه، فرمانداری شهرری، شهرداری منطقه 4، اقدسیه و استانداری از نیمه شرایط هشدار نیز فراتر رفته است.

 همچنین به لحاظ آلاینده منوکسید کربن ایستگاه آزادی هم اکنون در شرایط هشدار قرار گرفته و به لحاظ آلاینده دی اکسید نیتروژن نیز ایستگاه‌های اتوبان شهید محلاتی، اقدسیه، پارک رز، پونک، ژئوفیزیک، شهرداری منطقه 4، شهرداری منطقه 10، شهرداری منطقه 16، مسعودیه، آزادی، امام خمینی (ره)، پارک ترافیک پونک، دانشگاه شهید بهشتی، سوهانک، شهرداری منطقه 15، فرمانداری شهر ری و قلهک در شرایط هشدار بوده و میانگین غلظت این آلاینده نیز در مرز ورود به شرایط هشدار است.

 از سوی دیگر غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 10 میکرون نیز در آستانه ورود به شرایط هشدار قرار گرفته و در ایستگاه‌های اتوبان شهید محلاتی، پارک رز، دروس، شهرداری منطقه 16، شهرداری منطقه 19، میدان فتح، آزادی و شهرک چشمه در شرایط هشدار قرار دارد.

گزارش‌های دریافتی حاکی است هم اکنون اطلاعات ایستگاه‌های پردیسان، تجریش، بهمن و بهاران قابل دریافت نیست.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها