شاید تا به حال طلوع های خورشیدی بسیاری را تماشا کرده باشید ولی این طلوع خورشید که در کشور فنلاند دیده شده است، زیبا ترین پدیده از نوع طللوع است.
طلوعی که سولی کوسکی عکاس حرفهای آن را ثبت کرده است، تصاویری فوق العاده و فراموش نشدنی است. او عکاس خوش شانسی بود که در آن لحظه دوربین خود را همراه داشت.
مردم فنلاند سی ام اکتبر 2010 درشهر کیتلا شاهد یکی از زیباترین صحنههای طللوع خورشید در آسمان کشورخود بودند. طلوع خورشید در میان ابرهای برفی صبحگاهی در فصل زمستان، شاهکاری نادر از هنر نمایی مادر طبیعت بود. صحنه منحصر به فرد و بی نظیری که توسط این هنرمند عکاس شکار شده است.
بازی نور با بلورهای یخی در افق، و تصاویر عینی و متمایزی در اطراف خورشید پدید آورده بود. ابرها در بر گیرنده خورشید، حاوی کریستالهای شش ضلعی یخی در جهتهای مختلف بودند. به عکسها توجه کنید؛ زاویه تابش خورشید نسبت به این بلورها با انعکاسهای بی نظیر، همچنین بازتاب و تجزیه انوار خورشید در میان ابرها، دنیایی از اسرار و شگفتیهای غریب را به نمایش گذاشتهاند.
طلوع خورشید-فنلاند
عکاس این تصاویر می گوید: این طللوع بهترین و زیباترین پدیدهای بود که در تمام طول زندگیام دیدم. صحنههایی که تنها به مدت ده دقیقه حضور داشتند و بعد ناپدید شدند. چه خوش شانسی!!
برای تشکیل چنین پدیده ای می بایست شرایط خاصی وجود داشته باشد.یعنی دما و رطوبت هوا باید در حد معینی باشد تا این بلورهای شش ضلعی شکل گرفته و اینگونه بازتاب داشته باشند.
همچنین به دلیل سطح بسیار پایین طللوع خورشید، این بازیهای نوری به صورت کمان و نیم حلقه دیده می شود در صورتی که اگر سطح طللوع خورشید به اندازه کافی بالا باشد، این کمان ها به شکل حلقهی کامل در اطراف خورشید دیده میشدند.
تقشیم بندی علمی این پدیده را می توان اینگونه تجزیه و تحلیل کرد:
سمت راست تصویر از بالا
- کمان حلزونی
- سپر سوپرالترال
- ستون خورشیدی
سمت چپ تصویر از بالا
- کمان سمت الراسی
- کمان فرا عرضی
- هاله 46 درجه
- سپر سان کاو
- سپر سان وکس
- مماس بالایی
- هاله 22 درجه
- کمان مویلانین
- خورشید کاذب
- حلقه خورشید کاذب